Articol de Daniel Grigore - Publicat vineri, 16 iunie 2023 11:17 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 11:28
FC Botoșani a anunțat că l-a angajat pe Mihai Ciobanu (63 de ani) ca antrenor principal, însă numirea acestuia reprezintă doar o acoperire în fața regulamentelor FRF. Cel care va pregăti echipa va fi Marius Croitoru (42), revenit în Moldova după un sezon.
Pe modelul FC Voluntari, care l-a anunțat pe Marin Dună antrenor principal deși Ilie Poenaru va pregăti de facto echipa, FC Botoșani l-a prezentat în această dimineață pe Mihai Ciobanu ca „principal” al echipei.
Anunțul a fost făcut la „acoperire”, întrucât Mihai Ciobanu deține licența Pro, necesară antrenorilor din Liga 1, iar Marius Croitoru, cel care se va ocupa de echipă, nu.
„Fentă” la FC Botoșani: Mihai Ciobanu, anunțat antrenor principal
Croitoru va fi A1 la Botoșani, rol în care revine după un an petrecut departe de Moldova, în care le-a condus pe FCU Craiova și FC Argeș, două mandate încheiate cu rezultate mult sub așteptări.
Croitoru a mai condus-o pe FC Botoșani între iunie 2019 și iunie 2022, o perioadă foarte bună pentru clubul finanțat de Valeriu Iftime.
Sezonul trecut, Mihai Ciobanu a fost antrenor interimar pentru 3 partide, toate pierdute de moldoveni: 2-3 și 0-2 cu FCSB, 0-8 cu Farul. El a fost urmat pe banca Botoșaniului de Flavius Stoican.
FC Botoșani va pregăti noul sezon în cadrul unui cantonament în Austria, programat între 23 iunie și 4 iulie. Sezonul de SuperLigă va începe în weekendul 14-16 iulie 2023.
FRF a pregătit o lege draconică
Începând din sezonul următor, în Liga 1 va fi valabilă o lege gândită de FRF special împotriva „antrenorilor-paravan”, cei angajați de clubul doar a îndeplini cerințele din regulament, precum aceea de a avea antrenor principal cu licență Pro.
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a explicat în ce constă aceasta:
„Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcție pe care acesta în fapt nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenței sale în scopul îndeplinirii formale a unor cerințe de regulament, astfel încât să permite unei alte persoane, care nu deține calificarea / licența necesară să exercite fără drept funcția respectivă constituie o abatere disciplinară.
Iar această abatere disciplinară se sancționează cu suspendarea pe o perioadă de 2 ani de zile și o amendă de 20.000 de lei. Persoana care exercită în fapt funcția pentru care nu deține calificarea necesară va primi o penalitate financiară de minimum 25.000 de lei, la care se adaugă etapele de suspendare conform regulamentului.
Un element nou: clubul în cauză va achita o penalitate de 200.000 de lei. În caz de recidivă, penalitatea se va dubla”.
Mai multe știri din Liga 1:
A șters pe jos cu Dumitru Dragomir în direct: „Mă rugam să nu-mi laude jucătorul, că-l nenorocește!”
Triunghi amoros la FCSB: „Ngezana i-a furat iubita româncă. Ei îi plac ăștia mai puternici”