FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Cinci luni aici l-au convins! Dezvăluirile străinului fascinat de țara noastră: „«Mamma mia», România e subestimată! E ceva ce ar trebui să păstrați!”

Giovanni Costantino, alături de „Regele” Hagi / Sursă foto: Facebook +9   FOTO
Giovanni Costantino, alături de „Regele” Hagi / Sursă foto: Facebook

Articol de , - Publicat joi, 24 octombrie 2024, 12:18 / Actualizat joi, 24 octombrie 2024 12:34

Giovanni Costantino, fostul tehnician italian al lui FCU Craiova, s-a deschis, într-un amplu interviu acordat Gazetei la București, pe marginea celor cinci luni petrecute la clubul lui Adrian Mititelu. Antrenorul din Messina, al treilea oraș ca mărime din Sicilia, se declară îndrăgostit de România, o țară pe care o cataloghează drept „frumoasă, subestimată, cu o poveste specială”.

Revenit în România pentru a urmări câteva dueluri din campionatul intern, printre care și derby-ul Dinamo - FCSB, Costantino a acceptat invitația Gazetei Sporturilor de a radiografiat perioada petrecută la noi în țară. După ce și-a întors pe toate părțile mandatul din Bănie, a venit rândul ca italianul să-și spună impresiile despre șederea pe pământ românesc.

Deși rămâne fidel bucătăriei italiene, Costantino dezvăluie ce preparate culinare l-au dat pe spate în România, vorbind totodată despre locurile unde s-a simțit cel mai bine și sentimentul pe care i l-a lăsat Capitala și „povestea pe care o are”.

Giovanni Costantino, totul despre prăbușirea lui FCU Craiova: „Acesta e motivul pentru care a început colapsul! Sunt în contact cu Mititelu”
FCU CRAIOVA
Giovanni Costantino, totul despre prăbușirea lui FCU Craiova: „Acesta e motivul pentru care a început colapsul! Sunt în contact cu Mititelu”

Giovanni Costantino: „România e o țară subesimată! Fiți mândri de această identitate!”

„Poate că în viitor voi avea șansa să mă întorc în România și să antrenez, știu că am aprecierea fanilor, a oamenilor, iar asta este foarte frumos pentru mine. Oriunde ar fi să lucrez, sentimentul pe care-l am față de România nu se va schimba în viitor, cu siguranță.

Mâncarea de aici? Sunt foarte clasic, sunt tot cu mâncarea italiană (râde). Am încercat sarmale, cașcaval pane, mici, sunt foarte buni!

Nu am vizitat foarte mult fiindcă lucram, dar mi-a plăcut Craiova, am fost surprins de Constanța când am jucat acolo. Cluj... Am fost acolo și când s-a jucat Europeanul U21. Frumos oraș! Sibiu, la fel...”.

„«Mamma mia»! Atmosfera de oraș mare, Parlamentul...”

Costantino a continuat în aceeași notă:

„E o țară subestimată din punct de vedere al turismului, dar este o țară foarte frumoasă.

Sigur că am petrecut mai mult timp în Craiova și am fost mai mult acolo, dar aici, în București, «mamma mia!»... Atmosfera de oraș mare, Parlamentul. Traficul haotic? E ceva normal într-un oraș mare. Dar Parlamentul, povestea de aici, povestea pe care țara o are... E ceva ce România trebuie să păstreze, în opinia mea. Și să fie mândri de asta, de identitatea imensă pe care țara o are”, a mărturisit Costantino, în exclusivitate pentru GSP.ro.

+4 FOTO

Mi-a plăcut mult România pentru pasiunea și iubirea pe care oamenii o au pentru fotbal. Cultura fotbalului din acastă țară e ceva cu adevărat special, sper că România o să-și poată păstra această mentalitate, asta poate ajuta fotbalul să se îmbunătățească.

- Giovanni Costantino

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Golul nepământean al lui Haaland i-a pus „pe butuci” pe statisticieni: „Cum naiba ar trebui să calculăm?”
Liga Campionilor
Golul nepământean al lui Haaland i-a pus „pe butuci” pe statisticieni: „Cum naiba ar trebui să calculăm?”
A fost ispită la „Insula Iubirii”, acum se iubește cu un fotbalist legendar » A confirmat relația la ieșirea din hotel
Campionate
A fost ispită la „Insula Iubirii”, acum se iubește cu un fotbalist legendar » A confirmat relația la ieșirea din hotel
FCSB a coborât în clasamentul din Europa League după ce s-au jucat primele două meciuri ale etapei
Europa League
FCSB a coborât în clasamentul din Europa League după ce s-au jucat primele două meciuri ale etapei

„Cum adică să NU-l umilesc?” » Campioana Otilia Bădescu, interviu rar despre luptele pe muchie de paletă: „Chinezii au refuzat să mă pregătească, le-a fost frică!” + Ce mare regret are

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (1)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  24 Octombrie 2024, 12:38

Toti antrenorii someri din Italia sunt "indragostiti" de Romania. Intrebati-l si pe Napoli, la fel va zice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează