FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali își sabotează echipa! FCSB, singura din play-off care va îngheța în această iarnă

Articol de , , - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 07:05 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 07:23

FCSB și-a anulat stagiul de pregătire din Turcia, din ianuarie, din cauza noilor restricții și a faptului că o parte dintre jucători au ascultat sfatul lui Becali de a nu se vaccina împotriva coronavirusului și ar fi obligați să intre în carantină la reîntoarcerea în țară.

FCSB speră la un început de an 2022 în care să recupereze diferența de puncte care o separă de liderul CFR, dar echipa nu va beneficia în pauza de iarnă de un cantonament în condiții propice pentru acumulări fizice. 

Echipa își programase să meargă în Antalya, acolo unde a fost an de an, în luna ianuarie și unde ar dispune de terenuri excelente de antrenament, dar și de o vreme perfectă pentru a se pregăti, la care s-ar adăuga o listă lungă de posibili adversari din campionate bune pentru a susține meciuri de verificare. 

Tot planul roș-albaștrilor a fost însă dat peste cap de reapariția cazurilor de Covid-19 la nivelul întregului continent, de noua tulpină Omicron, dar mai ales de restricțiile și regulile dure impuse la intrarea în țară.

Factorul Neubert » FCSB, echipa finalurilor de meci: aproape o treime dintre puncte, câștigate în ultimele minute ale meciurilor
FCSB
Factorul Neubert » FCSB, echipa finalurilor de meci: aproape o treime dintre puncte, câștigate în ultimele minute ale meciurilor

Doar 60% din lotul FCSB n-ar sta în carantină

Una dintre aceste restricții spune că orice cetățean care vine dintr-un stat care nu e membru al Uniunii Europene și care nu e vaccinat sau trecut prin boală în ultimele 6 luni va fi obligat să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Iar la FCSB există o bună parte din lot care nu se află în nici una dintre aceste situații. 

Unii dintre fotbaliști au avut Covid-19 în urmă cu aproape 2 luni, deci au certificat verde activ. Alții, puțini la număr, au decis să se vaccineze sau erau deja vaccinați când au venit în vară. 

Cu totul, cei care n-ar avea nicio problemă să meargă într-un stagiu din Turcia și nu ar fi nevoiți să stea în izolare la revenirea acasă sunt 16 fotbaliști. Ceea ce ar însemna undeva în jur de cel mult 60% din lotul pe care FCSB l-ar deplasa în cantonament.În plus, nici în rândul membrilor staff-ului tehnic și administrativ nu sunt vaccinați toți sau trecuți prin boală în a doua jumătate a acestui an.

Cu cine va juca FCSB amicale?

Tocmai din acest motiv s-a decis renunțarea la stagiul din Antalya, iar echipa va efectua antrenamente în fiecare zi la baza din Berceni. Marea problemă pentru FCSB va fi în cazul în care vremea va fi extrem de proastă în ianuarie. 

0 gradee temperatura medie prognozată pentru luna ianuarie în București, unde se va antrena FCSB

Dacă va ninge serios, iar temperaturile vor fi mult sub 0 grade, terenurile în România devin impracticabile chiar și pentru a susține o ședință de pregătire. În plus, FCSB va avea dificultăți în a-și găsi parteneri de jocuri amicale. Formațiile din Liga 1 sunt plecate din țară, iar cele din liga secundă încep pregătirea mult mai târziu, campionatul în al doilea eșalon fiind programat să se reia la 5 săptămâni distanță de prima etapă a Ligii 1 din 2022.

Becali: „Le-am spus jucătorilor: «Mă supăr pe voi dacă vă vaccinați!»"

FCSB a ajuns în această situație ingrată în principal din cauza mesajelor directe pe care Gigi Becali le-a transmis jucătorilor și celorlalți angajați. "Le-am spus jucătorilor: «Mă supăr pe voi dacă vă vaccinați!». 

Eu n-am interzis nimănui să se vaccineze, însă le-am spus că cine se vaccinează nu o să mai poată să facă copii. Jucătorii mei n-au nevoie de vaccin, sunt tineri, puternici, nu au probleme cu această boală, dovadă că mulți dintre ei au avut virusul și n-au avut nimic" a fost unul dintre mesajele publice repetate obsesiv de patronul roș-albaștrilor. 

Din play-off, doar FCSB stă acasă

CLUBCANTONAMENT ÎN IANUARIE
CFRSpania (Oliva Nova)
FCSBRomânia (București, baza din Berceni)
VoluntariTurcia (Antalya)
BotoșaniTurcia (Antalya)
CSU CraiovaTurcia (Antalya)
RapidTurcia (Antalya)

16 gradee temperatura medie prognozată pentru luna ianuarie în localitatea spaniolă Oliva Nova, aflată în apropiere de Valencia, acolo unde va ajunge campioana CFR

3,6 la miee incidența cazurilor de Covid-19 în Turcia, țară care nu e în UE și care se află pe lista roșie, tot în zona roșie fiind și Spania (3,8 incidență)

În ianuarie 2021, FCSB a driblat carantina la limită

Clubul patronat de Gigi Becali s-a aflat în centrul unui scandal imens în iarna trecută. FCSB a plecat în cantonament în Turcia, țară care se afla pe lista roșie. Cum la vremea respectivă nu exista nici măcar varianta vaccinului pentru a evita carantina, jucătorii ar fi trebuit să intre în izolare la revenirea la București. Vicecampioana s-a folosit de un subterfugiu pentru a bifa una dintre condițiile specificate la exceptarea de la carantină și anume „întoarcerea unei delegații sportive de la o competiție".

FCSB a susținut în fața reprezentanților DSP București că a participat la Cupa Corendon, care, de fapt, a însemnat un meci amical cu o formație locală din Turcia. DSP a admis ce a spus FCSB și echipa a evitat carantina. 

Prima etapă din 2022: FCSB - CFR

Liga se va relua anul viitor în penultimul weekend din ianuarie. Iar respectiva etapă va conține derby-ul pentru titlu dintre FCSB și CFR, care se va disputa duminică, 23 ianuarie, pe Arena Națională. În partida din tur, care a avut loc în final de august 2021, s-a impus categoric CFR, scor 4-1, primul meci al clujenilor fără Marius Șumudică, dar și fără Dan Petrescu, care a stat pe bancă după acea confruntare. Prima etapă din 2022 propune și alt derby de mare interes, Universitatea Craiova - Rapid, programat sâmbătă, 22 ianuarie

VIDEO 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Ce urmează pentru căpitanul de la FCSB » Ultimele detalii despre transferul lui Florin Tănase

E plătit de 8 ori mai prost decât Keșeru, dar îl surclasează! Claudiu, în umbra puștiului-minune de la FCSB

Citește și:

Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Stranieri
Dramă în prelungiri pentru Boloni! Metz a avut 2-0 cu om în minus: incredibil cât s-a terminat barajul pentru Ligue 1
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Campionate
Isterie în Turcia, la prezentarea lui Mourinho la Fenerbahce! » Lusitanul a venit pe mare și a vorbit în fața a 45.000 de oameni: „Voi mă iubiți înainte de victorii”
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (43)
orlick
orlick  •  18 Decembrie 2021, 20:24
Postat de Montolivo Grig pe 18 Decembrie 2021, 17:16

Testarea e valabila 3 zile, prostule, testezi populatia unei tari tot la 3 zile? Multa prostie in capul vostru.

Needucatule, în UK au fost testate 9 milioane de persoane în 6 zile, în condițiile în care tara are vreo 62 de milioane de locuitori. Asta e soluția, dacă vrei să depistezi la timp infectați, să previi cazurile grave și să reduci răspândirea bolii. PS testul nu e valabil 3 zile, așa cum ai înțeles tu. Te poți pozitiva chiar și în ziua următoare testării, așa cum te poți infecta și dacă ești vaccinat. Trei zile e valabil certificatul verde pentru cei cu teste PCR. După ce că ești cum ești, mai și semnalizezi!

orlick
orlick  •  18 Decembrie 2021, 18:33
Postat de ciprianbirtea pe 18 Decembrie 2021, 15:48

Nu sunt vaccinați. Jucătorii vaccinați nu sunt testați decât dacă au simptome. Și eficiența vaccinului e arătată de situația din UK: din iunie au peste 30.000 de cazuri zilnic, la ATI au fost tot timpul sub 1000 de cazuri. În Ro, din 10.09 până pe 01.10 (în doar 3 săptămâni) a crescut de la 300 la 1400 nr. de internați la ATI, deși au fost doar câteva mii de cazuri pe zi plus restricții. În UK, din 19.07 nu msi e absolut nici o restricție covid, nici masca nu mai e obligatorie.

În UK, pe 16.12 21 s-au făcut 1,6 milioane de teste, iar între 10 și 16 decembrie au fost testate peste 9 milioane de persoane. La noi se fac zilnic doar 6 mii de teste, cu un maxim de 16 mii. Când faci milioane de teste, e normal sa găsești mulți infectați, mulți asimptomatici, care nu vor ajunge niciodată în spital și mai ales, nu vor infecta alți oameni. La noi, majoritatea celor testați au deja simptome, unii chiar sunt în stare gravă.

925045514183782
Montolivo Grig  •  18 Decembrie 2021, 17:16
Postat de orlick pe 18 Decembrie 2021, 11:15

Măsura carantinei aplicate exclusiv celor nevaccinati care nu au trecut prin boală e discriminatorie. Cei vaccinați se pot îmbolnăvi și pot transmite boala, ca să nu mai vorbim de faptul că încă nu se știe cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva noii tulpini. Testarea ar trebui să fie principala măsură de combatere a pandemiei. Dacă boala e depistată în fază incipienta, nu se ajunge la complicații și se limitează răspândirea. În plus, de data asta, Becali are dreptate: jucatorii sunt testați periodic obligatoriu, cei infectați sunt depistați repede și pana acum nu a fost niciun fotbalist cu COVID la ATI. De ce ar trebui să se vaccineze?

Testarea e valabila 3 zile, prostule, testezi populatia unei tari tot la 3 zile? Multa prostie in capul vostru.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează