FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV Cristi Săpunaru a spus TOT într-un interviu eveniment pentru GSP: „Am vorbit doar o dată cu Lennon! N-am o relație cu el, ce să-i fac, ferească Dumnezeu?”

Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

Articol de , - Publicat joi, 01 august 2024 19:57 / Actualizat vineri, 02 august 2024 12:24

Ajuns la 40 de ani, Cristi Săpunaru, veteranul Rapidului și al Superligii, are poate cel mai complicat start de campionat din carieră.

Perceput de suporteri drept ultimul reprezentant al spiritului din Giulești, Săpunaru și-a pierdut locul de titular odată cu venirea ca antrenor a lui Neil Lennon. Un luptător, de multe ori un rebel, este mai reticent când vine vorba să discute despre ceea ce simte. Mai parează întrebările cu o eschivă, cu o glumă, dar e evident că mocnește.

Însă spune clar că „ce e cu mine și situația Rapidului sunt lucruri diferite. Ce simt eu în legătură cu ce mi se întâmplă nu o să spun. Sunt sentimentele mele și le păstrez pentru mine. Eu simt că pot ajuta echipa din teren, dar nu e decizia mea. Mă simt bine, mă antrenez, îmi văd de treabă, ca atunci când se apelează la mine să fiu sută la sută. Cum e Rapidul acum, e altceva. Este într-o situație neplăcută".

VIDEO. Cristian Săpunaru: „Lennon nu are de ce să se simtă amenințat de mine, e antrenor, eu doar jucător”

Cu Lennon spune că are „o relație normală între un jucător și un antrenor. Nu e nimic special de făcut. Mă pregătesc și aștept momentul în care va avea nevoie de mine. N-am niciun fel de relație cu el, nici pro, nici contra. Chiar dacă sunt căpitanul, lucrurile trebuie să vină de la el, că el e cel care răspunde de rezultate.

Am vorbit doar o dată, înainte de meciul cu CFR, când m-a chemat să-mi spună să mă pregătesc, că o să și joc. I-am spus că nu e nicio problemă, că asta trebuie să facă orice jucător, să se antreneze, și când îi va veni rândul, va juca".

Exclude ideea că Lennon s-ar putea simți în inferioritate pe lângă el, cel mai vechi de la Rapid, jucătorul cu cea mai mare autoritate în vestiar: „Nu are de ce să se simtă inferior mie, asta e o bazaconie. E antrenor, e peste mine. Eu, ca jucător, ce pot să fac e să-l ajut să înțeleagă ce înseamnă spiritul Rapidului, să ajut la legătura asta între Rapid și el, între suporteri și el. Nu sunt cu nimic superior. Doar că sunt de mai mulți ani la Rapid".

Apoi adaugă: „Dacă nu mă folosește fiindcă se simte amenințat de mine?! Ce sa-i fac, ferească Dumnezeu?! Dar ar fi așa, n-ar fi mai rău?! În primul rând, nu are de ce să simtă amenințat. Apoi, deciziile pe care le ia îi aparțin, răspunde pentru ele. Nu pot să răspund eu sau alt jucător. Noi răspundem pentru ce facem în teren. Ce are el în cap, ce gândește, eu nu am de unde să știu. Ar fi culmea să vină să se distrugă și pe el, și echipa. Dar pe el ar trebui să-l întrebați asta".

Cristi Săpunaru a spus TOT într-un interviu eveniment pentru GSP: „Am vorbit doar o dată cu Lennon! N-am o relație cu el, ce să-i fac, ferească Dumnezeu?”
Neil Lennon

Săpunaru recunoaște că „până acum Lennon nu m-a întrebat despre ce înseamnă Rapid. Dacă l-aș mai ajuta, deși nu mă bagă? Eu sunt aici să ajut Rapidul, nu pe X sau Y. Suntem aici, jucăm, ajutăm Rapidul în primul rând. Apoi, ca jucători, ajutăm și antrenorul. Dacă avem rezultate ajutăm și antrenorul, dacă nu...".

Cristian Săpunaru: „Cu alți antrenori mai vorbeam, mă mai întrebau”

Chiar dacă spune că nu are nicio problemă cu noul antrenor nord-irlandez, Săpunaru admite că și pentru el lucrurile s-au schimbat radical: "Nu vorbim. Am avut doar o singur discuție, cea de dinainte de partida cu CFR. Se poate considera că nu are nevoie de nimic de la mine. Nu e dictatorial, dar nu mi-a cerut niciodată vreo părere.

În general, mai întreabă jucătorii, iar când are ceva de zis ți-o spune în față. Noi doi nu ne-am sfătuit niciodată. Cu alți antrenori vorbeam, mă mai întrebau. Nu văd de ce să o facă, el decide cu cine vrea să vorbească, cu cine are discuții, în funcție de ce are nevoie".

Nu mai ține discursuri motivaționale în vestiar: „De asta se ocupă acum mister"

Dacă nu mai e titular, Săpunaru a pierdut și privilegiul de a le transmite colegilor săi mesaje motivaționale înainte de meciuri. „Acum le ține coach, mister. Vorbește în engleză, mai rar, ca să-l înțelegem. Se transmite, n-am nicio problemă, îl înțeleg, dar nu pot să spun despre toți același lucru. Eu înțeleg, simt ce spune, ce transmite. Dar trebuie să înțelegem toți. La ce se referă, ce vrea de la noi, că vrea să ne îmbărbăteze, să ne ajute. Dacă ține el aceste discursuri, n-a mai fost nevoie să le mai țin eu".

Cristi mai spune că "nu are nicio legătură situația de acum a Rapidului cu ce s-a întâmplat sezonul trecut. Atunci am fost niște tâmpiți, ne-am văzut prea devreme cu sacii în căruță. De la 4-0 ăla cu FCSB, eram la 4 puncte de ei, toata lumea a zis că Rapid se bate la campionat.

După care au venit două meciuri în care am avut ocazii, dar am pierdut, cu Craiova și cu Farul. Apoi am intrat în degringolada aia, de nu mai puteam să câștigăm meciuri. Nu poți să joci doar 4 partide pe an, numai cu FCSB, și să vezi dacă ieși campion. Acum, cu Petrolul, a fost un accident. Au avut un singur șut pe poartă.

Cu tot respectul, au câștigat, bravo lor, felicitări, dar pe teren a fost o singură echipă! În prima repriză trebuia să fie 3-0. În a doua a fost dezastru. Fiindcă și agresivitatea asta nu e numai să te bați, să lovești, ci trebuie să o ai și acolo, în fața porții. Nu doar fundașii și mijlocașii trebuie să fie agresivi”.

„Mesajul ăla l-am pus pe story din greșeală, nu era împotriva cuiva”

Recent, Cristi Săpunaru a postat pe rețelele de socializare un mesaj ciudat. În care scria că "am fost împins la autodistrugere, am fost trădat și rănit. Nu au recunoscut niciodată durerea pe care mi-au provocat-o. Am fost eu cel care am suferit și care a trebuit să-mi culeg bucățile pentru a mă reconstrui. Ei au ales asta și acum trebuie să sufere consecințele pentru monstrul pe care l-au creat. Este problema lor care trebuie rezolvată".

Râde când îl întrebi despre asta: „Am vrut să-l trimit pe WhatsApp unei persoane cu care am eu niște glume. N-o să-i dau numele. Dar a apărut din greșeală pe story-ul meu de Instagram. Mi-a spus soția a doua zi: «Ce e asta, mă?!». Asta a fost tot, nu era un mesaj pentru cineva. Dacă am ceva de zis cuiva, i-o spun în față. Nu fac asta prin mesaje.

De aia l-am și șters. Nu are legătură cu nimeni și cu nimic, n-am vrut să-l pun acolo. Nu se vede ce «monstru» sunt?! (Râde). Când o să fiu antrenor, dacă o să mă angajeze cineva, aș vrea sută la sută să am un «monstru» că Săpunaru în vestiar”.

Aproape de Licența A

La fel ca și alți jucători din Superligă, Săpunaru e la cursurile de licențiere de la Chișinău. Cel mai probabil va urma o carieră în antrenorat. Are deja licența B și este foarte aproape să ia și A-ul. A avut deja examenul final, "acum mai trebuie să îmi finalizez portofoliul. Am un an la dispoziție, după care voi afla dacă sunt admis sau respins. Dar da, sunt antrenor, am B-ul și sunt în curs de licențiere A".

Evită să spună cum vede, inclusiv ca antrenor, diferența dintre ce se lucrează la antrenamente și ce se vede pe teren, în jocurile oficiale: "Nu pot eu, ca jucător, să explic asta, întrebați-l pe Lennon. Lucrăm și pasa lungă, dar nu e treaba mea să vorbesc despre asta. Eu fac ce mi se spune".

Când voi fi antrenor, voi fi unul ofensiv. E normal asta, dacă noi, fundașii, ne-am apărat toată viața

- Cristian Săpunaru, căpitan Rapid

Trebuie să ieșim din pasa asta. Cum? Cu o victorie, după aia cu altă victorie. Avem obiective, Cupa Românei și locurile 1-3 în campionat. Dar după astea trei meciuri n-avem nicio șansă la niciunul. Lasă că Lennon își joacă sau nu postul în următoarele 3-4 etape. În primul rând, ne jucăm noi șansa să ajungem în primele 3. E o problemă, chiar dacă e început de campionat. Suntem supărați, capul în pământ, dar trebuie să întoarcem nebunia asta

La 40 de ani te mai doare una, alta. Când eram copil îmi ziceau ăia mai bătrâni: «Vai de capul meu, cum scârțâie șoldul!». Râdeam de ei. Acum scârțâie și la mine. Mai dăm cu un unguent, cu vaselină. Lăsând gluma la o parte, sunt bine

Asta fac tot timpul, le explic nou-veniților sau celor tineri cum e cu Rapidul. Dar trebuie să mai vină și de la ei, să învețe ce înseamnă Giuleștiul, echipa asta. O să învețe. Dar acum ne trebuie rezultate, să putem sta cu capul sus. Toată lumea e speriată, se întreabă ce se întâmplă, ce va fi. N-am câștigat încă, avem doar două puncte în trei etape, suntem cu capul în pământ. Nu e bine. E început de sezon, dar avem nevoie de puncte dacă vrem să atingem obiectivele propuse, Cupa României și locurile 1-3

Cu Sepsi va fi greu. E o echipă bună, care a început bine sezonul, în timp ce noi suntem în degringoladă. Meciul va fi pe Giulești, cu stadionul plin. Măcar acum să le oferim fanilor ce așteaptă de trei etape, adică victoria

- Cristian Săpunaru, căpitan Rapid

Match Quiz Rapid - Sepsi

Te pricepi la fotbalul din Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă premiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
Superliga
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”
Superliga
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (29)
Tarabas
Tarabas  •  02 August 2024, 11:20
Postat de talpaiadului pe 02 August 2024, 08:21

Sapunaru este un model de fotbalist, talentat, muncitor, sufletist, ambitios, dedicat si longeviv, E adevarat ca a avut de suferit in cariera din cauza comportamentului vulcanic si deficientelor in ceea ce priveste autocontrolul, nimeni nu e perfect, dar una peste alta merita respectul tuturor si mai ales al rapidistilor, pentru care ar trebui sa fie un adevarat simbol. Pentru mine, desi nu am fost niciodata rapidist, cuvintele Rapid si Sapunaru sunt similare, la fel cum sunt cuvintele Steaua si Lacatus. Ceea ce i se intampla in prezent lui Sapunaru la Rapid este o nedreptate strigatoare la cer, iar cauza principala nu este nici pe departe Lennon, ci Sucu, care, pe repede inainte, incearca din rasputeri sa transforme Rapidul intr-un fel de FCSB, el dorindu-si sa faca din Rapid un club dupa chipul si asemanarea lui, la fel cum s-a comportat si Becali.

Salut, interesanta idee... diferenta totusi, dupa parerea mea, e ca pt Steaua transformarea in FCSB dupa chipul si asemanarea lui Becali, a fost un downgrade. Pt Rapid, de-ar fi sa se transforme dupa chipul si asemanarea lui Sucu, e un upgrade :))

maccarone707
maccarone707  •  02 August 2024, 10:10
Postat de dZ372LT pe 01 August 2024, 22:07

Te-ai uitat la multe filme nu gluma(:(:(:

nu cred ca are bani de cablu

maccarone707
maccarone707  •  02 August 2024, 10:09
Postat de babinu pe 01 August 2024, 21:29

In limbajul lui de lemn sapunaru se crede subtil, dar se vede ca nu este fericit cu ce se intampla. E defensiv, desi el nu este resposabil de situatia actuala. Invoca spiritul rapidului pentru ca are nevoie de suport in caz ca va deschide gura. O legenda, cel mai bun scandator de injuraturi din mijlocul galeriei ever. Sper sa devina antrenor intr-o zi pentru a duce rapiduletul acolo unde ii este locul - in fruntea Diviziei B.

minte de babuin asa cum singur ti ai pus numele

Vezi toate comentariile (29)
Comentează