FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FOTO + VIDEO Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali: „Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față!” + „Nici la dușmani nu faci ce a făcut Șucu!”

Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali. Foto: Ionuț Iordache (GSP) +26   FOTO
Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali. Foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , , - Publicat marti, 03 septembrie 2024 14:21 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 15:51

Daniel Bîrligea (24 de ani), noul atacant al celor de la FCSB, a susținut prima conferință de presă în calitate de nou jucător al campioanei României.

La conferință a fost prezent și Gigi Becali, așa cum se întâmplă de fiecare dată când finanțatorul aduce un jucător contra unei sume importante. Încadrat de icoane, patronul a fost foarte supărat pe Dan Șucu, patronul Rapidului, care ar fi încercat să deturneze afacerea, dar și foarte bucuros de calitatea lui Bîrligea, pe care îl vede cu un potențial enorm pentru FCSB.

CFR Cluj a înregistrat un profit semnificativ cu Bîrligea. Acesta i-a costat pe ardeleni doar 100.000 de euro în urmă cu doi ani, clubul lui Nelu Varga fiind cel care l-a descoperit pe vârful din Brăila în subsolul fotbalului italian.

Două clauze speciale în contractul pentru Daniel Bîrligea: „5 ani n-are voie!”
FCSB
Două clauze speciale în contractul pentru Daniel Bîrligea: „5 ani n-are voie!”

Gigi Becali despre negocierile cu Bîrligea: „N-am să fac niciodată ce a făcut Șucu”

„N-am să fac niciodată ce a făcut Șucu. Nici la dușmani nu faci! Bă, a semnat omul, e o chestiune de obraz! Ce a câștigat? Voia să i se dea jucătorul pe 1,8 milioane, în rate, pe un an! Păi, a dat Becali 2 milioane direct!

Îi mulțumesc lui Varga, că el este bărbat, el ce spune aia face. Îl voiam pe el neapărat, nu l-am luat de ambiție. Mi-a venit să spun că dau 3 milioane pe el! Noroc că mi-am mușcat limba, că eu credeam că vor 6 milioane pe cel mai bun jucător al lor.

El, Șucu, care spunea că nu e așa... Mie mi-a fost rușine să mă bag cu Rareș Pop ăla. Bă, să dai telefoane la jucător după ce s-au înțeles cluburile?! Cum să faci asta?

Cu Louis Munteanu a fost diferit, am făcut primul oferta și după aceea a venit CFR. Dar când ei au ajuns la un acord, m-ai văzut pe mine să mai licitez? Dacă o echipă s-a înțeles, e «la revedere», nu fac așa ceva”.

Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Foto: Ionuț Iordache (GSP)
Foto: Ionuț Iordache (GSP)
+21 FOTO

Gigi Becali: „Are stilul ăla al lui Cămătaru. Intră din lateral în viteză, face slalom și imediat îl vezi lângă portar”

Becali l-a ridicat în slăvi pe Bîrligea: „Are forță, dribling. Voi trebuie să vă gândiți. Spune-mi un atacant pe care aș da eu două milioane. Pe el am dat. Și nu mai spun alte detalii, că se ajunge la 3. O să vedem peste câteva luni dacă cunosc fotbal sau nu. O să vedem câte goluri o să dea la Steaua și câte dădea la CFR!

Când am spus un milion jumate, eu dădusem două, dar mi-am dat seama că e ceva în neregulă și am zis că dau 2,5 milioane, dar atunci am glumit, nu dădeam eu atât. E 3 clase peste Louis Munteanu, nu e glumă! Ăsta e altceva, e din alt film!”, a spus Becali.

„Și nu numai asta, m-am consultat cu Meme. Dacă Meme îți zice direct că e bun, trebuie să îl iei. Mi-a zis că e 3 clase peste Munteanu. Când zice Meme că e bun, înseamnă că e Ronaldo, e mare fotbalist. Nu știu cu cine să îl compar, că este altceva. Are stilul ăla al lui Cămătaru. Intră din lateral în viteză, face slalom și imediat îl vezi lângă portar.

Thereau era alt gen, era un fel de decar mai mult. Ăsta e atacant. Și nu pierde mingea. Când vine la el, o protejează. Dan Petrescu trebuie să înțeleagă că au luat două milioane, bani pe care nu îi mai luau. Nu cred că ne mai pune cineva probleme la campionat. Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față. Eu am călăi acum, cu Miculescu, cu Popa, cu Tănase, cu Popescu.

O să vedeți că nu o să am de ce să îl critic. Se bate, zici că e vijelie. L-am dorit foarte tare. E singurul jucător de la CFR de care mă ofticam, că nu am și eu unul ca el. Norocul meu a fost și Mircea Lucescu, că nu l-a luat la lot.

Că după ziceau că e jucător de națională. Nu mai vreau pe nimeni, deja avem prea mulți. Am zis de Abdallah că e și el atacant bun, dar e de la cer la pământ. Vorbim de mobilă de lux și de mobilă de brad”, a completat entuziasmat Becali.

Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali: „Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față!” + „Nici la dușmani nu faci ce a făcut Șucu!”
Daniel Bîrligea, la Palatul lui Gigi Becali // foto: Ionuț Iordache (GSP)

29 goluriîn 101 meciuri are Daniel Bîrligea la CFR Cluj, în toate competițiile, din 2022 încoace

VIDEO Daniel Bîrligea, primele declarații la FCSB: „Sunt pregătit pentru luptă”

Vizibil fericit de prezentarea făcută de patron, Bîrligea a vorbit și el:

„Sunt foarte fericit că sunt aici. Am fost foarte bine primit. Sunt pregătit pentru luptă. Sincer, de la ora 3 noaptea și până la ora 10, cred că am avut 70 de apeluri. La un moment dat i-am spus agentului să rezolve el, că eu vreau să mă odihnesc. Ai nevoie de încredere ca să faci rezultate. Am primit încredere și vreau să răsplătesc cu fapte. Aveam apeluri peste apeluri, dar eram fericit că voi face un pas în față.

Tot ce a ieșit în presă e adevărat, au fost și ofertele din Rusia (n.r. GSP a scris dimineață despre interesul lui Rubin Kazan și Dinamo Moscova). Ne pregătim pentru meciurile mari din Europa.

Eu am decis tot, cum a zis și domnul Becali. Agentul e cu partea birocratică. Deciziile le iau eu. Dacă nu voiam să vin aici, nu veneam. Am avut câteva mesaje, dar nu m-au influențat.

Vreau să marchez cât pot de mult. Mă ajută mai mult un stil combinativ, ai mai multe șanse.

Nu îmi place să mă compar cu cineva. Sunt eu și vreau să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu am ținut cu nicio echipă, am plecat de mic din România și m-am rupt”.

Echipa-tip FCSB în Europa League, după venirea lui Bîrligea:
Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic - Șut, Lixandru - Băluță, Olaru, Fl. Tănase - Bîrligea

5 informații despre cine este Daniel Bîrligea:

  • Crescut de Palermo, Daniel Bîrligea a ajuns la Teramo Calcio în vara lui 2019, de la echipa U19 a celor de la Palermo. La Teramo, atacantul brăilean a jucat 43 de meciuri, în care a înscris 7 goluri. În ianuarie 2022, CFR a pus ochii pe Bîrligea și l-a înregimentat din Italia, mai ales că era o opțiune viabilă pentru regula U21.
  • S-a dovedit a fi o afacere profitabilă pentru CFR-ișiti, Bîrligea transformându-se într-unul dintre atacanții de stofă ai campionatului, care între timp a ajuns și în circuitul primei reprezentative.
  • CFR Cluj a înregistrat un profit semnificativ cu Bîrligea. Acesta i-a costat pe ardeleni doar 100.000 de euro în urmă cu doi ani, clubul lui Nelu Varga fiind cel care l-a descoperit pe vârful din Brăila în subsolul fotbalului italian.
  • Scoate oameni din joc. Bîrligea nu este abil doar la finalizare. El se descurcă bine cu mingea la picior și încearcă adesea să-și depășească adversarii direcți. În 180 de minute jucate în acest sezon de campionat, a încercat 18 driblinguri, 10 dintre ele (55%) reușite.
  • O prezență constantă în careul advers: Bîrligea a atins balonul în suprafața adversă de pedeapsă de 24 de ori de-a lungul sezonului, în medie la fiecare 7 minute și jumătate jucate. În Superligă, doar Selmani (Dinamo), Mitriță (Craiova), Grigoryan (Farul) și Marius Coman (Sepsi) au mai multe atingeri în careul advers, dar toți într-un număr mult mai mare de minute jucate.

Hai să spun un lucru. Varga a pus o clauză de confidențialitate, eu de asta vorbesc la modul general. Dacă spunem din contract, e 30.000 de euro penalitatea. Nu vreau să dau 30.000. Dacă vrea el (n.r. - Ioan Varga, patronul CFR) să vă zică, eu nu-l penalizez. Și acolo m-a încurcat. Noi semnaserăm contractul, dar nu era finalizat, nu avea ștampilă. Și a pus ce vrea el. Am zis, Vali, semnează, bă, ce vrea el, nu mă mai interesează. Cu Bilașco... vă dați seama, m-a făcut praf
- Gigi Becali

Bîrligea e o surpriză plăcută, are un tonus bun. E un jucător de careu, dar care pendulează și în zonele laterale. Îi place să joace cu spatele la poartă, dar atacă și spațiile. Îmi place de el. Are un viitor frumos. Are forță și are execuții. E un jucător de contraatac
- Andrei Cristea, fost atacant FCSB și Dinamo, într-un interviu acordat recent Gazetei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (55)
dZ372LT
dZ372LT  •  04 Septembrie 2024, 15:51
Postat de legio.sud pe 03 Septembrie 2024, 19:07

Ești tu unul dintre ei .

Dorm perfect mai ales cand castiga echipa, da tu(:(:(:

viorelgh1
viorelgh1  •  04 Septembrie 2024, 15:28

I-mi pare rau de Compagnio cel mai bun numar 9 din Romania ,in primul an la *** ,al 2 lea an nu prea a mai marcat la fel si Gigi a iesit in media ,a inceput sa-l jigneasca ,sa-l umileasca scotindu-l din echipa ,practic si-a batut joc de el ,aproape l-a distrus ,a plecat si acum este de o valoare inestimabila ,marcheaza aproape in fiecare meci ,a urmat Stefanescu adus cu mare greutate ,foarte valoros ,a fost suficient sa nu marcheze 2 meciuri si gata l-a distrus in media , i-l scoate din echipa dupa 4 meciuri ,si-l denigreaza continuu ,ar fi bine sa refuze sa mai joace si sa plece ,sper sa nu pateasca si Birligea la fel ,eu nu am mai mers la stadion de la prima iesire in presa in care l-a denigrat grav pe Stefanescu ,mi-e sila si schirba ,daca ai ceva spune -ii personal nicidecum sa-l denigrezi si sa-l jicnesti ,daca un patron jicneste in felul asta merita un scuipat in fata si demisionezi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  03 Septembrie 2024, 22:25

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează