FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UNIREA SLOBOZIA

FOTO + VIDEO Victorie cu mari emoții! Cu infirmeria plină, Dinamo a răpus-o și pe Unirea Slobozia » „Câinii” urcă pe podium: clasamentul ACUM

Articol de , , , , , - Publicat vineri, 13 septembrie 2024 23:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2024 23:32

Roș-albii au trecut la limită de Slobozia, 1-0, gol semnat de Cârjan în prima parte, și se urcă provizoriu pe podiumul ligii întâi. Oaspeții i-au înghesuit însă îngrozitor pe ”câini” în partea secundă!

Rezultatele și programul complet al etapei #9 din Superliga

Cronică de Justin Gafiuc: Chinuiți de Mihalcea! Dinamo a suferit pentru trei puncte cu Slobozia!

Mihalcea versus Dinamo. E, de fapt, capul de afiș al partidei de pe Arc, unde, nicio noutate!, gazonul nu va fi nici acum prietenul fotbaliștilor. Nu e prima dată când fostul golgheter al ”câinilor” își înfruntă trecutul alb-roșu. S-a mai întâmplat și în play-off-ul ligii secunde, în 2023, când ”Țăranul”, pe banca Buzăului, nu se dădea bătut în fața fostului său club: 2-2 în Crâng, 1-1 tot pe arena de lângă Cașin.

Slobozia, sperietoarea de pe terenuri străine

Acum e însă altă bucurie de îmbrățișat. Gustul ligii întâi e mai dulce, iar Adrian ar vrea să servească un aperitiv mai de soi contra unui Dinamo cu ștaif diferit. Mai ales că a făcut din trupa Sloboziei natale o echipă care merge în deplasări ca să joace voinicește și să pună mâna pe puncte înșirate sub broboane de sudoare: 3 la Constanța și la Sf. Gheorghe, 1 la Sibiu. Să dai jos pălăria, nu alta!

Dar Dinamo, după eșecul cu studenții Clujului, trebuie să se repună pe linia de plutire către un play-off care sezonul trecut părea un curcubeu de neatins. Cu Boateng și Homawoo accidentați, i-a plasat în centrul defensivei pe Patriche și Licsandru, iar în primul ”11” a intrat direct danezul Patrick Olsen, în linia mediană, proaspăt recrutat din postura de liber de contract, cu o ultimă aventură la Slask, în Polonia.

Patrick Olsen debutează cu o pasă de artist

Slobozia s-a așezat ermetic în propria jumătate și le-a lansat invitația ”câinilor” să vină în ofensivă, în așteptarea unor episoade de contraatac. Pentru Dinamo a fost însă complicat să găsească nișele libere spre poarta lui Denis Rusu, iar pericolul s-a furișat greu în careul ialomițenilor. Doar Bani un prins un șut anemic de la distanță în prima jumătate de ceas, când ambele formații au scris cu cerneală simpatică pe gazon, cât să nu rămână mai nimic în emoțiile suporterilor.

A fost suficient însă un moment de inventivitate al lui Olsen, care, din banda dreaptă, l-a găsit superb în careu pe Selmani, iar continuarea kosovarului pentru Cârjan s-a încheiat cu gol. Un 1-0 banal la pauză, nu înainte însă ca Milanov să pună mingea pe bară la o finalizare cu capul.

Golubovici salvează o seară grea

A urmat însă viață grea pentru Dinamo după pauză, căci Slobozia știe, cum spuneam, savoarea punctelor colectate pe terenuri străine. Mihalcea le-a dat drumul alor săi din cușca primei reprize și, ușor-ușor, oaspeții s-au urcat pe frânghie până spre poarta lui Golubovici.

Camara a trecut la un pas de egalare, dar portarul ”câinilor” a scos de pe linia porții. Apoi, tot el a reluat peste transversală din 6 metri, într-o succesiune de ocazii care a băgat în corzi grupa lui Kopic. Dinamo a supraviețuit mult pe entuziasmul tribunelor, a căutat să mai rupă ritmul pe benzi, dar nu s-a mai apropiat de careul lui Denis Rusu.

A băgat însă finalmente în traistă punctele de aur, suficient cât să se urce momentan pe treapta a treia a podiumului. Mai ajungi acolo și cu suferință, nu doar cu goluri multe și spectacol!

FINAL. Dinamo - Unirea Slobozia 1-0

  • Click AICI pentru statistici!
  • A marcat: Cîrjan '32
  • 6.850 de spectatori urmăresc meciul de pe stadion, număr oficial
  • Cu Kennedy Boateng și Josue Homawoo accidentați, Răzvan Patriche și Cristian Licsandru formează cuplul de fundași centrali al „câinilor”.
  • Este meciul de debut pentru Patrick Olsen, mijlocașul danez recent sosit de la Slask.

Dinamo - Unirea Slobozia, echipele de start

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, Amzăr - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, A. Bani
Rezerve: Roșca, Pașcalău, A. Stoian, Soro, Caragea, Rotund, Mărginean, C. Costin
Absenți: Politic, Abdallah, Florescu, P. Neagu, Bordușanu (accidentați), Homawoo (incert)
Antrenor. Zeljko Kopic

Unirea Slobozia (4-2-3-1): D. Rusu - Medina, G. Lazăr, Pospielov, Șerbănică - Coadă, Perianu - Bărbuț, Aganovic, Nkama - Gele
Rezerve: Krell, Ibrian, Antoche, Toma, Lemnaru, Pacionel, Dorobanțu, Vlăsceanu, Camara, F. Ilie, Yusov
Absenți: -
Antrenor. Adrian Mihalcea

Stadion: „Arcul de Triumf”
Arbitru: Andrei Moroiță (Ploiești). Asistenți: Alexandru Vișan, Daniel Vlase (ambii din Galați)
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru (Galați). Asistent VAR: Mircea Orbuleț (București)

GALERIE FOTO. Dinamo - Unirea Slobozia, în runda #9 din Superliga

+1 FOTO

Clasamentul din Superliga

VIDEO. imagini cu galeria „câinilor roșii” făcând spectacol în timpul meciului

Grupul „Black Side”, din Peluza „Cătălin Hîldan”, sărăbtorește astăzi 5 ani de la înființare. Ultrașii au marcat momentul cu o scenografie.

Mircea Lucescu, prezent la Dinamo - Unirea Slobozia

Victorie cu mari emoții! Cu infirmeria plină, Dinamo a răpus-o și pe Unirea Slobozia » „Câinii” urcă pe podium: clasamentul ACUM
Radu Popa, directorul arenei „Arcul de Triumf”, de vorbă cu Andrei Nicolescu, cu Mircea Lucescu și cu Ioan Andone

După meciurile cu Litunia și Kosovo, selecționerul Mircea Lucescu a fost prezent pe „Arcul de Triumf” la duelul dintre Dinamo și Slobozia. Aflat în lojă, s-a întreținut cu Radu Popa, directorul arenei, și cu Andrei Nicolescu, Administratorul special de la Dinamo, și Ioan Andone.

Gazonul de pe arena „Arcul de Triumf” nu se prezintă nici la acest meci în cele mai bune condiții.

Victorie cu mari emoții! Cu infirmeria plină, Dinamo a răpus-o și pe Unirea Slobozia » „Câinii” urcă pe podium: clasamentul ACUM
Gazonul de pe Arcul de Triumf înainte de Dinamo - Unirea Slobozia

UPDATE. 20:45: Fanii lui Dinamo nu l-au uitat pe Adrian Mihalcea

Adrian Mihalcea, antrenorul Sloboziei, a jucat pentru Dinamo între 1996 și 2001, timp în care a marcat de 68 de ori în 181 de meciuri. Fanii nu l-au uitat pe fostul lor atacant și l-au aclamat pe acesta în momentul prezentării celor de la Unirea Slobozia. „Fostul nostru golgheter”, l-a numit crainicul stadionului.

UPDATE. 20:45: Îngrămădeală la porți înainte de meci

Victorie cu mari emoții! Cu infirmeria plină, Dinamo a răpus-o și pe Unirea Slobozia » „Câinii” urcă pe podium: clasamentul ACUM

La tribuna a doua a arenei există o singură poartă de acces, iar fanii s-au îngrămădit pentru a nu rata startul meciului.

UPDATE. 19:25: Fotbaliștii de la Dinamo au ajuns la stadion

+15 FOTO

Imagini cu noul autocar al „câinilor roșii” sosind la Arcul de Triumf înaintea partidei cu Unirea Slobozia

„Câinii” au ajuns la stadion cu aproximativ o oră și jumătate înainte de start. Fotbaliștii au sosit în noul autocar și au fost așteptați de un mic grup de suporteri.

Dinamo - Unirea Slobozia, duel aprig în etapa #9 a Superligii

Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot. Șase fotbaliști sunt ieșiți din calcule pentru acest duel.

Fotbaliștii amintiți de Andrei Nicolescu la GSP Live ca fiind accidentați sunt Hakim Abdallah (26 de ani, atacant), Dennis Politic (24, extremă stânga), Petru Neagu (25, extremă stânga), Antonio Bordușanu (20, extremă dreapta), Josue Homawoo (26, stoper) și Andrei Florescu (22, extremă stânga).

1-1a fost scorul ultimului duel dintre cele două echipe, într-un amical în luna iunie

Cei de la Unirea Slobozia au transmis că nu vin în excursie la București. De la Adrian Mihalcea până la ultimul jucător. Ialomițenii au bifat câteva meciuri tari în startul ediției: au învins Farul în deplasare în etapa inaugurală, apoi au bifat o remiză cu FCSB, trecând și de Sepsi la Sfântu Gheorghe.

A mai trecut o lună cu de toate pentru fotbalul românesc. Meciuri în Superligă, Cupa României, dar și confruntările europene. Iar „Cei mai buni” au primit premiile oferite lună de lună de Gazeta Sporturilor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (38)
lionforever
lionforever  •  14 Septembrie 2024, 09:14

Urâtă echipa cu joc hidos si public pe măsură ( nu e primul meci cand se arunca mingea in teren cand adversarii sunt in careul tau si nu se iau masuri).

therealreddog33
therealreddog33  •  14 Septembrie 2024, 02:28
Postat de mario_rdfe_ pe 13 Septembrie 2024, 20:08

Amzar chiar titular ! Imi este frica de fiecare data cand il vad in teren ! Oare ce este cu Oprut...ca nici pe lista accidentatilor nu apare ! Il trecem pe Licsandru fundas central care e mijlocas...si nu il jucam pe Pascalau, central de meserie ! Dubios totul...ciudat, foarte ciudat ! ***

Și mie! Are voință, dar e bezmetic rău, nu gândește nicio fază. Am avut noroc azi, bine că am luat punctele. Desi jucăm bine, avem un lot subțire rău. Mai ales la fundașii centrali și în atac e jale. Nicolescu Pinocchio iar ne-a dat cu flit...transferuri mai acătării cu ăsta nici nu o să vedem. Acum a schimbat placa, o să aducă jucători pe bani în vreo 3 ani...e noaptea minții ce debitează ăsta!

CN72
CN72  •  14 Septembrie 2024, 00:52

Meritat sau nu, eu unul sunt foarte multumit ca am castigat fara 5 titulari. Slobozia va incurca pe multi.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează