FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - PETROLUL 2-2

video FC Voluntari - Petrolul 2-2 » Salvați de Costreie și de VAR: „lupii galbeni” au smuls un punct nesperat la Voluntari

FC Voluntari - Petrolul 2-2 » Salvați de Costreie și de VAR: „lupii galbeni” au smuls un punct nesperat la Voluntari
FC Voluntari - Petrolul 2-2 » Salvați de Costreie și de VAR: „lupii galbeni” au smuls un punct nesperat la Voluntari

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 22:33 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 22:44

FC Voluntari și Petrolul au remizat, 2-2, în meciul care a închis etapa #5 a play-out-ului Ligii 1. 

Rezultatele și programul etapei 5 din play-out

Aflată într-o formă foarte bună, cu 8 meciuri consecutive fără înfrângere, FC Voluntari a început în forță și meciul cu Petrolul. Golul care a deschis scorul a venit în minutul 35, când Vadim Rață a aruncat mingea în careu, Matricardi s-a înalțat la bara a doua și a recentrat în fața porții, de unde Marcelo Lopes a reluat nestingherit în poartă. Ilfovenii nu s-au bucurat mult, pentru că egalarea avea să vină repede.

Penalty inventat în FC Voluntari - Petrolul

La 7 minute distanță, "lupii" au beneficiat de un penalty dictat gratuit. Irobiso a trecut în viteză pe lângă Matricardi, care era static. Nigerianul a intrat cu șoldul în Matricardi, care lăsase fundul în spate, și s-a aruncat pe gazon, rostogolindu-se de câteva ori. Sorin Costreie s-a păcălit de căderea nigerianului și a fluierat penalty.

Decizia a fost aprobată și din camera VAR, de perechea Horia Mladinovici - Marius Badea. Costreie nu a fost chemat să revadă deși ilfovenii contestau vehement, cerând simulare și eliminare pentru Irobiso, pe bună dreptate, care mai primise deja un galben în minutul 14. Nu s-a intervenit, iar Grozav a transformat penalty-ul.

Adam Nemec, eliminat după două „galbene” în două minute

Acest lucru le-a stârnit frustrarea jucătorilor lui Ciobotariu, frustrare care avea să fie "încununată" cu eliminarea lui Adam Nemec. Atacantul a văzut două cartonașe roșii în numai 2 minute. Prima dată a fost avertizat în minutul 73 după ce a protestat la arbitrul Sorin Costreie la jumătatea terenului. Ciobotariu l-a scos imediat de pe teren, dar Nemec a recidivat. 

Nervos în momentul înlocuirii, slovacul l-a împins pe arbitrul de rezervă Iulian Călin, iar Costreie i-a arătat al doilea cartonaș galben. Chiar și așa, Voluntari a reușit să dea lovitura în minutul 82, prin Sigurjonsson, cu un șut superb de la distanță.

Gol decisiv după analiza VAR

Minutul 88 a adus o nouă fază controversată. Doua a recuperat la 30 de metri de poartă a șutat puternic lângă bară, egalând pentru ploieșteni. Golul a fost anulat pentru ofsaid, după ce mai mulți jucători ai ploieștenilor se aflau în poziție afară din joc pe direcția șutului fotbalistului din Coasta de Fildeș. 

Faza a fost analizată la VAR, iar Costreie a fost chemat să revadă imaginile. După 4 minute, "centralul " a decis să acorde golul "lupilor galbeni", iar meciul s-a terminat astfel la egalitate.

FINAL » FC Voluntari - Petrolul Ploiești 2-2

  • Au înscris: M. Lopes '35; Sigurjonsson '82 / Grozav '43 (pen.); Doua '88
  • 1.070 de spectatori au asistat la meci - număr oficial. 
  • Igor Armaş era unul dintre cei 4 integralişti din primele 34 de etape ale acestui sezon, dar a părăsit terenul astăzi în minutul 22. Astfel, după 35 de runde, au mai rămas cu toate minutele jucate doar Marian Aioani (Farul), Horaţiu Moldovan (Rapid) şi Andre Duarte (FCU).
  • VIDEO cu fazele importante
  • AICI, cele mai importante statistici

FC Voluntari - Petrolul Ploiești, echipe de start:

FC VOLUNTARI (3-4-3): M. Popa - Ricardinho, Matricardi, Armaș (cpt.) - Marcelo Lopes, Sigurjonsson, Meleke, Aliji - Rață, Nemec, Damașcan
Rezerve: J. Fernandez - Cr. Costin, Paz, I. Andres, D. Florea, Merloi, Răduț, Helder Tavares, Dumiter
Antrenor: Liviu Ciobotariu 
Absent: Droppa (accidentat)

PETROLUL (3-5-2): Leitner - Papp, Meijers, Mathaus - Doua, Jair, Seto, Jefferson, Țicu (cpt.) - Irobiso, Grozav
Rezerve: Jercălău - Borța, Pashov, R. Grigore, Dumitriu, Purtic, M. Bratu, Budescu, R. Moldoveanu
Antrenor: Florin Pârvu 
Absenți: Huja, Budescu (accidentați)

Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari) 
Arbitru: Sorin Costreie; A1: Mihai Marica; A2: Adrian Vornicu; Arbitru VAR: Horia Mladinovici; Arbitru AVAR: Marius Badea

Mai multe știri din SuperLigă: 

A urmărit declarațiile lui Mutu și apoi i-a dat replica în direct: „Și atunci de ce spui asta, de ce te bucuri?”

MM acuză o CONSPIRAȚIE: „N-ar da bine pentru FRF ca FCSB să câștige campionatul!” + Reclamă alte 3 faze de arbitraj cu Rapid: „Penalty evident!”

Citește și:

Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
5 statistici frapante: în 98% dintre cazuri, primul gol al Olandei este apărat! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct
Nationala
5 statistici frapante: în 98% dintre cazuri, primul gol al Olandei este apărat! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (5)
Marba1948
Marba1948  •  25 Aprilie 2023, 07:51

O cronica scrisa cu picioarele de Andrei Petrescu, probabil fan Voluntari. El vorbeste de ”doua cartonase rosii” primite de Nemec (nervos rau, Petrescu, a vazut rosu!). Apoi, la primul gol al Voluntariului a fost un noroc, mingea e deviata de un fundas. Petrescu n-a vazut asta... In fine, la golul final al Petrolului, acordat dupa VAR, nici vorba de ofsaid, cei de la Petrolul aflati in afara jocului nu-l obstructionau pe portar. A explicat foarte limpede un fost arbitru, la Digi. Dar dl. Petrescu e suparat ca n-a castigat Voluntari. Poate il puneti sa scrie cronica si la urmatorul meci al echipei lui preferate.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  24 Aprilie 2023, 23:55

Spectatorii puțini pentru Voluntari cred eu ca sunt esențialul pentru campionat și deciziile care se iau contra Voluntariului. Anul trecut Pandele zicea ca e dispus sa dea locul lui Dinamo în Liga 1. Anul asta cred ca are șanse sa fie în baraj cu Dinamo la cum curg meciurile finalului de campionat. Eu vad Voluntariul ca fiind un fel de Victoria București. Nu dezvolt mai mult. Pentru public prefer Argeș sau Arad în Liga 1 ! Sau votat în Comitet Executiv 18 echipe în Liga 1 !

John_Doe
John_Doe  •  24 Aprilie 2023, 23:07

Dumnezeu nu doarme! V-ați bucurat când ați făcut egal cu Steaua, cu gol din ofsaid, de parcă ați fi câștigat campionatul! Acum, numai egaluri și vă plângeți de arbitraje? Retrogradare ușoară Ciobotariule! Te gândești ce sa le spui jucătorilor când greșesc arbitrii? Întreabă-l pe Toni Petrea ce le-a spus stelistilor când li s-a refuzat sansa de a juca ultimul meci cu titlul pe masă.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează