Alte știri din fotbal
„Cred că va semna în curând” » Dinamo, aproape de marea lovitură
0
Ținta numărul 1 a fanilor lui Dinamo după meciul cu Sepsi: cum a răspuns înjurăturilor
0
Andrei Nicolescu, informații de ultimă oră despre contractul lui Kopic la Dinamo: „Mai sunt două detalii”
0
Zeljko Kopic, la un pas să împlinească anul la Dinamo ca lider: „Dezamăgitor. O greșeală care ne-a costat două puncte”
0
Știri din fotbal internațional
Fiul lui Patrick Kluivert a scris ISTORIE în Premier League: nu se mai întâmplase niciodată!
0
De 12 ani nu se mai întâmplase așa ceva în Premier League! West Ham - Arsenal, meci fabulos, cu scor incredibil » În prima repriză s-au marcat 7 goluri! Cum s-a terminat
1
Dortmund a ratat victoria cu Bayern, după ce a condus o oră. Tăvălugul bavarez nu a putut fi oprit pe final + clasamentul din Bundesliga
0
The Athletic spulberă orice dubiu în cazul lui Drăgușin: „Asta se va întâmpla în ianuarie”
1
Lifestyle
Reacția fostului internațional când a văzut pozele la limită cu fiica lui: „Îi spun mereu: «Ține minte că tatăl tău e cunoscut»”
5
Mădălina Ghenea a arătat cum se menține în formă: „Am urmărit un băiat timp de 20 de minute făcând aceleași mișcări. A suferit alături de mine”
5
Soția lui Dan Șucu, reacție după victoria lui Călin Georgescu: „De ce punem mai întâi ștampila și abia apoi căutăm în DEX?”
208
Fiul lui Călin Georgescu a fost coleg de cameră cu Novak Djokovic: „Alături de Nole am băut primul meu pahar de alcool”
1
În septembrie 2000 s-a semnat un amendament la protocolul din martie 1999 prin care se specifica faptul că se pot face lucrări de reparații și modificări la structura spațiilor și terenurilor deținute în folosință ( a stadionului Ghencea). Lucrările ar fi trebuit să fie finanțate de către AFC Steaua, iar după terminare ar fi trebuit să intre în proprietatea statului. Tot în acest amendament se spune că AFC va prelua o datorie de aproximativ 1,2 milioane de dolari pe care CSA o avea către AVAB și datoriile către firma Tehnorob. Se pare că MApN nu a plătit firmele cu care a făcut modernizarea stadionului și a pasat datoriile, prin acest amendament, către AFC, deși în protocolul inițial își asumase toate datoriile. La momentul semnării acestui amendament la protocol Tehnorob câștigase un proces cu MApN, dar hotărârea nu era definitivă. Gigi Becali s-a dus și a cumpărat creanțele de la firma Tehnorob. În practica economică se întâlnesc des astfel de cazuri – o firmă are creanțe pe care nu le poate recupera și încearcă să le vândă unor firme care se ocupă de recuperări. Bineînțeles, creanțele nu sunt vândute la valoare nominală ci la 5-50% (în funcție de riscuri și de șansa de a fi recuperate).
Nu e vorba ca nu a stiut, ciobanul stie foarte bine care e situatia, de-aia a si trimis la un moment dat hartie oficiala la CSA cerand dreptul de a folosi marca Steaua pe firma FCSB. CU hartia aia il tot zdrobeste Talpan prin instante. Chestia e ca in perioada 1997-2003 cand s-au facut toate manevrele cu paunestii si ciobanul era de neconceput sa semneze vreun ministru sa vanda Steaua pe cativa lei. De-aia s-a si facut imbarligatura aia cu actele, lucrurule ar fi functionat asa zeci de ani daca el ciobandante nu incepea sa faca pe stapanul si mai ales nu refuza sa le plateasca alora chiria pe stadion. In momentul in care becali a crezut ca s-a facut stapan pe Steaua fara sa cumpere nimic astia au scos actele si i-au aratat in instanta care-i treaba. Nu e nimic complicat aici.
Această rețetă financiară pe care o consider nefericită a condus la ce s-a întâmplat în 2003. Nu am amănuntele afacerii din 2003, dar Steaua a devenit proprietatea cuiva printr-o manevră” spunea Dan Dumitrescu. ”S-au căutat surse de finanțare, iar sursa a fost Gigi Becali” a spus și Victor Pițurcă. Printre hârtiile pe care le-a arătat Gigi Becali la televizor și prin care încerca să demonstreze că el a dat bani la Steaua și astfel a cumpărat Steaua și n-a furat-o s-au regăsit și plăți pentru renovarea hotelului Rex din Mamaia (care n-are nicio legătură cu Steaua, hotelul fiind în proprietatea familiei Păunescu) și plata către firme care au făcut renovări la stadionul Steaua. De altfel Gigi Becali a afirmat de mai multe ori că nocturna din Ghencea e a lui, iar după ce a fost dat afară din Ghencea a amenințat că va veni să ia nocturna, tabela electronică și amenajările făcute la tribuna oficială. Conform protocolului toate lucrările de modernizare a stadionului Ghencea au fost asumate de către MApN. Instalația de nocturnă a fost făcută în 1991 din câte țin eu minte, iar pe atunci Steaua București avea drept sponsor firma Phillips care a asigurat și partea electrică a instalației de nocturnă. Bani ar fi trebuit să se dea doar pentru construcția celor 4 stâlpi metalici. Modernizarea stadionului s-a făcut în 1996, cu mult înaintea încheierii acestui protocol. Atunci ce treabă ar avea Gigi Becali cu instalația de nocturnă și cu modernizarea?
La început Becali a dat sume mici de bani – mai o premiere, mai o masă la băieți… exact cum ar fi dat și lăutarilor dacă ar fi fost la cârciumă. Probabil că echipa ar fi jucat la fel și dacă nu-i premia Becali. Doar asta este meseria jucătorului de fotbal – să joace fotbal și să câștige meciuri. Dar un stimulent în plus nu strică, nu? Cam acesta era stilul de management în fotbal în România anilor 90 – ca la cârciumă. Și Viorel Păunescu chiar are experiență de cârciumar. Asta a făcut toată viața. Pe vremea lui Ceaușescu a condus barul Atlantis și după ce acesta a fost închis a condus barul Melody – ambele preferate de către Nicușor Ceaușescu. Doar că barul e bar și fotbalul e ceva diferit, iar Becali nu era doar un chefliu oarecare. Omul avea ambiții mult mai mari. Probabil că s-a uitat la verii lui, Victor și Ioan Becali, deveniți impresari de succes și s-a gândit că e o bună afacere și pentru el să vândă și să cumpere jucători. Doar că Gigi Becali nu era nici impresar și nici nu avea echipă de fotbal. A început să dea mai mulți bani la Steaua și în schimbul banilor a cerut drepturi asupra contractelor jucătorilor. ” La un moment dat, am plecat de la Steaua în anul 2000. Au început să lipsească sponsorii de la Steaua, nu vreau să merg mai departe și să fac insinuări. A fost inventat Gigi Becali ca principal finanțator, în presă și în discuțiile de televiziune, asta era titulatura, deși nu avea nicio funcție atunci. Împrumuta clubul, iar gir erau contractele jucătorilor. Acea
La punctul 11 se mai spune că lucrările de construcții aflate în derulare vor fi finalizate de către MApN. Tot în 1999 apare în scenă și Gigi Becali. Victor Pițurcă spunea – ” Eu l-am adus pe Gigi, cu greu l-am băgat, credeți că stătea Gigi de vorbă cu domnul Păunescu? Nu stătea de vorbă. Eu l-am adus ușor, ușor. El voia să devină persoană publică, ăsta era scopul lui cel mai mare. L-am adus la masă… Păi, băi, pentru asta ai fost adus aici, să dai bani! Ce, crezi că ești inteligent, că ești om de fotbal? ”
În februarie 1999 guvernul Radu Vasile emite o hotărâre prin care se transmite în folosință gratuită către AFC Steaua București pe o perioadă de 20 de ani un imobil. Despre ce imobil era vorba? Despre stadionul Ghencea și toată baza de pregătire din complexul Ghencea. În HG se spune că transmiterea se va face pe baza unui protocol. În martie 1999 apare și protocolul. La punctul 1 se spune despre stadion. La punctele 2-5 se plusează, AFC primind drept de folosire și în cazul bazelor de pregătire, spitalelor militare, capacități de cazare etc. Se precizează că folosirea stadionului este gratuită, dar nu se precizează că ar fi și exclusivă, iar dreptul de folosire a celorlalte facilități nu se precizează că ar fi nici gratuit nici exclusiv. La punctul 10 se face referire la marcă – ca fiind cea înregistrată la OSIM și conferind asociației dreptul asupra ei. O formulare foarte ambiguă. La acea dată echipa de fotbal juca având pe tricouri sigla cu vulturul. Putem presupune că despre această siglă este vorba și nu despre cea folosită înainte de 1990. Dar acea siglă era folosită de către CSA și la celelalte sporturi, deci AFC nu ar fi putut să aibă drepturi exclusive asupra siglei ci doar dreptul de a o folosi. Mai mult, obiectul protocolului este despre darea în folosire gratuită a stadionului pentru o perioadă limitată de timp (de 20 de ani) nu despre cedarea definitivă a vreunei proprietăți.
asta e steaua care ai furato tu mitica pt gg sau e steaua ca asa vrei tu ?
„Eu nu am luat niciodată echipa de la Armată. S-a constituit o asociație non-profit ca fotbalul să fie profesionist. Atunci a avut loc o Adunare Generală, la care au fost 90 de membri aleși, membri fondatori, și au ales Consiliul de Administrație și un președinte. Eu am fost ales atunci președinte al CA al Asociației de Fotbal Steaua București, care continua activitatea și tot ce ținea de fotbal. Din CA făceau parte la început 9 militari, dintre care unul era generalul Pigui, care era însărcinat să păstreze, să aibă grijă de patrimoniul Armatei. Apoi au apărut modificări, a apărut Ordonanța de Guvern din 2000, care a făcut corectări la legea 21/1994. Mai departe, când s-a constituit clubul, eu nu am mai rămas președinte la Asociație, echipa n-a fost niciodată a mea, nu a fost a cuiva, nu a avut acționari, a fost doar a Consiliului de Administrație care a fondat aceasta societate” – declara Viorel Păunescu.
probabil pentru că fusese sportiv legitimat la Steaua, era apropiat de sport, era un om de afaceri de succes (mă rog, dacă se poate defini succesul prin transferarea într-un mod dubios a unor hoteluri celebre – Intercontinental, Lido, Rex din proprietatea statului în proprietatea familiei Păunescu și prin niște hocus-pocus-uri cu credite luate de la Bancorex și nereturnate). Viorel Păunescu a fost întotdeauna un om discret și, cel puțin declarativ, a vrut întotdeauna binele Stelei. El ar fi poate cel mai în măsură să facă lumină în toată această istorie întunecată, dar a preferat să tacă și să se spele pe mâini. Până la urmă e normal, de ce să aibă bătăi de cap când poate să nu aibă? Fostul secretar general al adunării generale de trecere a Stelei la statutul de Fotbal Club, Dan Dumitrescu a declarat ”Steaua era societate non-profit și se autofinanța prin sponsorizări. Aveam un contract de sponsorizare de două milioane de dolari. Era o sumă fabuloasă pentru fotbalul românesc din acea perioadă. În acea perioadă, Steaua reușea să se autofinanțeze prin ceea ce creștea și vindea și prin sponsorizări. A fost o trecere curată la societate non-profit. Am și acum statutul conceput atunci cu multă grijă, tocmai pentru ca Steaua să nu devină proprietatea cuiva, ci să rămână a sportivilor”.
distrugerea fotbalului românesc, dar nu numai ei). 1997 Marcel Puşcaş, președinte al secției de fotbal din acea perioadă: ”. E anul în care Victor Babiuc, Ministrul Apărării Naționale, îi ordonă lui Cristian Gaţu, președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, să “rupă” secția de fotbal de celelalte ramuri, pentru că echipa nu mai poate fi susținută din fondurile “militarilor”. “Venisem cu un plan de privatizare concret, care nu a fost pus în practică. Apoi, Babiuc a fost înlocuit cu Dudu Ionescu, și Gaţu n-a mai făcut nimic. În 1998, când se știa că Victor Babiuc va reveni în funcție, Gaţu a făcut o privatizare pe genunchi și m-a dat afară”.În aprilie 1998, la presiunile FRF și LPF, CSA Steaua București și MApN au acceptat ca activitatea secției de fotbal să continue sub forma unei organizații non-profit – Asociația Fotbal Club Steaua București. La început totul părea bine și frumos. În asociația proaspăt înființată au fost invitați să participe foste glorii sportive ale clubului Steaua București, atât fotbaliști cât și din alte sporturi, MApnN avea și el reprezentanți în structura de conducere, președinte a fost ales Viorel Păunescu
Conectează-te la contul tău pentru a adăuga comentarii.