FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Constantin Anghelache a observat la Dinamo: „Un lucru cu totul esențial”

Constantin Anghelache / Sursă foto: FC Dinamo Official +44   FOTO
Constantin Anghelache / Sursă foto: FC Dinamo Official

Articol de - Publicat marti, 20 august 2024 17:00 / Actualizat miercuri, 21 august 2024 10:09

Constantin Anghelache, 78 de ani, fost președinte și om cu ample conexiuni la Dinamo, radiografiază startul de sezon al „câinilor”, subliniind principala îmbunătățire remarcată la trupa lui Kopic în comparație cu stagiunea precedentă. Întrebat de Gazeta Sporturilor dacă-i vede pe „câini” în play-off, fostul oficial a afișat, totuși, o abordare precaută.

Dinamo a „survolat” cu brio provocările începutului de campionat și traversează, conform cifrelor, cel mai bun start de sezon din ultimii ani. Cu o singură înfrângere în primele șase etape, „câinii” și-au schimbat perspectivele și țintesc la obiective mult mai îndrăznețe, după ani în șir în care evitarea retrogradării a fost unica temă de discuție pe holurile clubului.

Fost președinte al grupării, Constantin Anghelache consideră că roș-albii au progresat în primul rând la capitolul eficienței fizice. Intervievat de GSP.ro, personajul care a activat în mai multe rânduri în club susține că Dinamo ar mai avea nevoie de câteva întăriri și că o clasare între primele opt, cu resursele actuale, e un obiectiv ceva mai realist decât accesarea play-off-ului.

Constantin Anghelache, despre startul lui Dinamo: „Un lucru esențial, echipa e bine pregătită fizic!”

„Început bun, mai puțin prima partidă, pe care n-am înțeles-o (n.r. 2-3 vs. CFR). Au condus cu 2-0 și n-au putut să țină măcar de egal... În rest, și-au făcut datoria în toate partidele, echipa a fost destul de echilibrată în teren, inclusiv în apărare.

N-au făcut erori enorm de mari, chiar dacă la partida cu Rapid au comis «11 metri». Boateng e pe o poziție pe care nu are deocamdată inspirația necesară, dar poate că va fi pus pe drumul cel bun.

La mijlocul terenului, pare că stau mult mai bine, la fel și în ofensivă. Acolo e Politic, care a fost accidentat, e Abdallah, care a revenit bine, a contribuit și pe faza de atac, și pe faza de apărare. Mai au nevoie de niște «plombe» și sunt sigur că le vor face.

Observ că echipa e bine pregătită fizic față de perioadele anterioare. Este un lucru cu totul esențial! Repet, o echipă bine pregătită fizic!”, a punctat Anghelache, în dialogul purtat cu Gazeta.

[O vedeți pe Dinamo luptându-se pentru play-off?] „O văd în preajma play-off-ului. Un pic înăuntru, un pic pe afară, dar pe acolo, pe sus. Pentru ei, asta e important, să fie de la locul 8 în sus”.

Dacă la partida cu Rapid arbitrul nu era influențat un pic de dorința de a nu strica rezultatul de egalitate, Dinamo putea să și câștige la acea ultimă fază în care scăpase pe contraatac, puteau ajunge singur cu portarul.

- Constantin Anghelache

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (4)
io.s_ge
io.s_ge  •  22 August 2024, 10:24
Postat de Trotsky pe 21 August 2024, 20:54

Pai cum era tataie??? Faliment, ai???? Sunt pline cimitirele de profeti din astia ....

Nu ăsta a semnat clauza aia de un milion a lui Ionut Serban ?

Trotsky
Trotsky  •  21 August 2024, 20:54

Pai cum era tataie??? Faliment, ai???? Sunt pline cimitirele de profeti din astia ....

elgabri
elgabri  •  21 August 2024, 10:19

Terminati ma cu groparul asta si cu mai toti sa ne lase !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează