FOTBAL  »  Superliga  »  UNIREA SLOBOZIA

EXCLUSIV / VIDEO „E o întrebare care mă macină!” » Adrian Mihalcea, mesaj clar: „Să nu se împotmolească din nou și să o tărăgănăm!”

Articol de , - Publicat marti, 06 august 2024 20:19 / Actualizat marti, 06 august 2024 20:19

Adrian Mihalcea (48 de ani) a fost desemnat antrenorul lunii iulie în „Cei mai buni” pentru evoluțiile bune ale echipei sale în luna iulie, prima în Superliga 2024/2025 din România ♦ Într-un interviu pentru GSP.RO, tehnicianul Unirii Slobozia trage un semnal de alarmă și cere ca echipa să revină cât mai repede acasă și să nu mai joace la Clinceni ♦ Anunță public că obiectivul echipei e salvarea de la retrogradare, dar că are încredere în băieți că vor continua și în sezonul viitor în elita din România.

- Domnule Mihalcea, 1-0 cu Farul, 2-2 cu FCSB, campioana la zi, și 1-1 cu Hermannstadt. Așa a arătat prima lună în Superligă. Vă așteptați la startul ăsta sau a fost o surpriză și pentru dumneavoastră?
- Așteptările cred că sunt firești la început de campionat. Ceea ce am vrut eu să transmit echipei e că, practic, nu contează cu cine jucăm în primele două etape și cumva să trecem peste aceste emoții de debut. Contează extrem de mult. Chiar au trecut, mai ales că noi nu avem o presiune suplimentară. Noi oricum suntem considerați și în momentul de față o echipă care se va bate pentru evitarea retrogradării. Așa că la noi presiunea e pusă doar de mine, poate mai mult decât de conducerea clubului!

Adrian Mihalcea: „Nu e chiar așa de mare diferența față de ceea ce am jucat noi anul trecut”

- Ați luat presiunea și îi ajutați în acest fel și pe jucători.
- S-a văzut și se va vedea în continuare această non-presiune, această lejeritate. Poate că încă suntem euforici după promovare și după primele meciuri, dar evoluția și modul de antrenament al băieților mă fac să cred că vom avea astfel de rezultate în continuare.

- E mai dificil pentru dumneavoastră de antrenat echipa fiind acolo, sus? Îi vedeți altfel pe băieți, mult mai degajați, mai relaxați sau e mai dificil?
- Nu ne considerăm deloc într-o poziție superioară. Practic, în momentul de față nici nu știu pe ce loc suntem. Cu sinceritate vă spun că în momentul de față mă interesează doar punctele acumulate! Suntem pe început de campionat și vedeți că multe echipe au oarece probleme. Pentru noi contează să avem continuitate în rezultate pozitive. Nu este greu, nu a fost greu nici la început. Bineînțeles că nu este nici ușor pentru mulți dintre jucători că au debutat.

- Da, primele lor meciuri în Superligă au fost acum, la Unirea Slobozia.
- Da, dar ceea ce pot să vă spun este că este plăcut. Este plăcut, au văzut și ei nivelul și și-au dat seama că nu e chiar așa de mare diferența între ceea ce am jucat noi anul trecut și ceea ce se joacă în momentul de față. Numai că trebuie să ai aceeaşi intensitate și același timp de joc, meci de meci. Nu există momente de respiro.

„Nu mă gândesc acum la ce voi face peste două săptămâni, nici nu e cazul”

- Adunați puncte, atmosfera e pozitivă în vestiar. A venit și primul eșec, cu UTA.
- Important este să reușim să facem cât mai multe puncte și cât mai mult să înlănțuim rezultatele pozitive. Apoi, eu cred că vom reuși să gestionăm și situația primului eșec, poate și situația celui de-al doilea eșec. Important este să luăm meci de meci și să ne gândim ce am făcut înainte și ce va exista după acel meci. Așa am gândit-o până acum, așa gândim și pentru meciurile viitoare.

A venit prima înfrângere, vor mai veni, dar important pentru mine este că am avut o prestație bună. Suntem în continuare o echipă mică, nou-promovată, care, până în momentul de față, practică un fotbal bun. Nu cred că vom fi sperietoarea nimănui sau că alte echipe vor juca diferit împotriva noastră. În mintea mea, acest gând nu există

Adrian Mihalcea, antrenor Slobozia

- Spuneați că obiectivul este salvarea de la retrogradare. Vă gândiți că puteți face ceva mai mult de atât? Adică simțiți că aveți tot ce vă trebuie la dispoziție să rămâneți în Liga 1?
- Obiectivul este acela de a nu retrograda, cu siguranță. Dacă vom reuși să facem ceva în plus, va veni ca un lucru poate firesc, ca un bonus pentru noi. Dar vom pleca de la acest target, vom pleca de la acest minim obiectiv impus de club și de aici trebuie să construim. Nu mă gândesc acum la ce voi face peste două săptămâni, nici nu e cazul. Mă gândesc, pur și simplu, la ceea ce trebuie să facem mâine. Vom avea timp să și gândim strategii, poate în iarnă vom avea timp să facem modificări. Dar gândul nostru, acum, este doar la următorul meci.

Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Unirea Slobozia - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
+38 FOTO

- Vă calculați obiectivele meci de meci sau aveți un plan pe o lună, două?
- Meci cu meci! E departe de mine planul pe o lună. Este doar planul pe o săptămână și exact cum spuneam și puțin mai devreme: mă interesează să acumulăm cât mai multe puncte! Suntem pe această pantă pozitivă și ascendentă, trebuie să o menținem cât mai mult ca să acumulăm și să avem de unde pierde, la un moment dat, puncte. Inevitabil, se va întâmpla și lucrul acesta.

4,65 milioane de euroeste cota de piață a lotului celor de la Unirea Slobozia, echipă ce se află pentru prima dată în istorie în primul eșalon fotbalistic din România

Unirea vrea să joace la Slobozia. „E o întrebare care a început să mă macine!”

- Acasă când vă întoarceți?
- E o întrebare care a început să mă macine și chiar dacă am jucat doar două meciuri considerate acasă, dar în deplasare totuși, începem să vedem că e total diferit. Nu avem susținere, nu cunoaștem nici suprafața de joc, nu cunoaștem absolut nimic din acest teren.

- Jucați meciurile de acasă la Clinceni, pentru cine nu știe.
- Le mulțumim celor de la Clinceni pentru găzduire, dar se fac eforturi la Slobozia pentru a ne întoarce acolo, undeva la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie. Dacă vom reuși, va fi un lucru benefic atât echipei, cât și orașului. Sunt convins că va fi un stadion plin, capacitate de 5.000 de locuri plin. Dacă nu, ne va fi greu. Ne va fi greu, multe echipe au mai jucat în deplasare și nu au avut rezultatele dorite la început.

- Inclusiv echipe mari.
- Inclusiv echipe mari, bineînțeles.

- La dumneavoastră e și mai dificil, fiind o echipă micuță, de provincie...
- Exact, exact, suferim. Noi am avut un sprijin enorm anul trecut în Liga 2, pe terenul de acasă, unde, practic, în play-off am avut aproape meci de meci stadionul plin și se simțea lucrul acesta. Oricum, ne simțim altfel la Slobozia. Parcă și evoluția noastră e cu totul și cu totul alta, mai dezinvoltă, mai aproape de adevăr. D-asta zic că încercăm. De fapt, noi doar tragem speranța ca lucrurile să nu se împotmolească din nou și să tărăgănăm această întoarcere la noi, la Slobozia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Nationala
Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani
Penaltyuskas și geniul etern al lui „Il Luce”! România rezolvă pe final „puzzle-ul” Lituania și conduce detașat grupa din Liga Națiunilor!
Nationala
Penaltyuskas și geniul etern al lui „Il Luce”! România rezolvă pe final „puzzle-ul” Lituania și conduce detașat grupa din Liga Națiunilor!
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani
Superliga
Mihai Rotaru sparge banca! Cât plătește Craiova pentru transferul lui Cicâldău » Mutarea e definitivă, pe 4 ani

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close