FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

EXCLUSIV Atitudine de lider! Avertismentul lui Alex Chipciu, după victoria istorică a lui U Cluj cu rivala CFR: „Știți ce e cel mai nasol la fotbal?”

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2024 10:14 / Actualizat miercuri, 07 august 2024 10:15

Alexandru Chipciu, 35 de ani, a mărturisit că euforia succesului din derby-ul Clujului s-a evaporat. Căpitanul echipei este de părere că „Șepcile roșii” se pot califica în play-off, obiectivul setat pentru acest sezon, dar trebuie îndeplinite anumite condiții

U Cluj a învins CFR Cluj în ultima etapă, în Gruia, în derby-ul orașului. Scor 3-2, după un meci plin de suspans. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău este văzută de către specialiști drept o candidată certă la top 6 la finalul sezonului regulat. La fel, conducătorii, antrenorii și jucătorii alb-negrilor vorbesc doar despre play-off. Și mesajele antrenorului au fost bine țintite spre acest țel.

U Cluj are două victorii și două remize, locul 3 după patru etape. A jucat trei meciuri pe teren advers, contra unor adversari tari. A remizat cu FCSB (1-1), egal la Arad cu UTA (0-0) și victorie cu CFR (3-2). Plus 3 puncte obținute pe Cluj Arena cu Hermannstadt (3-1).

Urmează deplasare la Ploiești, meci cu Petrolul, echipă care este și ea în top. Formația lui Mehmet Topal a pierdut doar meciul cu Dinamo (1-4), în rest nu a încasat gol: 0-0 cu Buzău pe teren propriu, 1-0 cu Rapid pe "Ilie Oană" și remiză albă cu Universitatea Craiova.

Va urma o confruntare tare între două cluburi de tradiție.

Alex Chipciu a explicat cum trebuie gândit acum la U Cluj: „Dacă stai îmbătat în succes, ai de suferit pe teren"

Alex Chipciu, 35 de ani, căpitanul lui U Cluj, a transmis un mesaj foarte clar colegilor. Fostul internațional, campion cu FCSB, cu Anderlecht și cu CFR Cluj, a analizat succesul cu rivala "Șepcilor roșii", dar a precizat că euforia s-a dus.

„A fost o nebunie de meci. Ca la acel meci, cu schimbări de rezultat, încheiat cu victoria CFR-ului, scor 4-3. Au fost meciuri multe, spectaculoase, între cele două echipe.

Putem spune că a fost un succes istoric, fiindcă au trecut mulți ani de la precedenta victorie (n.red 9 ani). E cea mai mare nebunie atunci când ai o victorie de acest gen. Dar gata, a trecut! Deja de a doua zi după meci, adică de luni.

S-a uitat, mergi mai departe! Asta e nasol la fotbal, succesul trece repede. Există și reversul medaliei, poți atenua un eșec după câteva zile cu o victorie.

Revenind la victoria noastră, mare, cu CFR Cluj, dacă stai prea mult îmbătat în succes, ai de suferit pe teren. A fost un duel care a făcut cinste orașului, unul mare și la nivel de top în România", a comentat Alexandru Chipciu pentru Gazeta Sporturilor.

84de meciuri, 8 goluri și 6 assist-uri a adunat Chipciu pentru U Cluj

Alex Chipciu despre lupta la play-off: „O să fie bine dacă vom fi serioși"

Alex Chipciu a reiterat faptul că U Cluj și-a propus play-off-ul în actuala ediție.

"Simt că avem echipă mai combativă, mai bună, comparativ cu ultimele sezoane, cred că putem face un sezon foarte bun. Dar să fim conștienți că o să fie greu, să tragem tare la fiecare meci.

Fotbalul îți arată contrariul, când nu te aștepți. O să fim bine dacă vom fi serioși", a mai comentat căpitanul lui U Cluj.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează