FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Raed Krishan, GSP
Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2024 17:10 / Actualizat marti, 28 mai 2024 20:07

Zeljko Kopic, 46 de ani, a salvat Dinamo de la retrogradare, i s-a prelungit automat contractul, dar are posibilitatea să „rupă” angajamentul gratis dacă vrea. Conducerea trebuie să ia o decizie, încă se analizează situația.

Dinamo a încheiat cu chiu, cu vai sezonul de Liga 1, primul de la revenirea în eșalonul de elită. A trecut de Csikszereda (2-0, 0-0) în barajul de menținere/promovare, iar șefii echipei au anunțat schimbări importante în formație.

FCU Craiova și-a prezentat noul antrenor: Marius Croitoru! Mutarea a fost anunțată de GSP acum două săptămâni
FCU CRAIOVA
FCU Craiova și-a prezentat noul antrenor: Marius Croitoru! Mutarea a fost anunțată de GSP acum două săptămâni

Andrei Nicolescu, administratorul special al "câinilor", a spus că se va face o analiză la sânge pentru a se vedea care au fost motivele prestației slabe. A declarat că nici antrenorul Zeljko Kopic nu e sigur că va continua.

Se va face o analiză pentru tot sezonul, pentru toată lumea, începând cu mine. Locul lui Dinamo nu e aici. Analiza o facem, în curând vom avea concluziile. În acest an nu am arătat bine, iar acest meci a fost o oglindă a sezonului. Da, și Kopic intră în această analiză. Nimeni nu e ferit
Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Zeljko Kopic va avea un alt contract cu Dinamo

În ceea ce-l privește pe Zeljko Kopic, situația antrenorului de 46 de ani este lămurită din punct de vedere contractual. Cum Dinamo s-a salvat de la retrogradare sub comanda croatului, automat, se extinde angajamentul tehnicianului pe încă un sezon.

Conform informațiilor GSP.ro, publicate încă de la numirea tehnicianului, salariul său ar urma să crească de la 8.000 de euro/lună la 12.000 de euro/lună.

Contractul i se prelungește automat pe un an, există o clauză care îl poate avantaja doar pe Kopic. În cazul în care vrea să plece, o poate face fără a plăti vreo sumă compensatorie grupării din centrul Capitalei! Așa a fost stipulat de la început.

În schimb, dacă Dinamo ar dori să se dispenseze de serviciile lui, atunci trebuie să ajungă la o înțelegere cu el sau să-i plătească remunerațiile rămase, conform angajamentului.

3meciuri fără gol încasat a bifat Dinamo în ultimele partide oficiale, 2-0 cu UTA, 2-0 cu Csikszereda (tur) și 0-0 cu Csikszereda (retur)

5partide oficiale fără eșec a adunat Dinamo, trei remize și două victorii

Când se decide soarta croatului

Momentan, șefii nu au încheiat analiza programată. Kopic urmează să aibă și el o întrevedere cu oficialii grupării pentru a vedea ce se va întâmpla mai departe. Ori în seara asta, ori mâine.

Conform informațiilor GSP, va dori să continue doar în situația unui proiect ferm, cu transferuri făcute din timp, ce se încadrează într-un buget rezonabil, alături de un director sportiv cu care să aibă legătură directă pentru a încropi un lot competitiv încă de la începutul sezonului.

Dinamo de-abia a luat vacanță, fiind implicată în dubla de baraj. Dar nu există prea mult timp de vacanță. Reunirea formației este în maximum două săptămâni!

Claudiu Niculescu este varianta #1 de schimbare, dacă se desparte Dinamo de Kopic

În ultima vreme, s-a vorbit mult despre posibilitatea ca în cazul plecării lui Kopic de la Dinamo, Claudiu Niculescu, 47 de ani, liber de contract, să fie următorul antrenor al roș-albilor.

O variantă ce-ar fi agreată și de fani, în parametri financiari rezonabili, un tehnician cu un trecut în "haită". Clau-gol tocmai s-a despărțit de Șelimbăr.

El a mai avut o experiență nefericită la Dinamo în 2018, între 24 septembrie și 13 octombrie, fiind dat afară după două meciuri, pentru a fi numit Mircea Rednic.

A mai antrenat la U Cluj, Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea, CS Mioveni, FC Voluntari, cu care a luat Cupa și Supercupa, Al Tai, Concordia și Poli Iași.

213meciuri a adunat Niculescu pentru Dinamo, 99 de goluri și 2 assist-uri

7trofee a cucerit Claudiu Niculescu în carieră, toate cu Dinamo: trei campionate, trei Cupe și o Supercupă a României

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (21)
impreuna2012
impreuna2012  •  29 Mai 2024, 10:43

Cel mai bun lucru pe care il poate face Dinamo este sa il numeasca antrenor pe Claudiu Niculescu. Sa ii faca un buget decent, sa ii fixeze obiectiv locurile 7-9, un salariu de 50k/an+ 1000 euro/punct si un bonus consistent de 50k pentru accederea in play-off. Si sa il lase in pace doi ani. Daca se rateaza obiectivul sa se poata rezilia unilateral contractul fara compensatii.

Pisleagacostelbistretu0502
Pisleagacostelbistretu0502  •  29 Mai 2024, 05:12

sa se continue cu KOPIC si sa fie transferati F. ANDONE si G. PUSCAS !

Floss.Picks
Floss.Picks  •  29 Mai 2024, 00:39
Postat de CN72 pe 28 Mai 2024, 23:43

Oricum e aiurea obsesia astora de a preciza mereu varsta. Ce conteaza ca personajul din stire are 30, 35, sau 40 de ani? Cu ce e relevant pt stire?

Ca antrenor, in comparație cu Gigi Becali, antrenor cu licența *** (st), Kopic este tânăr! ....Gigi Becali a avut oferta de la Liverpool la 65 de ani....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează