Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 15:31 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 15:45
Fanii-acționari din DDB au anunțat că au achitat restanțele salariale ale lui Borja Valle (28 de ani) pentru perioada în care a evoluat la Dinamo București.
Borja Valle a fost unul dintre cei mai buni jucători aduși la Dinamo de Pablo Cortacero, iar spaniolul a reușit 5 goluri și un assist în 10 meciuri în tricoul „alb-roșu”. La începutul lunii decembrie, Borja nu a mai suportat promisiunile lui Cortacero și a fost primul jucător care a părăsit Dinamo, după ce a depus memoriu la FIFA pentru a deveni liber de contract.
DDB: „Sunt banii promiși lui Borja Valle de către acționarul majoritar iresponsabil”
„Ultima plată efectuată de Dinamo este către unul dintre jucătorii aduși de acționarul majoritar în condiții financiare exorbitante, mult peste media salarială pe care și-o pot permite toate cluburile din Liga 1, nu doar clubul nostru!
Dinamo a plătit astăzi 463.273 lei către Borja Valle. Salariul pe 4 luni, din septembrie până în decembrie. Sunt bani promiși prin contract jucătorului de către acționarul majoritar iresponsabil, în numele clubului Dinamo! Sunt bani mulți, pe care Cortacero știa că nu îi va aduce în club niciodată. O ofertă salarială absolut aiuritoare, care se adaugă altor oferte, la fel de iresponsabile, prin care intenționa să îngroape Dinamo, cel mai probabil!”, se arată în comunicatul postat de Peluza Cătălin Hîldan.
95.000 de €a plătit DDB către Borja Vale pentru cele patru luni în care a evoluat în tricoul lui Dinamo
Noi datorii la Dinamo?
Mario Nicolae, team-managerul lui Dinamo, a spus că ar putea să apară mai multe datorii din cauza lui Pablo Cortacero și a oamenilor aduși de ei.
„Contractele pentru comisioane la transferuri nu cred că se regăsesc în contabilitatea clubului. Ele se pot face între părți, partea spaniolă și un agent agreat. Te poți aștepta să apară peste 6 lunii unii care să își ceară drepturile. Nu m-ar surprinde. Peste un an, doi sau trei pot apărea (n.r- noi datorii). Actul nu trebuie înregistrat neapărat. Poate fi o înțelegere notarială. Dar nu va mai sta în picioare când se va demonstra că nu avea drept de semnătură”, a declarat Nicolae la GSP Live.