FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

OFICIAL Final de telenovelă! Rapid a oficializat cel mai răsunător transfer al verii » Primele declarații în alb-vișiniu

Clinton N'Jie a semnat cu Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923 +5   FOTO
Clinton N'Jie a semnat cu Rapid, foto: Facebook FC Rapid 1923

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2024 11:40 / Actualizat miercuri, 11 septembrie 2024 12:23

Clinton N'Jie (31 de ani) este noul jucător al Rapidului. Giuleștenii și-au prezentat noua achiziție prin intermediul rețelelor de socializare. Atacantul camerunez a fost dorit insistent de Marius Șumudică (53 de ani), iar mutarea a fost oficializată astăzi.

Este unul dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului românesc, în contextul în care N'Jie a evoluat de-a lungul carierei pentru echipe precum Tottenham, Lyon sau Marseille. El va evolua pentru Rapid cel puțin până în 2026.

Clinton N'Jie a semnat cu Rapid: „Bine ai venit!”

Sunt bucuros să fiu aici, este o plăcere pentru mine să mă alătur unuia dintre cele mai mari cluburi din România. Am văzut cât de mult și-a dorit clubul să vin aici și a fost simplu pentru mine să iau o decizie. Sunt entuziasmat să încep treaba la Rapid

- Clinton N'Jie

N'Jie a semnat cu Rapid din postura de jucător liber de contract. El a semnat pe 2 ani cu trupa lui Marius Șumudică.

„În 2018, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Marseille, Clinton a marcat pentru calificarea în finala Europa League, punctând contra lui Salzburg, în semifinale. Ulterior, Marseille, cu N’Jie din minutul 55, a pierdut finala împotriva lui Atletico Madrid”, scriu cei de la fcrapid.ro.

N'Jie a marcat 10 goluri în 44 de meciuri pentru naționala Camerunului. În anul 2015, Tottenham îi plătea lui Lyon 14 milioane de euro în schimbul atacantului.

Cota lui s-a menținut în jurul acestei sume până în 2018, apoi a coborât vertiginos. Ultima oară a jucat la Sivasspor, în Turcia, iar în prezent e cotat la 900.000 de euro pe Transfermarkt.

Clinton N'Jie mai așteaptă până la debut

La Rapid, el va concura pe post cu Rareș Pop, care a fost folosit extremă dreapta de la venirea lui Marius Șumudică, după ce în mandatul lui Neil Lennon fusese rezervă.

Iese din discuție ca jucătorul să fie apt de joc pentru duelul cu U Cluj de pe 16 septembrie. Poate, dacă actele vor fi gata până atunci, să poată fi o soluție pentru etapa cu Unirea Slobozia, de pe 23 septembrie. Dan Șucu l-a convins să sosească la București pentru 250.000 de euro la semnătură, plus alți 250.000 de euro pe stagiune

98de meciuri are camerunezul în Ligue 1 în carieră, a marcat 21 de goluri și a reușit 14 pase decisive. Cele mai multe meciuri le-a jucat în tricoul lui Marseille, 83

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Declin HALUCINANT: fostul semifinalist de la Euro 2019 cu România U21 se RETRAGE la 26 de ani!
Superliga
Declin HALUCINANT: fostul semifinalist de la Euro 2019 cu România U21 se RETRAGE la 26 de ani!
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”
Superliga
Gigi Becali face echipa cu 3 fundași centrali și mărește durata antrenamentului: „Folosesc inteligența artificială, îi spulberăm!”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (26)
forumeer
forumeer  •  11 Septembrie 2024, 22:05
Postat de hamroun1947 pe 11 Septembrie 2024, 13:07

Am avut destui. Baptista, Konoplyanka. Ce conteaza unde a jucat acum 6-10 ani? E cotat la 900k acum. Maxim la 34 de ani a avut cifre net superioare in Turcia sezonul trecut, la o echipa mai slab cotată

Ai uitat de Tachtsidis, care e peste toti fecesebistii lui Jiji la un loc. Desi are 33 de ani si e cotat la nici 1 mil EUR. Parca vad ca iar va dau astia cu terenul in cap.

talpaiadului
talpaiadului  •  11 Septembrie 2024, 16:20

Astfel de fotbalisti s-au demonstrat pana acum a fi doar niste tepe in campionatul romanesc, dar, in aceasta situatie, exista o mica-mare diferenta, transferul nefacandu-se doar pe baza de CV, ci la cererea lui Sumudica, acesta cunoscandu-l pe N'Jie si fiind un antrenor care, pe unde a fost, a adus niste fotbalisti care s-au impus si au dat randament la echipele respective. De aceea, eu unul consider ca acest transfer are potentialul de a se dovedi o mutare inspirata pentru Rapid.

luigi_nb
luigi_nb  •  11 Septembrie 2024, 14:58
Postat de fibra pe 11 Septembrie 2024, 12:14

"Cel mai rasunator transfer al verii" dar "Dupa 2018 a coborat vertiginos". Deci nu imi dau seama ce rasuna.

ce vrei si tu, in 2018 a implinit 35 de ani, greu sa mai dai randament dupa varsta aia :)) shau are ochii ca mine dupa un weekend de petreceri in Barcelona

Vezi toate comentariile (26)
Comentează