FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - DINAMO 4-1

Europa de la TV după 15 ani » Ce şanse infime mai are Dinamo de a prinde cupele continentale

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 19 mai 2013 12:49

Dinamo a pierdut ieri la Vaslui, 1-4, iar calificarea în Europa mai rămîne vie doar ca vis.

"Cîinii" mai au doar şanse matematice să ocupe locul 4, dar nici măcar acest lucru nu le-ar asigura prezenţa în cupele europene. Pentru a prinde prima poziţie de sub podium, dinamoviştii au nevoie ca una dintre Pandurii, Astra şi Petrolul să piardă ultimele două meciuri, iar ei să facă maximum de puncte.

Dinamo are avantaj în meciurile directe numai cu Pandurii, fiind la egalitate perfectă cu celelalte două. În caz că ar acumula acelaşi număr de puncte ca Petrolul sau Astra, elevii lui Cornel Ţălnar ar fi depăşiţi la golaveraj, unde ambele adversare stau mai bine.

Există trei scenarii prin care Dinamo se poate califica în Europa League de pe locul 4:
1. Depăşesc Pandurii
Gorjenii pierd ambele meciuri rămase de jucat, Dinamo face maximum de puncte, iar ambele acumulează 59 de puncte. "Cîinii" au avantajul meciurilor directe şi sînt 100% în Europa dacă finala Cupei este Astra - Petrolul.

2. Depăşesc Petrolul
Ploieştenii pierd ambele meciuri rămase de jucat, Dinamo face maximum de puncte, iar Astra cîştigă Cupa României.

3. Depăşesc Astra
Giurgiuvenii pierd ambele meciuri rămase de jucat, Dinamo face maximum de puncte, iar Petrolul cîştigă Cupa României.

Cea mai plauzibilă variantă este ultima, Astra avînd cel mai greu program dintre cele trei contracandidate ale dinamoviştilor. Chiar şi aşa însă, Dinamo e obligată să cîştige cu Viitorul şi cu Oţelul, doi adversari dificili. Ar fi pentru prima dată în ultimii 15 ani cînd echipa din "Ştefan cel Mare" nu evoluează în competiţiile continentală. În sezonul 1997/1998, "cîinii" au terminat abia pe locul 6, sub Steaua, Rapid, FC Argeş, Oţelul şi FC Naţional.

Meciurile rămase de jucat:
Pandurii - 59p +13 (golaveraj)
(d) Chiajna
(a) Astra
Petrolul - 58p +27
(d) U Cluj
(a) Gaz Metan
Astra - 58p +24
(a) CFR Cluj
(d) Pandurii
Dinamo - 53p +8
(a) Viitorul
(d) Oţelul

Cum stau la directe
Astra - Dinamo 1-0, 0-1
Dinamo - Pandurii 3-0, 0-2
Dinamo - Petrolul 2-1, 1-2

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (151)
robert1205
robert1205  •  19 Mai 2013, 22:57

Chitu de la Viitorul Constanta un jucator bun la Dinamo.

doru5
doru5  •  19 Mai 2013, 21:58

Pacat!!! Asa aveau si pescarii islandezi sau crescatorii de capre din Albania sansa sa treaca de un tur..... dinamo era singura lor speranta!

cheloo52
cheloo52  •  19 Mai 2013, 21:27
Postat de tomagh pe 19 Mai 2013, 20:59

Nu știu pe cine interesează cupele europene pentru că pe Dinamo în niciun caz! Fabricați articole și proștii pun botul și comentează, comentează...Voi ori nu înțelegeți ori vă prefaceți. Dinamo, abia a evitat situația Rapidului și Negoiță merită tot respectul. Băieți e vorba de foarte mulți bani, nimeni nu-i are la saltea, excluzându-l pe Gigi care dacă mai dă de 2 ori cu subsemnatul la DNA, se liniștește. Luni, e o zi grea, ferească de ce e mai rău, că vorbim singuri nu e glumă! E nevoie de timp și bani la Dinamo, înțelegeți asta! Ce vrăjeală a băgat Copos că le dă clubul suporterilor! Ce să facă ei cu clubul, unde să-l plimbe, pe Magheru?

Ai dreptate! Cu stima din partea unui stelist!

Vezi toate comentariile (151)
Comentează