Articol de Victor Vrînceanu - Publicat miercuri, 04 septembrie 2019 15:35
Dusan Uhrin a repus Dinamo pe picioare folosind trei fotbaliști care au fost „aruncați” de antrenorii dinaintea cehului: Daniel Popa, Mihai Popescu și Laurențiu Corbu.
După doar trei meciuri pe banca lui Dinamo, Dusan Uhrin a dus "echipa" roș-albă de pe ultimul loc al Ligii 1 la doar două puncte de locul șase, calificabil în play-off. Tehnicianul de 51 de ani a debutat cu stângul, 2-3 cu Chindia, dar a legat două victorii consecutive, 3-0 cu Hermannstadt și 1-0 cu Sepsi, iar jocul echipei pare în creștere.
Interesant este că Uhrin a reușit să schimbe situația folosind fotbaliști pe care nimeni nu îi mai dorea la Dinamo. E vorba de Daniel Popa, Mihai Popescu și Laurențiu Corbu, cei trei fiind și cel mai prost plătiți din echipă, salariile lor nedepășind 3.000 de euro pe lună.
Gazeta vă prezintă mai jos situațiile celor trei fotbaliști care au devenit piese de bază în echipa gândită de Uhrin:
Daniel Popa (25 de ani)
Poate cel mai subapreciat jucător din lotul lui Dinamo. În cantonamentul de iarnă, „Popică” a fost lăsat la București de Mircea Rednic, dar „Puriul” l-a chemat în Turcia doar pentru că atacanții pe care dorea să îi transfere întârziau. Rednic avea nevoie de un atacant care să ponteze la număr. Acum, acesta pare să fie la cel mai bun sezon al carierei. Deși a intrat pe parcurs, atacantul a marcat o triplă cu Clinceni și golul de trei puncte, acum două seri, la Sfântu Gheorghe. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va reuși să se impună ca titular, să îi ia fața lui Montini.
Laurențiu Corbu (25 de ani)
„Câinii” încearcă de doi ani să îi rezilieze contractul lui Corbu, dar acesta nu acceptă să plece de la Dinamo. Refuzat și de Rednic, fundașul dreapta a fost împrumutat returul trecut în Scoția, la St. Mirren. Laurențiu a bifat doar trei meciuri acolo, s-a accidentat și a venit înapoi în Ștefan cel Mare, unde conducătorii nu știau ce să facă cu el până la venirea lui Uhrin. Cehul l-a folosit pe Laurențiu atât pe flancul drept al apărării, cât și în stânga.
Mihai Popescu (26 de ani)
Poate cel mai mare gafeur al lui Dinamo în ultimii ani, „Popeye” a fost și el împrumutat în Scoția alături de Corbu, la St. Mirren. Întors în România, stoperul a fost propus pentru un nou împrumut, dar nimeni nu a vrut să-l ia. Uhrin l-a reactivat și l-a folosit titular în ambele victorii, cu Hermannstadt și cu Sepsi, iar Mihai și-a răsplătit antrenorul cu evoluții sigure.
„Ce ziceau alții de Popică? Spuneau că e vai de mama lui! Îmi pare bine că Popică i-a dat o smetie ăstuia (n.r Rednic), că vorbea urât de el și de alți jucători. M-a «omorât» Neagoe cu el în cantonament, că o să fie foarte bun, că să avem încredere, că va ajuta mult echipa” - Florin Prunea, manager general Dinamo
2.500 de europe lună este salariul lui Popa. Corbu și Popescu încasează cu 500 de euro mai mult
3 meciuriau bifat Corbu și Popescu pentru Dinamo în acest sezon de Liga 1, toate sub comanda lui Uhrin
4 goluriîn 8 meciuri a marcat Popa pentru Dinamo în acest sezon de Liga 1
„Popică trebuie să fie puternic mental!”
Team-managerul dinamovist, Ionel Dănciulescu, i-a făcut portretul lui Daniel Popa: „«Popică» este un jucător important de grup, muncitor și a intrat foarte bine în ultimele meciuri. Este mereu pozitiv, un luptător. Îmi doresc să aibă aceeași exprimare și când joacă titular pentru că are calități indiscutabile de a fi titular la Dinamo. Este un jucător care ne-a scos din multe situații grele”, a declarat pentru GSP fostul mare golgeter al lui Dinamo.
Ciobi era pe lista neagră
Un alt fotbalist de care Mircea Rednic voia să scape de la Dinamo e tânărul stoper Denis Ciobotariu, 21 de ani. Dacă nu ar fi fost dat afară de la Dinamo, "Puriul" l-ar fi împrumutat pe Ciobi. Dusan Uhrin l-a folosit atât ca stoper, cât și ca fundaș dreapta, iar acesta a reușit și să marcheze golul de 1-0 cu Hermannstadt.
A rezolvat apărarea
Dusan Uhrin a reușit în doar trei meciuri să rezolve cel mai nevralgic punct al lui Dinamo în acest sezon: apărarea. Cu cehul la timonă, „câinii” au un golaveraj 7-2 în trei partide, spre deosebire de 4-12 în cele patru partide de până la numirea lui Uhrin.
de Alexandra-Flavia Pavelescu