FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BUZAU / 16:30

Dino Eze: "Mircea Rednic? Un tip OK!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2007 00:00

Gazeta Sporturilor i-a vizitat ieri pe nigerianul Dino Eze si pe irakianul Salih Jaber in cantonamentul de la Sarata Monteoru. Cei doi fotbalisti ai Gloriei au ramas acasa si nu au insotit echipa in cantonamentul din Austria. Nu au primit vize Schengen si au ratat astfel cea mai importanta perioada a pregatirilor pentru Liga I, alaturi de restul coechipierilor, pentru ca de mentinerea lor in forma are cine se ocupa in cantonamentul de la Monteoru.

Unul din secunzii lui Viorel Ion si Ilie Stan, Ion Basalic, este responsabil cu antrenametul celor doi "stranieri". Jucatorii par concentrati la ceea ce li se cere, raspund cu promptitudine comenzilor, dar se vede pe chipurile lor ca ar fi dat oricind Sarata Monteoru pe Kaprun. Jaber este mai destins, ride, glumeste, a mai trecut prin astfel de situatii.

Eze insa este mai retras, dar cu toate acestea a acceptat sa raspunda intrebarilor. In unele momente ale discutiei Jaber face pe translatorul. "Asa Jaber, ca doar de-aia te tinem, sa ne traduci!", glumeste Basalic.

- Dino, cum te simti pregatindu-te separat de viitorii tai coechipieri?
- E OK! Ma simt bine, ma pregatesc si astept sa vina echipa din Austria. Cu Mister (n.r. Ion Basalic) facem exact aceeasi pregatire ca si colegii mei la Kaprun. Imi lipsesc insa meciurile amicale, dar sint un tip care se adapteaza repede si cred ca nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

- Ai spus ca esti un tip care se acomodeaza repede. Cum a decurs adaptarea cu Buzaul?
- Nu spun asta ca sa ma pun bine cu lumea de pe aici, dar din prima clipa mi-a placut la Buzau. E un oras frumos, mic, linistit, imi place mult. Lumea e prietenoasa, depinde de mine sa nu dezamagesc.

 - La un moment dat, te-a dorit si Dinamo, echipa pe care Gloria Buzau o va intilni in prma etapa. Cum ai caracteriza perioada petrecuta in stefan cel Mare?
- Am fost nu numai in vederile lor, m-am si pregatit citeva zile sub comanda lui Mircea Rednic, un tip OK, de la care am invatat multe. Eu mi-as fi dorit sa ramin, imi facusem deja prieteni, Blay, Mendy, dar nu a mai depins de mine. Din pacate, au fost probleme cu transferul, nu imi sosea "cartea verde" din Bulgaria, plus ca Dinamo n-a fost de acord sa plateasca clubului meu (n.r Lokomotiv Plovdiv) suma ceruta. Eram pregatit sa semnez un contract pe 4 ani si sa ma afirm in Europa.

- Cu Gloria ce planuri ai? Speri sa prinzi un loc de titular?
- Nu cred ca este vreun fotbalist care sa fie sigur de titularizare. Eu doar stiu cum m-am pregatit si ce antrenamente am facut. Asa voi proceda in continuare, iar daca antrenorii vor avea nevoie de mine sint pregatit sa intru si in primul "11".

Basalic: "Viorel mi-a spus ca are nevoie de Eze!"
Managerul general Viorel Ion se intereseaza aproape in fiecare zi de modul in care decurg antrenamentele celor doi jucatori lasati in cantonamentul de la Monteoru.
"Viorel ma suna mereu sa-mi zica: Ioane, ai grija mare cu cei doi. Am nevoie de ei, vreau sa fie pregatiti de joc!", spune secundul Gloriei, intre doua sprinturi pe care le comanda lui Eze si Jaber. "Sint foarte multumit de cum se prezinta. Au doar handicapul ca n-au intrat la meciuri amicale cu echipa, in rest, nu sint probleme pentru ca am stabilit cu Viorel o pregatire aproape identica cu ceea ce fac ei in Austria", completeaza tehnicianul.

Basalic despre...

...Jaber: "Se prezinta peste asteptari. Nu prea ne-a ajutat el in returul campionatului trecut, dar acum parca e alt om. S-a pregatit mai mult ca niciodata, dar va plusa la capitolul forta, la calitatile pe care le are, si va creste mult valoarea. Oricum, el mai vrea sa joace 2-3 ani in Romania si apoi sa se intoarca definitiv in Irak"

...Dino Eze: "E fotbalist, cum spunem noi. Se vede ca are calitati native deosebite. Face o pregatire ireprosabila, are foame de fotbal dupa ce a stat departe de gazon un an. La orice exercitiu raspunde prompt, are o forta si o indeminare deosebite pe piciorul sting. S-o tina tot asa si va fi om de baza la Gloria!

Cum decurge o zi in cantonamentul de la Monteoru:
-08.00: trezirea
-08.15: mic dejun
-11.00: antrenament fizic
-13.00: prinzul
-13.30 - 16.30: odihna
-16.30: plecarea la Sahateni
-18.00: antrenament tehnico-tactic la Sahateni
-20.00: cina, apoi program de voie
-22.00: somn

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Transferul lui Sidibe la FCSB a picat! » De la Palat, în Gara de Nord: imagini COLOSALE surprinse de GSP! Fotbalistul lui Mititelu a luat acceleratul spre Craiova
Superliga
Transferul lui Sidibe la FCSB a picat! » De la Palat, în Gara de Nord: imagini COLOSALE surprinse de GSP! Fotbalistul lui Mititelu a luat acceleratul spre Craiova
MM Stoica a spus de ce a picat transferul lui Sidibe la FCSB: „Cluburile erau înțelese”
Superliga
MM Stoica a spus de ce a picat transferul lui Sidibe la FCSB: „Cluburile erau înțelese”
Lucescu i-a repezit pe kosovari la conferință: „Asta nu e întrebare” + De ce l-a convocat pe Ianis Hagi: „În cazul lui, mai e vorba de ceva”
Nationala
Lucescu i-a repezit pe kosovari la conferință: „Asta nu e întrebare” + De ce l-a convocat pe Ianis Hagi: „În cazul lui, mai e vorba de ceva”

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează