FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali îl atacă pe Petrache din cauza stadionului „Arcul de Triumf”: „Nu vreau să mai trag sforile că mi-e frică de pușcărie. Dacă voiam, îl spulberam! Îi arătam cadavre”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 februarie 2022 12:53 / Actualizat luni, 21 februarie 2022 14:29

FCSB vrea în continuare să joace pe stadionul „Arcul de Triumf”, însă formația roș-albastră se lovește de mai multe refuzuri.

Deranjat de faptul că FCSB nu poate încă juca pe noua arenă din București, Gigi Becali a avut un discurs dur la adresa lui Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. Patronul roș-albaștrilor îl consideră responsabil pe acesta de faptul că FCSB nu este lăsat pe „Arcul de Triumf”.

Minciuna Arcul de Triumf! Ministerele joacă ping-pong cu răspunsurile către GSP » De ce fotbalul rămâne interzis, dar rugbyul are undă verde
GUVERN
Minciuna Arcul de Triumf! Ministerele joacă ping-pong cu răspunsurile către GSP » De ce fotbalul rămâne interzis, dar rugbyul are undă verde

Gigi Becali, discurs dur la adresa lui Alin Petrache

„Așa e în România. Eu sunt obișnuit. Eu acum nu mă mai lupt. Înainte mă luptam. Eram idiot. Mă luptam cu morile de vânt. Acum nu mai fac asta.

Iau lucrurile așa cum sunt. Asta e România. Dacă el, Petreche, care are nu știu ce relații cu PSD și a fost parlamentar, trage niște sfori... Așa e în România, tragi sforile și gata. Eu nu vreau să mai fac asta pentru că mi-e frică.

Dacă eram eu, îi arătam eu lui Petrache cadavre. Îl spulberam pe Petrache. Dar nu vreau să mai trag sforile că mi-e frică de pușcărie. Îi arătam eu cadavre. Cine era Petrache pentru mine dacă intram în război? Era zero. Dar nu mai vreau să trag sfori”, a declarat Gigi Becali la ProX.

Caracteristici stadion Arcul de Triumf 

Când s-a acceptat proiectul de construire a acestui stadion, prețul stabilit a fost de 27,2 milioane de euro.  Ulterior, suma a crescut cu peste 35%, iar prețul final a ajuns la 37 de milioane de euro. Capacitatea arenei e de 8.155 de locuri, iar suprafața desfășurată a întregului proiect este în jur de 22.000 mp.

37 de milioane de euroa costat stadionul Arcul de Triumf

Șeful FRR, conexiuni politice puternice

O explicație pentru care Ministerul Sportului are o colaborare cu Federația Română de Rugby poate fi numele celui care conduce FRR: Alin Petrache. Acesta a fost un personaj extrem de influent în zona politică, unde a activat ca deputat PSD în legislatura 2012-2016. 

A renunțat de bunăvoie la calitatea de demnitar în momentul în care a fost ales președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. După acest rol, a devenit președinte al Federației de Rugby, unde a fost reales în februarie 2021, când a anunțat și un colaborator de marcă, tot din zona politică: Eugen Teodorovici, fost ministru al finanțelor din partea PSD, pe care l-a numit trezorier al FRR.

Stadionul Arcul de Triumf, pentru rugby, da! Pentru fotbal, nu!

La mai bine de un an de când a fost inaugurat, Arcul de Triumf a găzduit doar meciuri de rugby și antrenamente ale unor echipe de fotbal, dar nu și partide de fotbal.  Primul joc care a avut loc aici a fost meciul-test dintre România și Argentina, care s-a disputat pe 3 iulie. Au urmat finalele Superligii de rugby, din 16 octombrie, unde au participat 4 formații: Steaua, Dinamo, Știința Baia Mare și CSM Timișoara.

 La jumătatea penultimei luni din 2021 s-a jucat România - Țările de Jos, iar pe 20 noiembrie s-a disputat un alt meci-test, România - Tonga, iar de atunci, pe 12 februarie, s-a jucat România a învins Portugalia, scor 37-27, în Rugby Europe Championship.

VIDEO Iulian Apostol nu are încredere în viitorul lui FCSB: „Va fi foarte greu să câștige trofee în următorii ani”

Citește și: 

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (15)
horiaci
horiaci  •  22 Februarie 2022, 13:54

De cel puțin patru decenii, Stadionul Arcul de Triumf este casa rugby-ului românesc și așa trebuie să rămînă! Asta din cel puțin 2 motive: 1) calitatea rugby-ului românesc raportat la nivel mondial este mult superior echivalentului fotbalistic, iar fotbalul are suficiente stadioane pentru cîte performanțe produce; 2) ar fi păcat ca cea mai selectă zona a capitalei să fie poluată de hoarde de așa ziși ”suporteri împătimiți”, ”peluze”, ”galerii” etc. , pe care îi vedem cum se manifestă la meciurile de fotbal!

steaua.libera
steaua.libera  •  22 Februarie 2022, 08:16

Cate meciuri de rugby se joaca pe an?

ge0x
ge0x  •  21 Februarie 2022, 21:35

Mai lăsați o ba *** cu rugby ul vostru. E un sport in care se mănâncă niște bani și cam atât. Ce echipe și ce meciuri avem noi de rugby uri? Mai avem și noi 4 echipe? Se da vreun meci la tv? Pai luam jucători din alte țări că sa avem și noi o națională. Asta nu mai e rugby românesc. Petrache asta să facă ceva daca tot e zmeu sa avem și noi un campionat cu 8 echipe acolo decente.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close