FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid, comunicat după discuțiile cu Jandarmeria! Concluziile trase în legătură cu intervenția din meciul cu CFR Cluj

Daniel Bîrligea s-a bucurat ostentativ la golul din Rapid - CFR Cluj / Foto: Ionuț Iordache +50   FOTO
Daniel Bîrligea s-a bucurat ostentativ la golul din Rapid - CFR Cluj / Foto: Ionuț Iordache

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2024 20:52 / Actualizat joi, 25 iulie 2024 20:52

Rapid susține că a obținut o mică victorie în negocierile cu reprezentanții Jandarmeriei.

Meciul dintre Rapid și CR Cluj, scor 2-2, a fost marcat de incidente la Tribuna 2 a arenei din Giulești. Jandarmii au intervenit și au extras din zonă mai mulți suporteri. Clubul condus de Dan Șucu susține că operațiunea nu a fost justificată, cel puțin nu cu o astfel de intensitate.

Comunicatul clubului: „Nici unul dintre membrii echipei de organizare a meciului nu a fost informat despre acțiunea de la Tribuna a II-a”

Rapid, comunicat după discuțiile cu Jandarmeria! Concluziile trase în legătură cu intervenția din meciul cu CFR Cluj
Imagini cu incidentele de la partida Rapid - CFR Cluj

„În urma audienței pe care clubul Rapid a solicitat-o Jandarmeriei, a avut loc o ședință cu directorul general al Jandarmeriei Municipiului București și cu adjunctul acestuia, cel care a îndeplinit funcția de comandant al acțiunii de la meciul din 20 iulie 2024, cu CFR Cluj.

Reprezentanții FC Rapid au pus la dispoziție toate materialele și înregistrările pe care le dețineau și pe care le-au primit de la suporteri. De asemenea, le-au comunicat reprezentanților Jandarmeriei că, din punctul de vedere al clubului FC Rapid, intervenția lor a fost exagerată și că toată situația putea fi gestionată doar cu personalul propriu de la firma de pază.

Nici unul dintre membrii echipei de organizare a meciului nu a fost informat despre acțiunea de la Tribuna a II-a și nu a autorizat în vreun fel intervenția împotriva suporterilor.

În urma discuției, s-a concluzionat că, pe viitor, Jandarmeria va interveni în incinta tribunei doar în cazuri cu adevărat excepționale, strict în acord cu atribuțiile Legii 4, evitând implicarea personalului specializat în intervenție, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Astfel, echipajele de intervenție nu vor mai sta în tribunele stadionului.

De asemenea, reprezentanților noștri li s-a promis că materialele prezentate Jandarmeriei vor fi luate în considerare de comisia internă care va analiza incidentele de la acest meci.

Va fi analizat modul în care au acționat cei din echipa de intervenție și dacă s-au respectat procedurile standard. Din păcate, Jandarmeria fiind o structură militarizată, nu ne va comunica modul în care se va finaliza ancheta, dar va fi evitată pe viitor o intervenție asemenea celei de sâmbătă.

Cadrul legislativ actual nu permite anularea sau retragerea sancțiunilor, singura modalitate fiind anularea proceselor verbale în instanță. În cazul în care suporterii vor considera că e necesar să se adreseze instanței, clubul FC Rapid le va pune la dispoziție toate materialele pe care le deține, în susținerea acestui caz”, a transmis clubul Rapid prin intermediul unui comunicat.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
John.Wick
John.Wick  •  25 Iulie 2024, 22:11

Contează că i-o bătut jandarmii

hardtsuffrealm
hardtsuffrealm  •  25 Iulie 2024, 21:40

Va zic eu ce s-a intamplat, nu ca as stii, ci ca are sens. Dl Sucu a vorbit cu firm de paza si le-a zis ca daca mai vor contractul, el nu mai vrea amenzi. Bun, astia au zis pai bine, atunci apelam la Jandarmi cand nu stim ce sa facem. Dl Sucu a zis ca aia e, nu-i pasa. Oamenii (pentru ca sunt niste baieti cu veste relfectorizante) au vazut ca arunca cineva cu obiecte (popcorn) in teren, si au zis aoleu, amenda... Sunam la Jandarmerie. Zis si facut, oricum baietii aia abia asteapta sa intervina, ca ii alege comandantul dupa cheful de bataie pe care il au. Si au intervenit cum au stiu. Ca la 10 August, ca oricand. Da cu spray, nu conteaza unde, ia-i pe toti, ca toti sunt vinovati, ca doar au venit la meci. Acum, iata ca s-a filmat, ca doar avem telefoane mobile. Norocul nostru. Hai sa ne intalnim de ochii lumii sa zicem ca am facut ceva. Jandarmeria e armata, deci nu se face nimic, ca s-au urmat ordinele. Firma a iesit ok, ca s-au dat amenzi pe PF. Domnule Sucu, daca chiar vreti sa faceti ceva, problema e legislatia. Veche, ponosita. Englezii nu au scapat de huliganii cu lacrimogene. I-au identificat pe cei care faceau probleme si i-au interiz. Jandarmii nu au pregatirea sa discute cu oamenii, sa rezolve conflicte pe cale pasnica. Daca va uitati la filmare, inclusiv cel care avea vesta cu Dialog pe el impartea pumni. Asa ca, pentru a mia oara in Romania, mediul privat trebuia sa faca ceva. Daca chiar vreti. Va zice un om care sta la Peluza.

PeterMichael
PeterMichael  •  25 Iulie 2024, 21:26

jandarmeria va ancheta jandarmeria sa vada daca jandarmeria a gresit. pronosticul meu? jandarmeria va descoperi ca jandarmeria a actionat corect. bravo jandarmeria.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează