FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - U CLUJ

EXCLUSIV Neil Lennon nu scapă de ironiile din România: „Dacă știa că la noi e gheață și vara, nu cădea în Herăstrău!”

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 14:47 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 15:56

Cristi Dulca, 51 de ani, a făcut avancronica meciului echipelor sale de suflet, Rapid - U Cluj, care se joacă diseară, de la ora 21:00, și a evidențiat meritele și importanța foștilor săi colegi în viața celor două formații

Cristi Dulca, 51 de ani, a prefațat meciul Rapid și U Cluj din această seară, de pe Giulești. Campion în Grant, clujeanul a mărturisit că este greu de anticipat cine se poate impune în acest duel direct, întrucât echipele sunt foarte echilibrate în prezent.

Cristi Dulca despre oamenii cu care a ieșit campion la Rapid în 1999: „Marius Șumudică și Neluțu Sabău sunt cei mai potriviți pentru echipele lor”

Fost component al „Generației de Aur”, fost selecționer al echipei naționale de fotbal feminin, antrenor liber de contract în acest moment, Dulca este la Cluj acasă. A povestit, amuzat, că are și el o miuță cu prietenii înaintea confruntării din Giulești, pe care a scurtat-o ca să prindă tot meciul la TV.

„De-abia aștept să înceapă meciul, îți spun sincer. Mai ales că e greu de anticipat cine se va impune. Le-am zis amicilor că diseară joc doar 50 de minute, ca să prind partida de la început”, a relatat Cristi Dulca pentru Gazeta Sporturilor.

„Sunt două echipe care în ultimele etape au avut evoluții bune. Bine, U Cluj a fost (bună) de la început. Echipa s-a întărit cu jucători cu multă experiență. De partea cealaltă, Șumudică este principalul atu al Rapidului. Transferurile n-au fost pe măsura a ceea ce ar vrea ei. Au și plecat jucători importanți... Șumudică a dat impulsul necesar pentru un restart.

Este un duel echilibrat. Sunt două echipe bune, la ora actuală. Prima șansă o are Rapid, joacă acasă, cu un stadion arhiplin, cu entuziasmul sosirii lui Șumi. U Cluj are moralul rezultatelor, încrederea că poate mult", a continuat fostul apărător.

Neil Lennon nu scapă de ironiile din România: „Dacă știa că la noi e gheață și vara, nu cădea în Herăstrău!”
Cristi Dulca în focul acțiunii, în tricoul Rapidului

Sabău este varianta cea mai bună pentru U Cluj, cel mai potrivit, din ultimii zece ani. Inclusiv eu am fost antrenor la U, recunosc că Neluțu e cel mai potrivit. E ca o mănușă pentru U Cluj. Și el, și Șumi sunt potriviți pentru cluburile pe care le conduc
Cristi Dulca

8echipe a adunat Dulca în cariera de fotbalist: CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid, Pohang Steelers, Ceahlăul, Gaz Metan, U Cluj și Honved Budapesta

Cristi Dulca despre atuurile Rapidului și Clujului și de ce nu s-a adaptat Neil Lennon: „Nu știa că aici și vara e gheață, mai cazi în Herăstrău”

„Nu mă întreba cu cine țin că nu spun! (râde) Țin cu ambele. Acum, privesc cu ochi de suporter. Se poate întâmpla orice, ori să fie un meci deschis să joace Rapid pe atac, ori echilibrat.

U Cluj și-a dezvoltat o posesie foarte bună, Nistor și Chipciu, plus Blănuță, extrem de periculoși de la mijloc în sus. Rapid acasă e altceva față de restul României, acesta e plusul mare, publicul alături de ei.

U Cluj la titlu? Hmmm, nu știu. Eu am spus întotdeauna ca să te lupți la titlu, trebuie să ai lot extraordinar, și pe banca de rezerve. Nu există o favorită certă, e clar că deja clasicele FCSB, Rapid, CFR Cluj și Universitatea Craiova se vor duela pentru trofeu. Sunt echipele care au cei mai valoroși jucători și care investesc.

Neil Lennon la Rapid? Nu cred că s-a potrivit. Oricum, nu ar fi trebuit să plece așa repede Cristiano Bergodi în primăvară. Sau, dacă a plecat, să-l fi adus de atunci pe Șumi. Lennon nu știa România. Nu știa că aici și vara e gheață, mai cazi în Herăstrău! (râde) Dacă știa, nu se lovea, nu?", a mai comentat Dulca.

Fostul fotbalist a făcut referire la episodul în care nord-irlandezul a căzut și s-a lovit vizibil în zona feței, după o plimbare cu bicicleta prin parcul Herăstrău.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (3)
Van_Basten
Van_Basten  •  16 Septembrie 2024, 15:52

Dulca, cap patrat.

gimiskutze
gimiskutze  •  16 Septembrie 2024, 15:44

"Cristi Dulca, 51 de ani, a făcut avancronica meciului echipelor sale de suflet, Rapid - CFR Cluj, care se joacă diseară, de la ora 21:00..." - NO COMMENT! :))

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  16 Septembrie 2024, 15:28

Neluta era un antrenor de pastrat U Cluj nu pierde la Rapid ...Sumi nu a schimbat nimik ...echipa lui joaca mai prost ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează