FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Eu care țin cu FCSB, Steaua, cum a fost... o să fac stadionul Dinamo!” » Marcel Ciolacu, anunț major despre viitoarea arenă a „câinilor”

Așa ar putea arăta noul stadion al lui Dinamo +6   FOTO
Așa ar putea arăta noul stadion al lui Dinamo

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2024, 00:17 / Actualizat joi, 24 octombrie 2024 00:19

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și-a vorbit despre construcția de la zero a stadionului Dinamo, dar și despre discuțiile pe care le-a avut cu primarul general Nicușor Dan în ceea ce privește o sală polivalentă.

Dacă vorbim de stadionul Dinamo, de curând s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru licitația arenei de cinci stele. Șase firme au intrat în concurs, iar pe 9 decembrie, CNI ar trebui să anunțe care dintre ele se va ocupa de demolarea arenei din „Ștefan cel Mare” și de construcția noului stadion.

MARCEL CIOLACU, în dialog cu Ovidiu Ioanițoaia: „Talpan s-a transformat într-un fel de Gigi Becali. Steaua nu e echipa domniei sale!”
ALEGERI PREZIDENȚIALE - EPISODUL 4
MARCEL CIOLACU, în dialog cu Ovidiu Ioanițoaia: „Talpan s-a transformat într-un fel de Gigi Becali. Steaua nu e echipa domniei sale!”

„Am văzut toată baza. Iertați-mă! În mijlocul Bucureștiului e de neacceptat!”

Am stat cu Elisabeta Lipă și i-am zis: «Uite, eu care țin cu FCSB-ul, Steaua, cum a fost... Uite, o să-ți demonstrez că eu o să fac stadionul Dinamo!». Am fost cu ea pe stadionul Dinamo și cu Covaliu. Și-am văzut toată baza. Iertați-mă! În mijlocul Bucureștiului e de neacceptat! După 30 și de ani să vin... Anumite litigii, cramponați în trecut, în loc să vedem potențialul. Am semnat cu Piteștiul, cu Constanța și cu patinoarul de la Sfântu Gheorghe, urmează Timișoara și stadionul Dinamo”, a spus Ciolacu în emisiunea de pe GSP.RO.

Noua arenă a lui Dinamo ar urma să coste aproximativ 100 de milioane de euro, să fie funcțională peste 3 ani și va avea 25.059 de locuri.

Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-preț, componenta financiara având o pondere de 40% din punctaj, iar cea tehnica de 60%, astfel: organizarea și metodologia (36%) și experiența profesională a managerului de contract, arhitectului, inginerului proiectant de structuri și de instalații HVAC (24%).

Sala polivalentă nu se face lângă Arena Națională!

În ceea ce privește o sală polivalentă în București, Marcel Ciolacu a spus că a avut o discuție cu „domnul primar general. Sper că o să o avem din nou și mai aplicată”.

Într-un interviu în exclusivitate acordat pentru Gazeta Sporturilor, Nicușor Dan a vorbit despre șansele ridicării unei astfel de construcții de la zero.

Ca să fiu foarte direct: există un studiu de fezabilitate și practic în baza acestuia am fi putut să facem o sală în complexul „Lia Manoliu”, după relocarea turnului de parașutism. Însă, în opinia mea și a urbaniștilor cu care m-am consultat, acolo nu e deloc o locație potrivită pentru o sală polivalentă. Vedem ce se întâmplă la meciurile de fotbal, cum tot cartierul este blocat

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului

Marcel Ciolacu e gata să-i acorde un ajutor financiar lui Ion Țiriac

Marcel Ciolacu a dezvăluit o întâlnire avută cu Ion Țiriac, în cadrul căreia au discutat despre planurile fostului tenismen pentru sportul din România.

„A venit la mine cu o propunere și am zis că sunt de acord cu facilități fiscale pe bază de proiecte. Dânsul dorește în zona Otopeniului să construiască și un teren de tenis, și un patinoar, și o polivalentă. Și cred că statul român își poate permite o înțelegere cu o fundație pe care o gestionează fiul domnului Țiriac ca să dăm o facilitate pe acest proiect de neplătire a TVA-ului astfel încât să se facă investiția cât mai rapid. Fiindcă, repet, statul s-a dovedit încă o dată neputincios! Unii spun că e primarul general de vină. Cred că trebuie să depășim și acest moment în care să căutăm vinovații. Trebuie să căutăm soluții!”, a explicat Ciolacu.

Urmărește aici toată emisiunea cu Marcel Ciolacu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Europa League
Aproape 1,2 milioane de români nu pot vedea Rangers - FCSB la TV » Care e motivul
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Liga 2
Mititelu a demarat negocierile pentru înlocuitorul lui Croitoru. Discuții cu un fost antrenor de la Dinamo: „Ni-l dorim foarte mult”
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”
Superliga
Raul Rusescu nu înțelege ce se întâmplă la o forță a Ligii 1: „E mai grav decât credeam...”

„Cum adică să NU-l umilesc?” » Campioana Otilia Bădescu, interviu rar despre luptele pe muchie de paletă: „Chinezii au refuzat să mă pregătească, le-a fost frică!” + Ce mare regret are

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează