Articol de GSP - Publicat sambata, 18 februarie 2017 14:55
FC U Craiova a învins-o pe Steaua ultima dată în septembrie 2002, când pentru "juveți" marcau Verdeș (dublă) și Sava. Pentru militari a înscris atunci Claudiu Răducanu.
Azi se înfruntă CS U Craiova cu formația lui Gigi Becali, însă nici noua echipă din Bănie nu reușește să spargă ghinionul în fața roș-albaștrilor. De la ultima victorie a unei echipe din Craiova împotriva Stelei s-au schimbat multe lucruri în lume.
CE ERA LA MODĂ ÎN 2002
Nokia 6310 şi Dacia SupeRNova
- Telefonul business al anului era Nokia 6310. Avea GPRS, dar nu şi cameră foto! Avea display alb-negru, jocul "Snake" făcea furori, telefonul era apreciat pentru că ţinea bateria o săptămână.
- Apple de-abia lansase iPod, un gadget pentru a asculta muzică.
- România era plină de Dacii. "Fiţă" era SupeRNova, lansată în 5 modele, iar cel mai scump, de 5.800 de euro, era Clima. Solenza avea să apară un an mai târziu, iar Logan în 2004. Dacia 1310, una cu injecţie, de atunci, e vândută acum pe OLX cu 500 de euro, negociabil, în timp ce o "SupeRNova" costă cu 100 de euro în plus.
- Revista People a desemnat-o pe actriţa Nicole Kidman cea mai frumoasă femeie a anului.
- S-a lansat MTV România. Delia Matache era cunoscută pentru duo-ul N&D, Andra era o tânără la început de carieră, BUG Mafia îl încânta pe Adi Mutu de atunci, iar moldovenii de la O-zone lucrau la ceea ce avea să devină un megahit pe mapamond, "Dragostea din tei".
CUM TRĂIAM
S-a deschis Europa
- S-au eliminat vizele Schengen pentru români, necesare pentru călătoria în Europa.
- Un apartament de 2 camere într-o zonă centrală din Bucureşti costa între 12.000 şi 15.000 de dolari. După toamna lui 2002, a fost boom-ul imobiliar.
- Un euro era cotat în septembrie la 3,2 lei, după ce începuse anul la 2,75 lei. Iar francul elveţian care a "luat" minţile românilor valora doar 2,2 lei.
- Ion Iliescu era preşedintele României, Adrian Năstase premier. La două luni după succesul oltenilor, preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a sosit la Bucureşti într-o vizită oficială. Era al 4-lea preşedinte american care a vizitat România, după Gerald Ford, Richard Nixon şi Bill Clinton.
- Au fost introduse bancnotele şi monedele euro în 12 ţări UE.
CE SE PREGĂTEA
Lumea exista fără Facebook
- Nu apăruse Facebook! Abia pe 4 februarie 2004 a fost lansat acest serviciu de socializare între oameni. În România, tinerii comunicau online pe "mirC".
- Celebrul iPhone era doar un proiect futurist, primul a apărut în 2007.
- În România exista "leul vechi", de-abia 3 ani mai târziu s-a trecut la "leul greu", 2005 fiind anul denominării monedei naţionale, când 10.000 de lei au devenit 1 leu.
- Se pregătea integrarea ţării în Uniunea Europeană, care se va petrece în 2007.
CE ERA ÎN FOTBAL
Borcea şi Neţoiu la putere, Gigi Becali se antrena
- Dinamo câştiga campionatul în Liga 1. Cu ajutorul Ştiinţei, la care aveau să ajungă în acea vară 12 fotbalişti direct din Bănie, plus Gigi Neţoiu. Cristi Borcea lansa celebra frază: "Lăsaţi-ne să ne pregătim de Champions League!".
- Gică Popescu se întorcea în România ca fotbalist, dar nu la Univerisitatea, ci tocmai la "câini", fiind apostrofat şi acuzat de trădare de "juveţi".
- Gigi Becali încă nu preluase puterea deplină la Steaua, era doar investitor, abia în primăvara lui 2003 avea să se impună. Porecla roş-albaştrilor era "militarii".
- La finele anului, top 5 fotbalistul român al anului în ancheta Gazetei Sporturilor arăta astfel: 1. Chivu, 2. Mutu, 3. Contra, 4. Pancu, 5. Rădoi.
- Brazilia câştiga Campionatul Mondial, după o finală cu Germania, iar Ronaldo "Grăsuţul" fusese MVP.
- Cristiano Ronaldo câştiga campionatul cu Sporting Lisabona, era doar un puşti de viitor, vedetele echipei antrenate de Loţi Boloni fiind Jardel şi Marius Niculae.
- Leo Messi fusese înregistrat ca jucător la liga spaniolă, avea 14 ani şi făcea furori la Cadetes A. N-apucase să joace pentru Barcelona, ci doar la juniori.
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”