FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GLORIA BUZĂU 2-0

A fost mereu rivalul „câinilor”, dar întrevede un sezon remarcabil al lui Dinamo: „Este o pretendentă”

Dinamo - Gloria Buzău. FOTO: Cristi Preda (GSP)
Dinamo - Gloria Buzău. FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 03 august 2024 18:44 / Actualizat sambata, 03 august 2024 19:39

Andrei Prepeliță, 38 de ani, antrenorul Gloriei Buzău, este de părere că Dinamo este o candidată la play-off în actuala ediție. Fostul jucător al celor de la FCSB apreciază cum s-a mișcat „haita” în mercato și cum a trecut peste momentele grele ale clubului.

Dinamo a trecut și peste hopul Gloria Buzău, scor 4-1 vineri noapte la „Arcul de Triumf”, legând al treilea rezultat pozitiv la rând. Roș-albii atacă podiumul după două victorii, o remiză și eșec în etapa inaugurală cu CFR Cluj (2-3). Iar în Gruia „câinii” au condus cu 2-0 la un moment dat.

„Haita” a avut ani grei. Începând cu 2020 a trăit mereu cu frica retrogradării, fiind mereu în luptă pentru a evita pribegia eșalonului secund. În ediția 2022/2023 chiar a fost la cel mai jos nivel al istoriei sale, după ce a retrogradat. Și, la un moment dat, în urmă cu doi ani, se punea problema unei retrogradări în Liga 3, dacă nu chiar al desființării!

Dinamo și Gloria Buzău erau colege de clasament înaintea partidei

Echipa lui Zeljko Kopic a început entuziasmant sezonul și este pe locul 2 în clasament, în acest moment. Cu cel mai bun atac în primele patru meciuri jucate: 11 goluri! Într-adevăr, a și luat șase goluri, dar Dinamo este pe un trend ascendent, având în vedere inclusiv cum s-a comportat în sezonul de primăvară.

Unde s-a salvat de la retrogradare abia după o dublă de baraj cu Csikszereda (2-0, 0-0).

După ce a pierdut în Capitală, Andrei Prepeliță, antrenorul buzoienilor, a evidențiat și jocul superior al roș-albilor. Înaintea confruntării directe, Dinamo era pe locul 6, Gloria pe 7, amândouă având câte 4 puncte.

Andrei Prepeliță apreciază un detaliu la Dinamo: „S-a chinuit, dar a schimbat bine”

„Am început meciul bine, în primele zece minute, după care au venit două goluri pe erori neforțate. La 0-2 am revenit un pic în meci, după care a venit iar o fază fixă, ușor de gestionat, tratată superficial.

Dinamo este o echipă în formă. Anul trecut, s-a chinuit, dar a schimbat bine. Și în iarna trecută, și acum. Toți au fost sub presiune la Dinamo, dar au reușit să dea randament. Formează o echipă bună și este o pretendentă la play-off”, a declarat Andrei Prepeliță.

Fostul mijlocaș a fost în cariera de jucător doar adversar al „câinilor”. Fie în tricoul Universității Craiova, fie în cel al celor de la FCSB. Cu toate că, pentru o noapte, se înțelesese pentru un angajament cu Dinamo.

7trofee a cucerit Prepeliță în cariera de fotbalist, șase cu FCSB, unul cu Ludogoreț Razgrad, dintre care patru titluri de campion

2016este anul în care Andrei Prepeliță a jucat la Euro alături de naționala României

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (3)
creeperno534
creeperno534  •  03 August 2024, 22:36

Alte pretendente nici nu pot promova in prima divizie

mirstelistu
mirstelistu  •  03 August 2024, 21:32

O pretendenta la sampon lig desigur

cr_portal
cr_portal  •  03 August 2024, 20:45

"2016 este anul în care Andrei Prepeliță a jucat la Euro alături de naționala României." *** Cum "alături", adică juca pe lângă? Scrieți, mă, "în naționala", ce e așa greu?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează