FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO Ciprian Deac, despre fotbalul pe caniculă: „Pierd între două și trei kilograme la fiecare meci” » Mesajul său pentru Cristian Manea

Ciprian Deac, la conferința de presă premergătoare meciului Rapid - CFR Cluj
Ciprian Deac, la conferința de presă premergătoare meciului Rapid - CFR Cluj

Articol de - Publicat vineri, 19 iulie 2024 18:22 / Actualizat vineri, 19 iulie 2024 20:28

Ciprian Deac (38 de ani), decarul si veteranul celor de la CFR Cluj, a vorbit despre dificultățile prin care trec fotbaliștii din Liga 1 din cauza faptului că trebuie să evolueze pe timp de caniculă în startul sezonului curent.

Deac a recunoscut că la antrenamente și pe parcursul meciului cu Dinamo (3-2, câștigat de echipa sa) a pierdut între două și trei kilograme. Aripa dreaptă a „feroviarilor” a subliniat că fotbaliștii nu trebuie să se plângă, ci să se concentreze pe evoluțiile lor.

Ciprian Deac a afirmat, de asemenea, că, în ciuda vârstei sale, se numără printre cei mai buni dintre elevii lui Dan Petrescu din punct de vedere fizic.

Deac recunoaște disconfortul provocat de caniculă: „Fotbalul are de suferit, dar nu trebuie să ne plângem”

„Nu s-a schimbat nimic. Stau bine cu pregătirea fizică, dar cred că am avut capacitatea asta de efort de mic. De mic alergam foarte bine pe distanțe lungi. Deci nu a fost niciodată o problemă pentru mine partea fizică și cred că acest lucru m-a ajutat să joc bine până la această vârstă și, în momentul de față, să fiu unul dintre cei mai buni la toate testele.

Eu cred că trei kilograme pierdute nu sunt multe, pentru că la fiecare antrenament pierd între două și trei kilograme pe această căldură. Se pierde multă apă. Eu cred că și cei care au stat în tribuna 2 au pierdut minimum un kilogram, pentru că a fost foarte cald. Dar, într-adevăr, este un efort mult mai mare.

Simți că te sufoci mult mai repede. Simți după ce ai băut apă că după 2-3 minute ți-e sete din nou. E un disconfort, plus că după 15 minute se oprește jocul. Nu este foarte plăcut, dar cred că fotbalul are de suferit din cauza acestei temperaturi. Nu avem ce să facem, nu trebuie să ne plângem, asta e, jucăm la orice oră este pus meciul.

Eu cred că oricărui fotbalist îi plac meciurile oficiale și să joci din trei în trei zile e un lucru frumos”, a declarat Ciprian Deac, în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Rapid.

Nu îi poartă pică lui Cristian Manea

Referitor la faptul că îl va înfrunta pe Cristian Manea în calitate de adversar, Ciprian Deac a transmis că fostul fundaș dreapta al ardelenilor nu trebuie să fie criticat pentru decizia de a pleca din Gruia, deoarece a oferit totul în perioada în care a jucat pentru CFR Cluj.

„Sincer, a fost și pentru o mine o surpriză. Dar el știe cel mai bine. Este decizia lui și trebuie să îl respectăm. Pentru că atâta vreme cât a fost aici a dat totul, a fost un jucător profesionist care a demonstrat foarte multe la acest club și merită respect”, a mai spus Deac.

Ciprian Deac, în gardă înaintea meciului cu Rapid

Referitor la duelul din Giulești contra Rapidului, decarul clujenilor a subliniat că se așteaptă la o partidă dificilă.

„Da, un început cu dreptul, dar să știți că Dinamo nu mai e Dinamo de campionatul trecut. Au un lot foarte bun și o să vedeți că anul acesta se vor bate la play-off. Ne așteaptă un meci foarte greu în Giulești. După cum bine știți e o echipă bună, cu suporteri. Va fi un meci interesant.

Eu cred că rezultatele vor spune dacă a fost o decizie bună a lot de a schimba antrenorul și de a aduce anumiți jucători. Rapid, de când a venit domnul Șucu, e clar că e o echipă care se va bate an de an la titlu, o echipă cu pretenții, o echipă cu buget foarte mare pentru Liga 1.

Nu știu, v-am spus și după meciul cu Dinamo. Este prima etapă, încă nu se vede adevărata valoare a echipei. Plus că nu ai ritm de joc, mai ai nevoie de meciuri, e și căldura de afară. Eu cred că după trei, patru etape se vor vedea echipele care se vor bate la campionat și care vor fi jos”, a adăugat Ciprian Deac.

Rapid București - CFR Cluj se va juca sâmbătă, de la ora 22:00, și va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează