FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CRAIOVA 2-1

FOTO + VIDEO „Câinii” au redevenit Dinamo! Victorie dramatică în derby-ul cu Universitatea Craiova și urcă pe locul 2 în Superliga

Dinamo a învins eroic Universitatea Craiova, scor 2-1, cu cel mai rapid gol al campionatului și cu doi în minus în ultima parte a confruntării. Primul succes al roș-albilor cu juveții după 8 eșecuri la rând! +36   FOTO
Dinamo a învins eroic Universitatea Craiova, scor 2-1, cu cel mai rapid gol al campionatului și cu doi în minus în ultima parte a confruntării. Primul succes al roș-albilor cu juveții după 8 eșecuri la rând!

Articol de , , , , - Publicat duminica, 25 august 2024 00:01 / Actualizat duminica, 25 august 2024 00:28

Dinamo a învins eroic Universitatea Craiova, scor 2-1, cu cel mai rapid gol al campionatului și cu doi oameni în minus în ultima parte a confruntării. Primul succes al roș-albilor cu juveții după 8 eșecuri la rând!

Rezultatele etapei #7 din Superliga

În viață e bine, uneori, să dai tu primul că nu se știe apoi... "Câinii" au mușcat din "leii" Băniei încă din primele secunde ale confruntării. Au repetat începutul furtunos de meci de la Iași.

Scăpat bine în stânga după ce a fost angajat de Selmani, Bani a avut o precizie remarcabilă și l-a învins pe Laurențiu Popescu. Inițial, reușita a fost anulată, dar s-a analizat și reanalizat la VAR. Cam mult. Zajkov a fost părtaș la reușita roș-albilor, a fost omul care a ținut-o pe Dinamo în joc la acea fază.

Dinamo a scos penalty în Copou în secunda 21, din care Selmani a și marcat, acum a punctat în secunda 32!

32 de secundei-au fost de ajuns lui Dinamo să deschidă scorul cu Craiova, cel mai rapid gol al acestui sezon. Tocmai a întrecut reușita lui Kevin Varga (secunda 42) din Rapid - Sepsi (2-2)

Tot ce mișcă! După secunde, și terenul, și bara, și devierile au ținut cu Dinamo

Dinamo - Universitatea Craiova, în runda #7 din Superliga / foto: Cristi Preda
Dinamo - Universitatea Craiova, în runda #7 din Superliga / foto: Cristi Preda
Dinamo - Universitatea Craiova, în runda #7 din Superliga / foto: Cristi Preda
Dinamo - Universitatea Craiova, în runda #7 din Superliga / foto: Cristi Preda
Dinamo - Universitatea Craiova, în runda #7 din Superliga / foto: Cristi Preda
+31 FOTO

Situația a curs bine pentru Dinamo. I-a descumpănit pe adversari - Universitatea Craiova venea după o serie de 8 victorii consecutive! -, iar terenul prost a făcut prima victimă. Paradela s-a paradit și a ieșit prematur, în minutul 13. Nou-intratul Mora a alunecat la prima fază în care a intrat în careul advers. La a doua a reluat imprecis cu capul, mingea a ajuns la Mitriță (16), care a izbit stâlpul din stânga lui Golubovic din superpoziție!

S-a jucat deschis, frumos, oamenii nu au avut de ce regreta că sunt la "Arcul de Triumf" și nu la show-ul lui Ed Sheeran. Abdallah a dovedit că este în formă, a fugit în spate cu Bancu, după ce i-a sustras mingea, dovedind că atunci când nu e în fața porții adverse poate să care pianul.

A fost luptă pentru fiecare metru din gazonul tot mai stricat de la "Arc". La un moment dat, ziceai că e derdeluș. Milanov util pe recuperare, Bani și Abdallah încercând să iuțească pe margini, Selmani mereu la pândă. Bană cu un zvâc oltenesc în dreapta, Mitriță fără țintă și greu adaptabil pe acest teren, Vlădoiu cu un plus de energie.

7.126 de spectatoriau asistat la meci, cifră oficială

2-0 cel mai periculos scor pentru "câini", Sivis fără minte

Dinamo s-a schimbat mult. Și în bine, chiar dacă au mai rămas acele erori, individuale și păcătoase, din defensivă. Se vede din atitudinea jucătorilor și din modul cum se percep ei pe sine și ca echipă. Craiova s-a văzut bine că este pusă în dificultate de gazon. Printre altele.

O fază începută curajos de Boateng, cu trei driblinguri în fața porții sale, apoi mingea a curs bine de tot de la Milanov la Abdallah, malgașul a fost impresionant cu mingea la picior, iar din carambol Gnahore (42) a tras direct. Șut deviat și 2-0. Doar că acest scor e periculos tocmai pentru Dinamo!

Euforia "câinilor" a durat foarte puțin. Koljic (44) s-a descotorosit de Boateng și Sivis, nici Golubovic n-a putut bloca, Elvir i-a băgat pe juveți înapoi în meci. Micile detalii din apărarea roș-albilor i-au trădat din nou pe elevii lui Kopic.

Dinamo a început partea secundă în ofensivă, conștientă că doar așa are șanse de reușită. Nu e genul de echipă care să știe să se apere, doar punând probleme în atac poate avea posibilitatea de a avea succes.

Nesăbuința lui Sivis (58) a făcut ca Dinamo să joace în 10, tocmai când era pe val. Faultul asupra lui Oshima s-a lăsat cu eliminare după analiza VAR.

Eliminarea care a adus o victorie eroică roș-albilor

"Câinilor" le-a fost greu să ducă ritmul cu un om în minus. Mai ales că Universitatea a așteptat cu răbdare. Fără să se precipite. Cu toate că dinamoviștii, nu doar cei din tribune, ci și cei din iarbă, au încercat să-i enerveze pe juveți. Să-i oblige să facă și ei un fault care să echilibreze balanța.

Alb-albaștrii și-au permis să-i arunce în luptă în repriza secundă pe Houri, Ivan și Baiaram. Asta înseamnă să ai lot! Kopic a ripostat cu Patriche și Licsandru... Iar finalul a fost teribil: Homawoo a colecționat pe repede-înainte două cartonașe galbene și a fost eliminat! În trei minute!

Meciul a degenerat, mai ales că arbitrul Marian Barbu a fost depășit de miză în multe momente. N-a văzut mai nimic, bine că s-a inventat VAR pentru el și brigada lui! Dinamo a încheiat meciul în 9, cu multă patimă, rezistând în tranșee. Tribunele au împins echipa ca-n vremurile bune. Universitatea n-a avut acel ceva care să facă diferența și cu doi oameni în plus. Și a pierdut, în premieră, tocmai contra dușmanului cel mare al Băniei!

Clasamentul din Superliga

FINAL. Dinamo - Universitatea Craiova 2-1

  • Click aici pentru statistici
  • Au marcat: Bani '1, Gnahore '42 / Koljic '44
  • Cartonașe roșii: Sivis '58, Homawoo '82
  • 7.126 de spectatori sunt pe stadion, număr oficial
  • Gazonul se prezintă în condiții foarte proaste. Fotbaliștii celor două echipe au alunecat de mai multe ori

Chiar dacă Ahmed Bani a marcat după doar 31 de secunde, golul a fost validat abia în minutul 4. Aflați în camera VAR, Florin Andrei și Andrei Antonie au avut nevoie de minute bune pentru a analiza o posibilă poziție de ofsaid la Bani.

„Câinii” au redevenit Dinamo! Victorie dramatică în derby-ul cu Universitatea Craiova și urcă pe locul 2 în Superliga
Momentul în care Selmani îi pasează lui Ahmed Bani

Dinamo - Universitatea Craiova, echipele de start:

Dinamo: Golubovic - Sivis, K. Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Bani, Selmani, Abdallah
Rezerve: Ailiesei, Licsandru, Soro, Bordușanu, Patriche, Caragea, A. Irimia, Amzăr, A. Florescu, Mărginean, C. Costin
Antrenor Zeljko Kopic

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Zajkov, Bancu - Oshima, Mekvabishvili - Bană, Mitriță, Paradela - Koljic
Rezerve: Lung, Ndong, Sierra, Badelj, Screciu, Houri, Danciu, Mora, Baiaram, Barbu, A. Ivan
Antrenor Costel Gâlcă

Stadion „Arcul de Triumf”
Arbitru Marian Barbu (Făgăraș). Asistenți Ovidiu Artene (Vaslui), Stelian Slabu (Brașov)
Arbitru VAR Florin Andrei (Târgu Mureș). Asistent VAR Andrei Antonie (București)

VIDEO. Euforia dinamoviștilor, după deschiderea de scor rapidă, din debutul partidei

VIDEO. Dinamo - Universitatea Craiova » Echipa lui Dinamo, prezentată cu lumina stinsă pe stadion

VIDEO. Dinamo - Universitatea Craiova » Cele două echipe au ieșit la încălzire

VIDEO. Florin Prunea, înaintea partidei Dinamo - Universitatea Craiova: „În deplasare cu Dinamo, nimeni nu este favorită”

Prezent la stadion, Florin Prunea este încrezător înaintea meciului. Crede că elevii lui Kopic pot obține un rezultat bun.

UPDATE. 20:25: Cele două echipe au ajuns la stadion

+13 FOTO

VIDEO. Autocarele ambelor echipe au ajuns la stadionul Arcul de Triumf

Cele două echipe și-au făcut apariția cu aproximativ o oră și 45 de minute înainte de startul meciului. Primii au ajuns dinamoviștii, apoi au urmat oltenii, care au fost apostrofați de fanii gazdelor.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
Liga 2
FCU Craiova a câștigat acasă, dar a încheiat meciul din Liga 2 în huiduielile asistenței. Secvențele din final i-au scos din sărite pe fani
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (134)
kuba
kuba  •  28 August 2024, 10:44
Postat de kuba.clovn.pe.youtube pe 28 August 2024, 00:35

Promit sa iti dau un credit nerambursabil ca sa iti permititi in fine sa treci strada :)))

Nichifore, ramai clovnul GSP. Dinamo vs Mogoșoaia 2-1...ahahhahahhahahaah

kuba.clovn.pe.youtube
kuba.clovn.pe.youtube  •  28 August 2024, 00:35
Postat de kuba pe 27 August 2024, 19:59

Ramai clovnul veșnic al GSP. Ești creația PS97, un maacaricI și un mincin0s patetic...ahahhahahahahaaaaaaa

Promit sa iti dau un credit nerambursabil ca sa iti permititi in fine sa treci strada :)))

kuba.clovn.pe.youtube
kuba.clovn.pe.youtube  •  28 August 2024, 00:34
Postat de kuba pe 27 August 2024, 19:59

Ramai clovnul veșnic al GSP. Ești creația PS97, un maacaricI și un mincin0s patetic...ahahhahahahahaaaaaaa

Zici ca nu poti sa pui video din UK mititele? :)) asta cu nascut sa fii umilit ai copiat-o de la colegul de tastatura randumb :)) normal ca nu ma pot astepta la ceva original de la un fake mititel BAHAHAH

Vezi toate comentariile (134)
Comentează