FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ Cum se descurcă transferurile lui Dinamo » Două certitudini, alte două promisiuni, restul sunt enigme

Hakim Abdallah nu dă randament, momentan, la Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)
Hakim Abdallah nu dă randament, momentan, la Dinamo (foto: Raed Krishan/GSP)

Articol de - Publicat joi, 17 august 2023 08:45 / Actualizat joi, 17 august 2023 08:55

Dintre noii veniți, Golubovic și Politic sunt de neînlocuit, momentan, din primul 11 al lui Dinamo, Costin pare să-și fi asigurat un loc în banda dreaptă, deși are concurență importantă, iar Homawoo a avut o primă prestație bună.

Dinamo a început dezastruos campionatul în Liga 1, trei eșecuri la rând, cu CSU Craiova (0-2), cu FCSB (1-2) și cu Sepsi (0-3), după care s-a redresat și a scos un punct în deplasare cu U Cluj (1-1) și a învins pe teren propriu pe FC Botoșani (1-0).

Ciprian Marica a confirmat » După Budescu, Farul pregătește o nouă mutare tare: „Discuții avansate!”
FARUL
Ciprian Marica a confirmat » După Budescu, Farul pregătește o nouă mutare tare: „Discuții avansate!”

Câțiva dintre nou-sosiții din mercato estival au prins în primul 11 și au început să se impună, alții sunt așteptați să apară pe teren sau să confirme. Spre deosebire de vara 2022, imediat după retrogradarea formației în eșalonul secund, transferurile din acest sezon s-au făcut mai devreme și au început să aibă un cuvânt de spus la echipa roș-albă. 

Totuși, sunt așteptări mai mari de la jucătorii dinamoviști, pentru a nu mai trăi cu emoții în zona retrogradării, la fel cum s-a întâmplat în 2020, 2021 și 2022.

Două certitudini evidente la Dinamo: Golubovic și Politic

După primele cinci etape ale Ligii 1, răstimp în care Dinamo a scos 4 puncte, doi fotbaliști, Golubovic și Politic, au devenit certitudini pentru "haită", alți doi, Costin și Homawoo, sunt promisiuni certe și au dat randament, Goncalo este mai consistent decât Abdallah, în timp ce, din diverse motive, n-au fost folosiți: portarul Began (al treilea portar, momentan), stoperul Lucas (în urmă cu pregătirea) și mijlocașul Ilic (de două ori rezervă neutilizată).

Adnan Golubovic (28 de ani) » Portarul sloven recomandat și de Samir Handanovic a câștigat duelul cu Filip Dujmovic, bosniacul devenind a doua opțiune, momentan. Golubovic a avut multe intervenții sigure și în etapele în care Dinamo a fost învinsă în Liga 1, a devenit o opțiune clară pentru Ovidiu Burcă. Este un jucător care dă încredere echipei.

8goluri a încasat Golubovic în 5 etape, doar în ultima reușind performanța de a-și menține buturile neatinse

Cristi Costin (25 de ani) » A prins pregătirea de vară din mers, sosind în cantonamentul sloven în partea secundă. Dacă în primele două etape a intrat spre finalul de meci, în următoarele trei a fost integralist, găsindu-și un loc în banda dreaptă. 

Are vână, se bagă în duelurile dure, doar că ar trebui să fie mai atent fiindcă și riscă, așa cum s-a întâmplat în minutul 80 al meciului cu FC Botoșani, când a avut un contact foarte tare cu Alin Șeroni. Consistent și pe faza de atac. Nu este la fel de tehnic precum Bani sau Ghezali, de exemplu, dar are un plus de atitudine și de răutate în joc.

Și dinamoviștii sunt curioși cum va juca Homawoo: „Le spunem jucătorilor noi să nu pună presiune suplimentară pe ei”

 Josue Homawoo (25 de ani) » De-abia a bifat primul meci în tricoul lui Dinamo, după patru săptămâni de la sosire, togolezul a prins echipa etapei la LPF. Stoperul a avut o prestație solidă, sigură, nici botoșănenii nu i-au pus mari probleme. De văzut cum va fi în continuare, începând de sâmbătă, cu FC Voluntari.

Ovidiu Burcă i-a oferit un context de creștere lui Homawoo. Știm ce calități are acest fundaș, sperăm să crească. Fluctuații de formă vor avea cu toții, nu e ceva anormal. Până la urmă, noi căutăm acul în carul cu fân. Dacă ai avea 20 de milioane de euro pentru o mutare sau pentru transferuri, e mai simplu. Așa, la nivelul nostru, trebuie să cauți în toată lumea, să-i convingi, să vină ei, să-i adaptezi, să fie caractere.

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

Se poate spune că în cazul lui Josue am avut norocul de a avea impact imediat. Noi le spunem, și le repetăm, jucătorilor noi să nu pună presiune suplimentară pe ei. Știm ce-am adus. Avem și șansa de a fi adus jucători inteligenți, care-și fac multe procese de conștiință.

- Gabriel Glăvan, director sportiv Dinamo

De ce Hakim Abdallah nu dă randament momentan: „Când va fi relaxat, va fi foarte bun”

Dennis Politic (23 de ani) » De numele lui se leagă obținerea celor 4 puncte din prezent ale "câinilor", remiza cu U Cluj (1-1) și victoria cu FC Botoșani (1-0). Gol spectaculos cu ardelenii, apoi faza din care Ducan și-a marcat autogol. Fotbalistul crescut la academia celor de la Manchester United și Bolton Wanderers are tupeu și creativitate în joc, și-a demonstrat talentul cu precădere în ultimele două etape, când a adus un plus în faza ofensivă a roș-albilor. 

Pare foarte încrezător în forțele sale, de aici și modul cum își asumă finalizarea unor faze. I-a impresionat și pe suporteri și pe specialiștii din fotbalul intern.

Este bine că avem un Politic în ţara asta. La practic nu îl avem, la figurat îl avem pe Politic. El a demonstrat mai greu în primele trei meciuri din campionat, vine şi de afară, s-a adaptat la campionatul nostru. Cu Botoșaniul a avut câteva pătrunderi deosebite care îi arată posibilităţile.

- Cornel Dinu, la Fanatik

Hakim Abdallah (25 de ani) » Internaționalul din Madagascar are un start greoi de sezon. A fost folosit din nou în primul 11 cu FC Botoșani, dar schimbat după numai o repriză. Aleargă, dar nu produce nimic! Nu aduce pericolul în apărarea adversă. A fost folosit în fiecare meci de către Ovidiu Burcă, dar până acum a dezamăgit.

„Și Hakim, și ceilalți jucători sosiți la Dinamo vor să impresioneze repede fiindcă oamenii îi judecă. E normal, așa e la fotbal acum. Plus că au venit la o echipă de tradiție. Așa e și cazul lui Hakim, când va fi relaxat, va fi foarte bun. Are nevoie de timp și de goluri, ca să fie el însuși. Orice om, inclusiv un fotbalist, pune presiune pe el însuși. Sunt riscuri de adaptare pe care le vom gestiona pe tot parcursul anului. Lui Ghezali i-au luat opt luni ca să se adapteze și să dea tot ceea ce are mai bun pentru Dinamo”, a punctat Gabriel Glăvan pentru GSP.ro.

Oricine ar fi dezamăgit să fie schimbat la pauză, dar Dinamo e mai importantă decât mine acum. Antrenorul e șeful, dacă a simțit că trebuie să mă schimbe, m-a schimbat! Nu am venit de mult timp, nu am apucat să joc prea mult, dar știu că va veni și timpul meu. Eu am încredere în mine!

- Hakim Abdallah, atacant Dinamo

Gonçalo Gregório (28 de ani) » Portughezul a marcat cu FCSB, fiind vârful potrivit la momentul potrivit, este mai vivace decât Abdallah, asta e clar, produce mai multă consistență ofensivă decât Țîră, dar se caută și el, încă. A arătat tupeu și cu FC Botoșani, când a încercat să rezolve singur o fază pe final de meci. Are atitudine, însă, ca orice atacant, depinde de goluri și de assist-uri.

VIDEO. Ce s-a întâmplat după prima victorie a lui Dinamo în Superliga » Mesaj clar al fanilor + apariție-surpriză pe gazon

Citește și alte știri:

A inspectat Bucureștiul, abia apoi s-a așezat la masa negocierilor cu Dinamo: „Mă simt ca la mine acasă! Top, top, top la voi!”

VIDEO Cosmin Moți știe ce le lipsește dinamoviștilor: „Au calitate, dar le mai trebuie un lucru”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  17 August 2023, 14:04
Postat de popescu222 pe 17 August 2023, 10:45

Cam asa e, cum zice autorul (cu obisnuitele eforturi in a construi fraze citibile). Abdallah cred ca si-a cam tras toate gloantele, a avut destul timp la dispozitie. Pana si Tira pare mai util decat el. Astept cu mare interes debutul lui Illic!

Și Ghezali a tras toate gloanțele în câteva etape când a venit , numai ca a avut doua încărcătoare de rezerva !:)))

popescu222
popescu222  •  17 August 2023, 10:45

Cam asa e, cum zice autorul (cu obisnuitele eforturi in a construi fraze citibile). Abdallah cred ca si-a cam tras toate gloantele, a avut destul timp la dispozitie. Pana si Tira pare mai util decat el. Astept cu mare interes debutul lui Illic!

dai.o.gheara.iei.cu.doua
dai.o.gheara.iei.cu.doua  •  17 August 2023, 09:14

Începutul "dezastruos" a fost înlesnit de arbitrajele ***... Nu va amăgiți să credeți că vom avea fotbal corect în Romania. Și VAR-ul devine inutil ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează