FOTBAL  »  Superliga  »  NOI PROBLEME PENTRU DRAGOMIR

DNA susţine că Dragomir i-a cerut mită lui Marian Iancu » Preşedintele LPF neagă

Dragomir ar fi primit mită de la Marian Iancu, potrivit unui document al DNA
Dragomir ar fi primit mită de la Marian Iancu, potrivit unui document al DNA

Articol de GSP - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 17:33

UPDATE // Dumitru Dragomir a vorbit despre documentul ataşat de DNA în cazul "Ţerbea - Avram", conform căruia preşedintele LPF i-ar fi cerut mită lui  Marian Iancu pentru a ca Timişoara să obţină licenţa:

"Dacă se adevereşte că am dat mită, îi rog pe cei care anchetează să îmi dea pedeapsa maximă. Toţi vor să mă înfunde, dar nu plec nici de-al dracu' de la Ligă. De ce să-mi fie frică? Am orgoliul meu, nu pot să fiu călcat în picioare.

Nu plec de la Ligă, pentru că am făcut lucruri frumoase şi bune. De ce să-mi fie mie teamă şi frică? Ca să le fac unora pe plac? Ce s-a întîmplat este pe linie sportivă, nu altceva. Comisiile sînt autonome. Aaa, că am şi eu o opinie, asta e altceva".

 

Cazul Ţerbea - Avram îi complică situaţia şi lui Dumitru Dragomir. Conform unui document ataşat în acest dosar de către  procurorul DNA, Lucian Papici, preşedintele LPF i-a cerut lui Marian Iancu sume de bani pentru a-l ajuta să obţină licenţa pentru clubul Poli Timişoara. Citeşte AICI ce a răspuns Marian Iancu

Dragomir i-ar fi cerut mită lui Iancu, conform procesului verbal. Timişoara n-a mai primit licenţa din cauza opoziţiei lui Mircea Sandu.

Procesul verbal întocmit în 23-26 iunie de procurorul Lucian Papici, şeful DNA:

"Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat.

În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga 1 de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obţine votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licenţiere în vederea avantajării clubului FC Timişoara.

Întrucît informativ s-a stabilit că în ultimele săptămîni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuţie licenţierea Timişoarei în CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat şedinţa CEx şi a declinat cazul Timişoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a ameninţat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromiţătoare despre acesta.

În altă ordine de idei, acelaşi preşedinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) preşedinţilor cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV.

Aşa fiind, întrucît sînt date şi indicii ale săvîrşirii bilaterale de dare şi luare mită, prevăzute de Art. 254 şi Art. 255 Cod Penal, de către numiţii Dumitru Dragomir şi Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei

Procuror-Şef Lucian Papici"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat convocările preliminare pentru „dubla” cu Cipru și Lituania » O mare surpriză: prima selecție la națională
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Altele
Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid
Superliga
Singurul fotbalist pe care Gică Hagi nu vrea să îl vândă: „Construiește echipa în jurul lui!” » Ar fi refuzat oferta de la Rapid

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (127)
balckvelvet
balckvelvet  •  02 Noiembrie 2011, 08:32

Vad aici o grmada de TAMP*ITI care sar intr-un picior ! Bai taranusi saraci la minte, nu mai topaiti de bucurie ! SINGURA dovada pe care o au procurorii despre aberatia cu "mita lu'Iancu catre Dragomir"este declaratia data la DNA de Sandu , ca cica "a auzit el ..." Astea sunt pufff-uri in pahar cu apa ... Doar a mai spus asta acum juma' de an si la DNA a dat-o intoarsa ... Doar luni a fost Sandu la DNA si marti apare in presa "cantecu"asta fals la care marsati cu totii ...Bai, da'fraieri mai sunteti !

balckvelvet
balckvelvet  •  02 Noiembrie 2011, 08:26
Postat de pol1iasi pe 01 Noiembrie 2011, 11:03

Ce ma???Dar iancu unde pl mea era patron??la mata acasa????nu era patronul vostru??lol....inca ceva baiatul...vezi ca 3 ani,nu aveti voie sa promovati...iar de la anul C-ul va mananca,pt ca nu aveti voie sa luati licenta 3 TREI ANI!!Iar de la anul,licenta este OBLIGATORIE si in liga B....:)

Tinere ...cei mai enervanti sunt cei care "se dau"ca stiu regulamente si decizii, dar in fond sunt pros*ti de put ! NIMIC din ceea ce spui nu este adevarat la nivel de decizii ! Singurul lucru real este retrogradarea de acum. Administrativa, nu sportiva. In rest ...poti sa besesti pe gura in mlastina ta ...

ipsilante
ipsilante  •  01 Noiembrie 2011, 20:22

Mitica a declarat enervat si urlind ca, numai mort se da deconectat de la conducta cu euroi a LPF! E prea bun, prea capabil si destul de tinar(?), sustine el disperat, ca sa mai munceasca mult timp acolo!? Pai, pe bune! Unde mai gaseste el, zeci de mii de euroi pe luna, (salariu plus ciubucuri!), fara sa faca NIMIC, numai ciufulind barzoiu? Cine dracu mai angajaza o fosila senila, e drept, vorbareata rau, pe care sa-l mai si plateasca? (desigur cu salariul mediu pe economie!)? Corleone e in vrie! Ii fuge pamintul de sub picioare. DNA da in Corleone, dar de tipat, tipa si cei "ajutati", cóntra cost, de el: Paszkany, s.a. ca el! DNA-ule scapa-ne de mafioti!

Vezi toate comentariile (127)
Comentează