Articol de Eduard Apostol, Remus Răureanu, Marius Mărgărit - Publicat miercuri, 28 iulie 2021 19:40 / Actualizat miercuri, 28 iulie 2021 19:49
Paul Anton și Alex Răuță au toate șansele să fie declarați liber de contract pe 4 august! Mijlocașii sunt la un pas să scape de Dinamo.
Azi, Camera Națională a Soluționării Litigiilor din cadrul FRF a comunicat în cazul ambilor jucători următoarele: „Încetare raporturi contractuale. Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a cauzei formulată în temeiul art. 75.1. din Legea 85/2014 de clubul pârât. Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curții Constituționale privind exceptia neconstitutionalitatii prevăzută de art. 75.2. lit. e) din Legea nr. 85/2014 invocata de clubul parat.
Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a cauzei până la soluționarea excepției de neconstituționalitate de către Curtea Constituțională invocată de clubul parat. Acorda termen la data de 04.08.2021 pentru a da posibilitatea părților să depună toate probele sau sa propuna administrarea de alte probe noi”.
Concret: mai mult ca sigur Răuță și Anton vor deveni jucători liberi de 4 august, întrucât cererile lui Dinamo au fost respinse. „Câinii” au nevoie de o minune în perioada următoare pentru a întoarce cazul în favoarea lor.
Dinamo a vrut să apeleze la un tertip pentru a-i bloca pe Paul Anton și pe Alexandru Răuță: clubul voia să conteste la Curtea Constituțională un articol din „Legea insolvenței”, însă nu a avut succes.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Azi e programat un nou termen în procesele în care Paul Anton și Alexandru Răuță încearcă să scape de la Dinamo. Neplătiți de trei luni, jucătorii au urmat pașii pe care-i prevede regulamentul: au notificat societatea, au așteptat 15 zile și apoi au depus memorii pentru rezilierea contractelor.
Scenariul fericit pentru Paul Anton și Alexandru Răuță
Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor este comisia din Federație care gestionează cazurile dinamoviștilor. La primul termen, CNSL a acceptat cererea lui Dinamo de amânare a procesului. „Administratorul special și cel judiciar au fost numiți recent și nu au avut timp pentru pregătirea apărării” a fost argumentul cu care clubul a obținut amânarea.
Teoretic, fotbaliștii ar trebui să fie declarați liberi azi, din moment ce ei întrunesc condițiile pentru rezilierea contractelor. Clubul ar avea apoi dreptul să solicite Recursul, așa că ar mai dura un pic până când Paul și Alex ar avea dreptul să semneze cu alte formații.
Ce a mai găsit Dinamo: Curtea Constituțională
Calculele din comisia FRF nu sunt însă singurele pe care le face clubul. Dinamo forțează amânarea proceselor pe un termen foarte lung! „Chichița” la care au apelat noii conducători ai societății aflate în insolvență: ei contestă la Curtea Constituțională un articol din „Legea insolvenței”.
Dacă ar accepta CCR să analizeze articolul acela, cazul ar fi prelungit între șase și nouă luni! Estimarea duratei îi aparține unei persoane care cunoaște procesele și procedurile de la Curtea Constituțională.
Anton și Răuță ar mai fi legați de Dinamo pentru cel puțin o jumătate de an de acum înainte! Agenții jucătorilor și AFAN, sindicatul fotbaliștilor români, au încredere că procesele vor fi derulate numai în comisia Federației, că nu vor ajunge până la Curtea Constituțională.
Dacă ar ajunge acolo, situația ar deveni dezastruoasă pentru Paul și pentru Alex, hotărâți amândoi să-și găsească alte cluburi cât mai curând.
E normal ca Paul Anton să fie abătut, gândiți-vă că el e neplătit de minimum trei luni și are un salariu destul de mare, vreo 18.000 de euro lunar, bani pe care s-ar putea să-i piardă din cauza insolvenței. Calculați suma pe care o pierde și înțelegeți de ce e supărat.
- Florin Bratu, la DigiSport
Ce susține Dinamo că încalcă Constituția
Clubul i-a cerut Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor să suspende judecarea proceselor cu Anton și cu Răuță până când Curtea Constituțională va oferi un punct de vedere legat de articolul 75 din „Legea insolvenței”, partea din lege pe care conducerea lui Dinamo o consideră neconstituțională.
Articolul acela se referă la condițiile în care sunt suspendate măsurile asupra unei societăți de la data intrării acesteia în insolvență. Legea nu suspendă și memorii așa cum sunt acestea pe care le-au înaintat jucătorii, fapt care nu li se pare în regulă dinamoviștilor:
„Cu excepția procedurilor extrajudiciare aflate pe rolul comisiilor sportive din cadrul federațiilor sportive, având ca obiect denunțarea unilaterală a contractelor de muncă sau a convențiilor civile”. Fotbaliștii și apărătorii lor pretind ca FRF să judece în continuare cazurile ca pe unele obișnuite, să ignore amenințarea cu CCR.
VIDEO. Deian Sorescu recunoaște: „Îmi e dor de Negoiță, acum suntem în aer”
Citește mai multe știri despre Dinamo:
Șefii lui Dinamo exultă: „Am câștigat un jucător! Hai să vedem și partea pozitivă”
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen