FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

A venit decizia ANAD! Cosmin Matei, SUSPENDAT drastic pentru dopaj » Fotbalistul contraatacă: „Avocații mei pregătesc apelul”

Cosmin Matei suspendat pentru dopaj
Cosmin Matei suspendat pentru dopaj

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 13:22 / Actualizat sambata, 03 august 2024 13:46

Cosmin Matei, mijlocașul lui Sepsi, a fost suspendat pe o perioadă de 6 luni de Comisiei de Audiere a ANAD, după ce a fost depistat pozitiv la proba de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024.

Cosmin Matei se prezentase la începutul lunii mai în fața Comisiei de Audiere a ANAD, pentru a depune declarații în acest caz. Fotbalistul a fost depistat atunci a fost depistat pozitiv cu metilhexanamina, un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular. Fotbalistul s-a apărat spunând că a ingerat substanța accidental, dintr-o băutură energizantă contaminată.

ANAD a precizat la vremea respectivă că nu se impune o suspendare provizorie, obligatorie în astfel de cazuri, iar Cosmin Matei a continuat să joace, după ce s-a refăcut de pe urma unei accidentări. 

Cosmin Matei, suspendat 6 luni pentru dopaj

A venit și decizia din partea Comisiei de Audiere: Cosmin Matei a fost suspendat din activitatea sportivă pentru următoarela 6 luni.

Fotbalistul se consideră nedreptățit de această decizie și spune cu o va ataca în instanță. „În momentul de față avocații mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii și luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluționeze mai repede procedura apelui și mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc”, sunt spusele lui Cosmin Matei, conform unui comunicat emis de cei de la Sepsi pe pagina de Facebook.

Comunicatul celor de la Sepsi:

„Jucătorul echipei Sepsi OSK, Cosmin Matei, a primit decizia Comisiei de Audiere a ANAD privind suspendarea sa pentru o perioadă de șase luni din activitatea sportivă. Cosmin Matei și-a exprimat dezamăgirea față de decizie, și a anuntat că va depune recurs.

Cosmin Matei: «Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de WADA și potrivit cerințelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanța interzisă care a fost găsită în proba mea.

Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situația mea a fost înțeleasă. Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu și totuși primesc această suspendare pentru 6 luni. Nu înțeleg cum pot fi găsit vinovat, în contextul în care am făcut o serie de analize la laboratoarele autorizate și am demonstrat că unele flacoane sunt contaminate iar alte flacoane nu conțin substanța interzisă.

Toate sigilate dar din loturi diferite. Practic, e după cum ți-e norocul. Mi s-a reproșat în fața Comisiei că nu am analizat suplimentul respectiv înainte de a-l consuma. Am explicat și au văzut și dânșii că analiza pentru toate substanțele din lista interzisă ajunge la câteva mii de euro.

Și chiar și așa, dacă ți se confirmă că un supliment nu este contaminat cu nicio substanță din lista interzisă, la următoarea dată când cumperi, te poți trezi că ai nimerit un lot contaminat. Probabil trebuia să fac o analiză de 2000 de euro la fiecare achiziție a energizantului de 150 lei.

Asta este absurd și nu înțeleg cum pot fi găsit eu vinovat. Este efectiv ceva de care nu poți să te păzești. În plus, am demonstrat cu datele tehnice de la meciuri, că nu a existat nicio îmbunătățire a performanțelor mele fizice, atunci când am consumat acel energizant. Așteptăm motivarea deciziei ca să înțelegem cum au văzut dânșii lucrurile.

Nu pot accepta sub nicio formă această suspendare de 6 luni, chiar dacă ea înseamnă, în limbaj popular, vinovăție, dar foarte puțină. Eu sunt vinovat că am avut ghinion. Am văzut și alți sportivi în situația mea și marea majoritate suferim de același lucru, de nenoroc.

În momentul de față avocații mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii și luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluționeze mai repede procedura apelui și mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc»”, apare pe pagina de Facebook a clubului covăsnean.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (16)
o_bic
o_bic  •  04 August 2024, 04:40

Rezultatul testului trebuie dat mai devreme intrucât jucătorul a avut activitate in tot acest timp si daca si la recurs se dovedeste pozitiv,nu e corect față de celelalte adversare.

PeterMichael
PeterMichael  •  03 August 2024, 19:12

sase luni? mai bine patru ani. sase luni este minim minim :)))

reddog2100
reddog2100  •  03 August 2024, 17:41

Cosmin,chiar mi e simpatic,dar ce sa vezi,apare din nou contaminarea de la energizante care de fapt se numeste ca esti un trisor,excroc,hot,un mare pakalici,concurezi *** impotriva unor colegi curati.Suspendarea este usoara,este la fel ca si ***,care a primit la baza 4 ani de suspendare,apoi redusa pedeapsa,iar acum sustine ca ea e alba ca zapada.Cosmin poate sa se retraga acum si sa candideze ca selectioner la nationala in tandem cu celalalt ***,marele mutulica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează