FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Detaliu vital » Ce aduce Bîrligea la FCSB: fix ce căuta Becali

Daniel Bîrligea e noul fotbalist al celor de la FCSB / foto: Ionuț Iordache (GSP) +50   FOTO
Daniel Bîrligea e noul fotbalist al celor de la FCSB / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat marti, 03 septembrie 2024 18:08 / Actualizat marti, 03 septembrie 2024 20:08

FCSB și-a găsit vârf de careu: Daniel Bîrligea, 24 de ani, a marcat 21 de goluri în Liga 1 din totalul de 22 din interiorul suprafeței de pedeapsă.

De la plecarea lui Gnohere (2020), FCSB nu a reușit să găsească un „9” clasic, care să dea randament și să reziste cu succes o perioadă rezonabilă în roș-albastru. Rând pe rând, au eșuat variante precum Bogdan Rusu, Zdenek Ondrasek, Sergiu Buș. O soartă similară a avut chiar și Andrea Compagno, care n-a intrat în grațiile lui Becali, în ciuda celor 20 de goluri marcate pentru FCSB.

Acum, patronul FCSB a achitat peste două milioane de euro în schimbul unuia dintre cei mai importanți atacanți români, Bîrligea. Din ianuarie 2022 la CFR Cluj, fotbalistul șlefuit în Italia a demonstrat că e un veritabil vârf de careu, fix ceea ce FCSB căuta.

Bîrligea în Liga 1: 21/22 de goluri reușite din careu!

În cele 82 de apariții bifate în campionat, Bîrligea a înscris de 22 de ori. Ei bine, 21 de goluri au fost marcate din interiorul lui „16”, toate din acțiune.

24dintre cele 29 de goluri marcate de FCSB în actuala stagiune, toate competițiile, au fost reușite din interiorul careului

La FCSB, jucătorul convocat și la Euro 2024 concurează cu un singur atacant clasic, Daniel Popa, însă e o certitudine că fostul om de bază al CFR-ului va fi prima soluție pentru centrul ofensivei la FCSB. Alternativele testate de campioană în startul sezonului - Miculescu, Tănase - sunt de fapt improvizații, dau cel mai bun randament în alte zone ale terenului și nu întruchipează caracteristicile unui vârf de careu.

Vreau să marchez cât pot de mult. Mă ajută mai mult un stil combinativ, așa ai mai multe șanse să înscrii

- Daniel Bîrligea, atacant FCSB

CV Daniel Bîrligea

  • a jucat la Palermo U17, Palermo U19, Teramo și CFR Cluj
  • 29 de goluri și 11 pase decisive în 101 partide oficiale la CFR Cluj, toate competițiile
  • 22 de goluri în 82 de meciuri de Liga 1 (9 assisturi)
  • 1,6 milioane de euro cotă pe Transfermarkt
  • două selecții la naționala României (niciun gol)
  • două goluri în 11 apariții la România U21

VIDEO. Daniel Bîrligea: „Sunt pregătit pentru luptă”

„Sunt foarte fericit că am ajuns aici. Am fost foarte bine primit. Sunt pregătit pentru luptă. Sincer, de la ora 3 dimineața și până la ora 10 am avut 70 de apeluri. La un moment dat i-am spus agentului să rezolve el, că eu vreau să mă odihnesc.

Ai nevoie de încredere ca să faci rezultate. Am primit încredere și vreau să o răsplătesc cu fapte. Aveam apeluri peste apeluri, dar eram fericit că voi face un pas în față.

Eu am decis tot, cum a zis și domnul Becali. Agentul e cu partea birocratică. Deciziile le iau eu. Dacă nu voiam să vin aici, nu veneam.

Nu îmi place să mă compar cu cineva. Sunt eu și vreau să fiu cea mai bună versiune a mea”, a declarat Bîrligea, azi, la prezentarea oficială ca fotbalist al celor de la FCSB.

Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Superliga
Decizia luată de LPF, după moartea lui Gigi Mulțescu » Cluburile din Superligă au reacționat: „Veșnic un model și un exemplu”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (10)
adrianyo
adrianyo  •  04 Septembrie 2024, 01:10

manea,petrila , barligea, otele...a avut CFR marfa buna...pacat ca nu are inclinatie pe fotbal mai pe viteza....acesti jucatori se preteaza acolo unde primesc mingea

antishtoia
antishtoia  •  03 Septembrie 2024, 20:25
Postat de mario_rdfe_ pe 03 Septembrie 2024, 19:10

Fratilor, ati rupt cu articolele despre barligea..jur ! Ok..un atacant bun, mai ales ptr o echipa care statea in Daniel Popa...dar ajunge ! Nu l au adus acum din brazilia...a fost aici tot timpul..de ce pana acum nu primea atata atentie ? Dintr o data pana si mihai popescu a devenit nesta !

Cum de ce? Ai uitat de campania... il vrei la ***? De parca in tara asta nu exista decat o echipa. Asa este, doar una ia 10 (zece) goluri de la echipa adversa!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mereugigist
mereugigist  •  03 Septembrie 2024, 19:54

Și Compagno a fost bine primit și a plecat așa cum știe toată lumea că a plecat , după un sezon în care a dat 20 de goluri , cu 2 mai puțin decât Dugandzic. În plus , Compagno știa și cum să scoată un penalty spre deosebire de Birligea și tot nu a fost bun. Să vedem cât ține " luna de miere" pt. el.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează