FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Ce clauză de reziliere i-ar putea solicita Costel Gâlcă lui Mihai Rotaru pentru a semna cu Universitatea Craiova

Costel Gâlcă i-ar putea solicita lui Mihai Rotaru o clauză de reziliere uriașă. Foto: GSP.ro
Costel Gâlcă i-ar putea solicita lui Mihai Rotaru o clauză de reziliere uriașă. Foto: GSP.ro

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 17:49 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 19:52

Costel Gâlcă (52 de ani) se află pe lista scurtă a lui Mihai Rotaru pentru banca Universității Craiova după demiterea lui Ivaylo Petev. Într-o intervenție pentru GSP.ro, fostul mare internațional s-a arătat interesat de o posibilă ofertă. Mirel Rădoi este și el favorit, rămâne însă de văzut cum vor decurge negocierile cu cei doi tehnicieni liberi de contract.

  • Universitatea Craiova - Farul Constanța se joacă vineri, 12 aprilie, de la 20:30, în etapa a patra din play-off-ul Superligii. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă la TV pe Primasport 1, Orangesport 1 și Digisport 1.

Gâlcă este ultimul tehnician care i-a adus titlul lui FCSB. În 2014, roș-albaștrii cucereau titlul, Cupa României și Cupa Ligii, dar ratau dramatic calificarea în Liga Campionilor în fața lui Ludogorets. De atunci și până în prezent, antrenorul nu și-a mai găsit locul în România și le-a mai pregătit pe Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayha, Velje, Al-Hazem și Radomiak.

Costel Gâlcă, clauză de un milion de euro pentru Superliga, 500.000 pentru străinătate

Costel Gâlcă are o imagine de antrenor foarte atent în privința contractelor pe care le semnează, motiv pentru care i-a îndepărtat pe patronii din România atunci când a fost dorit.

Pentru a se asigura că postul său nu este pus în pericol, Gâlcă a solicitat, la fiecare ofertă primită, și stipularea în contract a unei clauze de reziliere substanțiale, dar și posibilitatea de prelungire automată, respectiv demitere fără costuri pentru club, în funcție de poziția din clasament.

La FCSB, fostul jucător din „Generația de Aur” a avut o clauză de reziliere de 500.000 de euro, astfel că Gigi Becali a fost nevoit să-l păstreze pe bancă până la finalul sezonului.

În 2021, Nelu Varga l-a ofertat și el pe Costel Gâlcă. I-a oferit un salariu 25.000 de euro, însă totul a picat în momentul în care s-a discutat despre suma pe care trebuie să o accepte părțile în cazul unei plecări sau demiteri.

Fostul mijlocaș al naționalei a ridicat „ștacheta” și a solicitat o clauză de un milion de euro, de care finanțatorul ardelenilor nici nu a vrut să audă. Aceeași sumă i-ar putea-o cere și lui Mihai Rotaru pentru a veni pe banca celor de la Universitatea Craiova

În ultimii ani, Costel Gâlcă a mai negociat cu Sepsi și FC Voluntari, însă tot acesta a fost motivul pentru care nu a revenit în România.

Ce clauză de reziliere i-ar putea solicita Costel Gâlcă  lui Mihai Rotaru pentru a semna cu Universitatea Craiova
Costel Gâlcă i-ar putea solicita o clauză uriașă de reziliere lui Mihai Rotaru

8echipe a pregătit Gâlcă în carieră: România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun, Al-Fayfa, Al-Razm, Vejle și Radomiak Radom

Despărțirea de Al-Tawoon i-a adus 500.000 de euro

În martie 2017, despărțirea de formația saudită Al-Tawoon i-a adus în conturi lui Costel Gâlcă suma de 500.000 de euro. Șeicii nu au fost mulțumiți de parcursul echipei aflate pe locul 5 la acea vreme, cu 27 de puncte acumulate în 21 de runde, după ce românul preluase echipa de pe locul 11.

Bilanțul lui Gâlcă pe bancă a fost de 8 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri, în toate competițiile.

N-am vorbit cu nimeni. Nu știu ce interes ar putea avea Universitatea Craiova. Este un club mare în România. Am văzut că deja sunt plasat pe lista grupării, dar, repet, n-am dialogat cu absolut nimeni. Eu am spus că oricând iau în calcul să revin în România. Aș veni, da! Asta e meseria mea, de antrenor, trebuie să-mi exercit munca undeva. Asta e meseria mea, de antrenor, astfel că aș lua în calcul și această variantă, și orice alt proiect. Dar nu pot vorbi acum mai multe atât timp cât nu am fost contactat de nimeni.
- Costel Gâlcă pentru GSP.ro

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Pavel Badea, intervenție la GSP Live după FCSB - Universitatea Craiova 2-0: „Unii jucători au rămas datori aseară! Nu am înțeles titularizarea lui Blesa”

Citește și:

„Acesta e adevărul” » Greșeala flagrantă care i-a adus sfârșitul lui Ivaylo Petev la Universitatea Craiova
CSU CRAIOVA
„Acesta e adevărul” » Greșeala flagrantă care i-a adus sfârșitul lui Ivaylo Petev la Universitatea Craiova
Un mandat cu multe PETEv » Momentele care au provocat „divorțul” dintre Universitatea Craiova și bulgar
CSU CRAIOVA
Un mandat cu multe PETEv » Momentele care au provocat „divorțul” dintre Universitatea Craiova și bulgar

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (5)
fibra
fibra  •  11 Aprilie 2024, 09:00

Are un titlu cu Steaua,iar apoi nimic pe unde a fost.Bani insa din clauze,da.

ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  11 Aprilie 2024, 08:21

SA NU FACA GRESALA SA VINE IN CLICA ASTA DE NON-PERFORMERI ! ECHIPA ASTA NU VREA SA CASTIGE VREODATA CEVA PENTRU CA ESTE ***.. IAR ASA ZISUL PATRON ARE NIMIC COMUN CU FOTBALUL

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eunescu09
eunescu09  •  11 Aprilie 2024, 06:42

Clauza de reziliere aduce a jacmaneala la drumul mare, nu a profesionalism. Adica, vii tu antrenor, echipa nu joaca nimic, suporterii pleaca si pentru asta vrei un milion de euro? Dar despre ce produci la club nu vorbesti nimic?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează