FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - DINAMO

GALERIE FOTO „Câini” sufocați! Dinamo a plecat cu un punct de pe Litoral, rezistând miraculos într-o repriză secundă trăită sub asediu

foto: Cristi Preda +19   FOTO
foto: Cristi Preda

Articol de , , , - Publicat vineri, 04 octombrie 2024 22:56 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 23:38

Farul și Dinamo au remizat, scor 1-1, într-un meci din runda cu numărul #12 din Superliga. Cătălin Cîrjan a deschis scorul pentru „câini”, în timp ce Narek Grigoryan a adus egalarea pentru „marinari”.

Cîrjan a înscris un nou gol de generic pentru Dinamo, dar Grigoryan a pus remiza pe tabelă. După pauză, Farul și-a pus adversarul sub o presiune totală, însă n-a izbutit să înscrie și punctul victoriei.

CRONICĂ de JUSTIN GAFIUC: „Câini” sufocați! Dinamo a plecat cu un punct de pe Litoral, rezistând miraculos într-o repriză secundă trăită sub asediu

Pesemne că, pentru două formații care vor să îmbrățișeze play-off-ul, ultima lună și jumătate a fost mai aproape de coșmar decât de speranță. Farul a adunat doar o victorie în ultimele cinci runde, Dinamo – două, iar pentru Hagi și Kopic asta va fi însemnat un șir de nopți fără să pună geană pe geană. Metaforic sau chiar pe bune!

În plus, ultima rundă le-a trecut pe ambele printre umbrele lui Hades. Constanța s-a predat în fața unei fragile trupe a Buzăului, reîncărcată însă sub bagheta lui Neagoe, în timp ce roș-albii, de la 2-0 cu Botoșaniul, s-au trezit la final într-un 2-2 buimăcitor contra ”lanternei”. Se vor fi trezit oare cu toții după aceste jeturi de duș rece?

O nouă capodoperă semnată de Cîrjan

Pentru Dinamo e mai greu, fără Homawoo, Boateng, Abdallah, Bordușanu și Florescu, bașca suspendații Opruț și Selmani. Iar Kopic e nevoit să forțeze cu Politic vârf, adus din bandă în centru spre a acoperi golul lăsat de absențele adunate pe bandă rulantă.

Dar combustia stă, de fapt, în continuare în gleznele lui Cîrjan, decarul de care Rapidul și-a bătut joc, servindu-i însă pe tavă lui Dinamo o perlă șlefuită în Albion. Și Cătălin a decis că Farul – Dinamo trebuie să înceapă, de fapt, de la 0-1, inventând o acțiune formidabilă încă din minutul 4.

O minge preluată în colțul stâng al careului, o șerpuire spre punctul de la 11 m paralel cu linia porții și o finalizare în forță pe un culoar căscat miraculos, iată noua capodoperă teleportată din Ștefan cel Mare! A fost o fază în care toată apărarea lui Hagi s-a uitat la traseul lui Cîrjan ca și cum băieții serveau floricele vizionând un film amuzant.

Ridicați-i statuie lui Golubovic!

Dar ”câinii” au rămas și ei apoi parcă în admirația reușitei din start! Asta pentru că, până spre finalul mitanului, au măcinat în gol, doar cu viteza a doua și a treia, așteptând în continuare soluții individuale sau faze fixe salvatoare, care însă nu s-au mai ivit.

În schimb, Farul, apatică și sedată aproape o repriză întreagă, s-a trezit înainte de pauză cu momente scoase din joben de Grigoryan și Rivaldinho. De fiecare dată însă, Golubovic a apărut ca din pământ, mai ales la ocazia brazilianului, când s-a arcuit ireal și a împins peste transversală un balon pe care tribunele se pregăteau deja să-l sărbătorească cu urale și fumigene.

Foc pe banca Farului pentru două faze suspecte de penalty

S-a intrat însă la cabine tot cu 0-1, dar înapoi pe gazon a apărut parcă o altă formație a Farului: mai incitantă, mai agresivă, mai curajoasă, mai năvalnică. Va fi însemnat asta, probabil, o surpriză și pentru Dinamo, care s-a trezit sub o masă de presiune sufocantă. Și abia-abia a mai reușit să treacă de centrul terenului pentru a oferi defensivei clipe de respiro sub asediul oamenilor lui Hagi.

A rezultat mai întâi o bară a lui Andrei Ciobanu, a venit, firește, și golul lui Grigoryan, s-au ivit și două faze care au înfierbântat banca Farului din rațiuni de potențial penalty, cu Alibec în prim-plan. La una dintre ele, cu Licsandru ”îndrăgostit” de Denis, ”centralul” avea circumstanțe de a pune mingea pe var, dar a lăsat jocul să curgă, spre disperarea ”Regelui” și a publicului în pragul inițiativei de a sări pe gazon!

Dinamo nu mai știe să bată în deplasare

A rămas totuși doar 1-1, o confirmare a faptului că disputele Farul – Dinamo aduc goluri, minimum două în 17 din istoria a 22 de confruntări cu Hagi în postură de tehnician al Constanței. Iar ”câinii” bifează a 14-a deplasare consecutivă fără victorie, colectând însă un punct ca o găleată cu apă vie la capătul unei reprize secunde în care a rămas efectiv baricadată în propriul cadran de 30 m. Farul merita să pună în clasament toate punctele, dar, pentru Hagi, a trece prin tunelurile suferinței e deja un mod de a trăi, de a merge mai departe.

FINAL. Farul – Dinamo 1-1

  •  Aici live + statistici
  • Au marcat: Grigoryan (71) / Cîrjan (4)
  • În absența atacanților Hakim Abdallah (accidentat) și Astrit Selmani (suspentat), extrema stângă Dennis Politic apare pe foaia de joc pe poziția de vârf.

Farul – Dinamo, echipele de start

Farul: Buzbuchi - Sîrbu, Bălașa, Marins, C. Ganea - Radaslavescu, Dican, Vînă - Rivaldinho, Alibec, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Cercel, Țîru, Dănuleasa, Aioanei, Nedelcu, N. Popescu, Casap, Doicaru, C. Stoian, A. Ciobanu, Mustacă
Antrenor: Gică Hagi

Dinamo: Golubovic - Sivis, Patriche, Licsandru, C. Costin - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Politic, A. Bani
Rezerve: Ailenei, A. Stoian, Pășcălău, Soro, P. Neagu, Caragea, Rotund, Mărginean
Antrenor: Zeljko Kopic

Arbitru: Adrian Cojocaru // Asistenți: Marius Badea, Adrian Vornicu
Arbitru VAR: Florin Andrei // Asistent VAR: Florian Vișan
Stadion: Complex Sportiv Academia Gheorghe Hagi (Ovidiu)

GALERIE FOTO. Farul - Dinamo

Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
Farul - Dinamo, runda #12 din Superliga / foto: Cristi Preda
+14 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Superliga
Reacția surprinzătoare a lui Marius Șumudică după ce a fost întrebat de meciul FCSB-ului cu PAOK: „Era mai important pentru mine”
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Superliga
Tirada virulentă a lui Denis Alibec: „Ei n-au existat pe teren! Ce trebuie să fac ca să primesc penalty?”
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare
Europa League
Mihai Stoica, după PAOK - FCSB: „Aș vrea să subliniez ceva ce nu s-a discutat” + De câte puncte mai are nevoie campioana pentru calificare

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (51)
Randoomxx
Randoomxx  •  04 Octombrie 2024, 23:49
Postat de miculfecesebist pe 04 Octombrie 2024, 23:33

In liga a 2-a e intr-adevar Steaua Bucuresti, Dinamo e bine mersi in liga 1, *** ilfoveana e si ea pe la coada clasamentului, noroc de Sepsi ca v-au dat 3 pcte ca erati la retrogradare

ha ha ha. in primul rand vad ca nu te-ai uitat pe clasament,oficial daca ne castigam cele 2 meciuri care le avem mai putin decat voi aka cele cu buzau si botosani suntem peste voi. in al doilea rand,tu tii echipa lui badea din liga a 4-a care are palmaresul si joaca pe stefan cel mare? sau cu cs-ul din liga a 3-a,unde antrenor este ionut badea si angajat danut lupu? ha ha ha

Vardy.Party
Vardy.Party  •  04 Octombrie 2024, 23:36
Postat de _Van_Basten pe 04 Octombrie 2024, 21:47

Echipa de antrenor, Vardy. Sau cum sa faci bici din @#$%&.

E greu de măsurat așa, Baseni toți, când tu trăiești în același oraș cu Ferguson. E greu cu Ferguson, e greeeeeu.

miculfecesebist
miculfecesebist  •  04 Octombrie 2024, 23:33
Postat de Randoomxx pe 04 Octombrie 2024, 23:10

va pregatiti de liga a 2-a bai. cum naiba mai suportati asemenea umilinte? o vedeti pe Steaua ca face minuni in europa si voi va chinuiti sa nu retrogradati si va tin astia ilegal prin liga 1.

In liga a 2-a e intr-adevar Steaua Bucuresti, Dinamo e bine mersi in liga 1, *** ilfoveana e si ea pe la coada clasamentului, noroc de Sepsi ca v-au dat 3 pcte ca erati la retrogradare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează