FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA » VIDEO + FOTO Ioan Hora, interviu cu cărțile pe masă: „La ASA - Oțelul, când am pierdut titlul, a fost ceva dubios”

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2020 16:51

Ioan Hora, 31 de ani, nu regretă în niciun fel perioada FCSB, deși recunoaște că influența patronului era evidentă. A venit pentru 6 luni lângă Edi Iordănescu, la Gaz Metan, dar speră la o nouă experiență în străinătate din vară 

"Horică", așa cum îl strigă colegii și apropiații, e genul de jucător "de vestiar". Omul bun la toate. Când e pe teren înscrie, în afara lui știe să țină grupul unit. 

Își mai enervează colegii cu norocul său, fiind primul la toate jocurile de cantonament, dar s-a integrat imediat la Gaz Metan, unde a sosit de puțin timp. În interviul oferit Gazetei povestește experiențele din străinătate, de la ASA Târgu Mureș, unde a pierdut dramatic un titlu, dar și despre FCSB, formație de care s-a despărțit prietenește, fără tam-tam, după doar o scurtă discuție pe care Gigi Becali a avut cu agentul său, Bogdan Apostu. 

19 goluria marcat Ioan Hora în sezonul 2015-2016 pentru Pandurii, când a fost golgeterul Ligii 1

- Ioan, o surpriză că ai continuat în Liga 1 deși ai avut multe oferte, de ce Gaz Metan? 
- Într-adevăr, multe cluburi din Liga 1 m-au dorit. Mi-am dorit să continui în țară, mai ales la o echipă care se bate pentru play-off, cum e Gazul. 

- Cât a contat Edi în alegerea ta? 
- Și pentru el am venit aici. Plus că e un proiect frumos ceea ce se vrea aici. Cu el am avut și acea bună perioadă la Pandurii, cel mai bun sezon al meu, sper să se repete istoria. Să mă ridic mereu la înălțimea așteptărilor. 

„Doar cu un scenariu SF Dinamo mai poate fi în play-off” 

- Faci cuplu în atac cu un prieten drag, un prieten de familie, Sergiu Buş. 
- Mă bucur, n-am mai jucat de pe vremea când eram la CFR împreună. Sper să ne înțelegem bine și să profităm de toate ocaziile pentru a marca. 

- Ce ai obținut din experiența de un an la FCSB? 
- Nu neapărat am obținut ceva anume. Oferta a venit în momentul în care eu eram fără echipă. Acea perioadă m-a ambiționat și impulsionat să dau mai mult. Concurența cum Harlem Gnohere a fost benefică. Pentru fiecare jucător așa ar trebui să fie. Pe mine m-a ambiționat și am încercat să dau totul în fiecare meci.

- Te-ar tenta din nou un transfer "afară"? 
- Da, asta mi-aș dori din tot sufletul. Am fost și aș fi vrut să mai rămân. Nu s-a mai putut atunci, din păcate. De asta am și semnat la Gaz doar pentru 6 luni. De pildă acum au fost niște oferte din liga a 2-a din Turcia. Dar am preferat Mediașul. 

- Cu cine se bate Gazul pentru play-off? 
- Noi, Craiova, Viitorul și Botoșani. 

- Dinamo? 
- E foarte greu, e nevoie de un scenariu SF să ajungă în play-off. 

- Ți se pare o glumă sau o realitate ca ei să se bată la evitarea retrogradării? 
- Ei de 2-3 ani tot în play-out sunt. N-au progresat deloc. E problema lor, nu a noastră. 

- Nu e oarecum ciudat să se vorbească la un asemenea club despre retrogradare? 
- E un club mare al României. Îmi pare rău de ei! Locul lor nu e în play-out, de fapt. Ei trebuie să fie în primele 3, ca și Steaua, CFR, Craiova. Toate echipe de tradiție. Până la urmă, cei de acolo gestionează cum doresc situația.

„Este trist, e păcat mare că a murit fotbalul la Târgu Mureș! Dispar echipele de tradiție de peste tot. Ele dau culoare fotbalului, ele fac deliciul publicului” 
Ioan Hora, atacant Gaz Metan

„Titlul ratat cu ASA, una dintre marile dezamăgiri din carieră” 

- Îți mai aduci aminte de anul 2015, când ai fost la ASA și ați pierdut titlu dramatic în fața FCSB-ului? Ți s-a părut ceva ciudat? Gabi Mureșan spunea că parcă nu toți au tras la aceeași căruță... 
- Da, probabil! Am fost suspendat la ultimul meci, plecasem în vacanță de o săptămână și ceva. Am venit la Mureș doar pentru meci. Probabil a fost ceva dubios la acel meci cu Oțelul. Nu știu ceva cert. 
 

- Ai rămas cu un gust amar? Erați aproape de un titlu istoric... 
- Am stat în tribună, urmăream și meciul Stelei, și al nostru. A fost o dezamăgire. Puteam intra în istorie. O echipă nou-promovată putea lua titlul. E una dintre cele mai mari dezamăgiri din carieră. Am pus umărul serios la acel loc 2. 

- Ce a lipsit atunci ASA-ului pentru a intra în istorie? 
- Dacă la acel ultim meci eram mai concentrați... Dacă fiecare își făcea treaba cum trebuie ... Nu aveam voie să pierdem acasă cu ultima clasată. Nu știu ce s-a întâmplat la acel meci. 

4 trofeeare în carieră, un titlu și o cupă la CFR și două Cupe în Turcia, cu Akhisarspor și Konyaspor

„M-aș întoarce în Turcia! A fost foarte bine”  

- Ai jucat afară, ai trăit experiența, de ce le e greu fotbaliștilor români să se adapteze? 
- În primul rând, din cauza pregătirii fizice. Nu știu dacă nu se face cum trebuie. Unii fac, alții mai puțin. La noi se mai poate păcăli. Acum trag, apoi nu o mai fac. În România se joacă la meci și cu burtă și fără burtă. Afară nu prea se poate. 
 

- În Turcia cum era? 
- Făceam foarte multă pregătire fizică. Tocmai de asta, la început, când am fost acolo am și avut accidentări. Două! Una după alta. Eu, care nu mă accidentasem în 10 ani de zile. Sunt și antrenamentele diferite. Toată pregătirea era diferită față de ce e în România. 

- Ți-ar plăcea să te întorci acolo, în prima ligă? 
- Da, cu siguranță! Mi-aș dori, voi munci 6 luni la Mediaș ca să mă pot întoarce. A fost foarte bine pentru mine acolo. 

- E bine și din punct de vedere financiar, dar și pentru că e mai mult fotbal decât în zona arabă? 
- Acum știi cum este. Orice fotbalist își vede interesul pentru el și familia lui. Dacă primește dublu decât ar lua în România sau Turcia, merge și la arabi. 

„Jucătorii erau afectați de implicarea patronului la FCSB” 

- Cum te-ai despărțit de Gigi Becali? 
- În condiții normale, amiabil. Agentul meu a vorbit cu el. N-am vorbit personal. 

- Cât ai fost acolo ai simțit că impune jucătorii în echipă sau că antrenorul a decis? 
- Niciodată un antrenor nu va putea face ce vrea la FCSB. 
 

- Iar jucătorii erau afectați de acest lucru? 
- Cu siguranță! Orice jucător era afectat. Păi tragi o săptămână, două, trei, dar apoi te lași pe o ureche. Orice ai face, nu e ce trebuie. 

- Ce s-a întâmplat în acest start de campionat de echipa ajunsese ultima? 
- Au fost și mulți accidentați. Nu se putea face o echipă de bază. Erau multe improvizații. După câteva etape au început să tot aducă jucători: Crețu, Salomao, Moutinho. Plus cei care erau accidentați. Ușor am intrat și noi și s-a schimbat. 
 

- Vintilă conduce echipa sau ...? 
- Asta cu conduce el echipa (se amuză). O conduce el ... (o spune ironic, zâmbind) 

- Ce planuri ai pentru echipa națională. Ai fost acolo, crezi că mai poți reveni? 
- Nu știu dacă mai pot reveni. Vreau să fac aceste 6 luni bune și vom vedea ce va veni din vară. E un țel, de ce nu? Deși am 31 de ani, dacă voi juca și voi da goluri, cu siguranță gândul meu va zbura pentru echipa națională. 
 

- Care e antrenorul care te-a impresionat în carieră? 
- Edi, cu siguranță. Are un stil aparte. Îți dă moral foarte mult. Crede el în tine mai mult decât crezi tu. E un plus ăsta. Pe lângă faptul că e un om inteligent. Tot ceea ce face în antrenamente e făcut cu cap. 

„CFR și Steaua sunt 100% principalele candidate. Nu e nicio favorită între ele. Cred că amândouă au șanse reale. Depinde de play-off, ce se va întâmpla, cine va fi mai concentrat”
Ioan Hora, atacant Gaz Metan  

8 goluria marcat Hora la FCSB în 30 de partide

Vezi și:

VIDEO Edward Iordănescu, la ora confesiunilor: ce vrea ca să continue la Mediaș, ce a fost cu Craiova și de ce n-ar putea lucra la FCSB

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Love is in the air! Florin Răducioiu se căsătorește în 2025 » Cine este viitoarea soție și cum s-au cunoscut: „N-am crezut că voi avea o româncă”
Superliga
Love is in the air! Florin Răducioiu se căsătorește în 2025 » Cine este viitoarea soție și cum s-au cunoscut: „N-am crezut că voi avea o româncă”
Ar intra direct în top! O nouă superafacere pentru FCSB
Superliga
Ar intra direct în top! O nouă superafacere pentru FCSB
„Afară cu naziștii!” » 15.000 de oameni au început să scandeze la unison, în timpul momentului de reculegere
Campionate
„Afară cu naziștii!” » 15.000 de oameni au început să scandeze la unison, în timpul momentului de reculegere

Gigi Becali aruncă pe piață un scenariu incredibil: „Steaua o să fuzioneze cu ei, eu așa am auzit” » Cine ar fi în spatele mutării

Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”


Comentarii (14)
steaua.libera
steaua.libera  •  22 Ianuarie 2020, 07:48

A fost dubios ca nu s-a dat Otelul la o parte. Mai sa fie.

lixandru88
lixandru88  •  21 Ianuarie 2020, 23:33
Postat de alenb pe 21 Ianuarie 2020, 21:09

Nu toti nordicii sunt “pescari”, confunzi suedezii cu feroezii sau islandezii. La suedezi le zicem “vikingi” si in general ne-au cam batut. Astra i-a dominat clar pe FCSB in 2015-2016, imi amintesc ca i-a descaltat si in meciul direct, faceau budescu si alibec ce vroiau cu bietul varela. ASA cu un sezon inainte a jucat excelent in primavara, au batut si FCSb la Bucuresti 1-0, dar s-au molesit in ultimele 4-5 etape. Cum “nu este lasata” FCSB sa ia titlul si de cine este un mare mister, vreo 2-3 campionate le-au pierdut pe propria prostie (golul luat de la iasi in min 90 sau ratarile din meciul cu Viitorul 1-1 la Bucuresti).

Să nu uităm nici de Gooolll Hancaaa! 2-1, min 93! :))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  21 Ianuarie 2020, 22:49
Postat de alenb pe 21 Ianuarie 2020, 20:57

Hora, Muresan si altii sugereaza ca unii dintre proprii lor coechipieri n-au tras la acel ASA-Otelul. Cat despre Otelul, probabil ca si ea a fost motivata dinspre FCSB, altfel pt ce ar fi alergat cand erau deja retrogradati?

Daca și-au vândut titlul atunci sa tacă. Chiar și cei care nu l-au vândut. Pentru ca singuri oricum nu-l puteau câștiga. Dar tot revin: nu era mai ușor sa apeleze totuși la ieșeni? Mai logic?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează