FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - UTA 2-0

„How many «occasions»?!” » A fost justificată răbufnirea lui Rednic? Am analizat raportul de meci: FCSB a scăpat ușor

Mircea Rednic, pe „Arcul de Triumf” // foto: Raed Krishan (GSP)
Mircea Rednic, pe „Arcul de Triumf” // foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 02 septembrie 2024 17:50 / Actualizat luni, 02 septembrie 2024 18:04

După FCSB - UTA 2-0, Mircea Rednic și-a admonestat jucătorii, țipând la ei în spatele ușilor închise pentru ocaziile ratate pe „Arcul de Triumf”. Statisticile îi dau dreptate „Puriului” să fie iritat, pentru că arădenii adunaseră un xG de 0,75 până ca gazdele să deschidă scorul! Practic, roș-albaștrii se pot declara norocoși că nu au primit gol în primul sfert de oră.

„Sunt dezamăgit, am fi meritat mai mult, ținând cont de ocaziile avute înainte ca ei să înscrie primul gol. Te joci cu ocaziile... nu e păcat de munca din teren?”, a întrebat Mircea Rednic la flash-interviul care a urmat înfrângerii cu FCSB.

Anterior, în vestiar, „Puriul” urlase la jucătorii lui, reproșându-le pe un ton răstit că au ratat nepermis de mult.

A fost justificată furia lui Mircea Rednic! Cât de mari au fost ocaziile ratate de UTA și cum au influențat acestea desfășurarea partidei?

Furia lui Mircea Rednic după FCSB - UTA: justificată sau nu?

Pentru a ne elucida, am consultat raportul meciului, furnizat de firma Wyscout. Până în minutul 16, în care FCSB a deschis scorul, oaspeții au expediat 4 șuturi către poarta lui Ștefan Târnovanu. Două au ratat ținta, celelalte două au fost blocate.

Ele au însumat un xG de 0,75, o valoare care ar fi recomandat măcar un gol în dreptul oaspeților. Irosirea acelor ocazii este cu atât mai dureroasă cu cât în primul sfert de oră roș-albaștrii au avut o singură ocazie, aceea cu un xG insignifiant, de 0,03.

Iată ce ocazii au ratat cei de la UTA până la golul de 1-0:

-> Minutul 2, secunda 63 mai exact: Jordan Attah Kadiri este servit la 11 metri de poarta adversă, dar prinde mingea sărită și șutează defectuos, peste poartă - xG de 0,31, cea mai mare ocazie a arădenilor pe parcursul meciului.

-> Minutul 7, cap Ibrahima Conte după un corner, mingea s-a dus peste transversală - xG de 0,11.

-> Minutul 10: în aceeași fază, Ngezana blochează o lovitură de cap a lui Andrej Fabry, apoi un șut al lui Valentin Costache. xG total, 0,33.

xG sau expected goals, ori numărul de goluri așteptate, reprezintă, conform Wyscout, un parametru care „alocă o anumită probabilitate fiecărui șut (în funcție de statisticile anterioare) privind posibilitatea de a înscrie din acea poziție”. Cu alte cuvinte, valoarea xG-ului ne spune cât de mari au fost ocaziile - un xG de 0,5, de exemplu, înseamnă că în 50% dintre fazele similare se înscrie.

N-au mai contat după primul gol al FCSB-ului

Golul de 0-1 le-a turnat plumb în ghete oaspeților. Din acel moment, cei de la UTA au mai avut doar 5 ocazii în cele aproximativ 80 de minute rămase, șanse de gol care au generat un xG cumulat de numai 0,37.

În comparație, FCSB a expediat pe durata partidei 20 de șuturi spre poarta adversă, 8 cadrate, 6 pe lângă poartă, 6 blocate. Cele 20 de ocazii au generat un xG total de 2,69, cu roș-albaștrii punctând de două ori. Ei au și ratat un penalty, în minutul 59, prin Alexandru Băluță.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat inimaginabil în prima ligă a Olandei » Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din ISTORIE: „Fotbalul poate fi crud”
Campionate
Rezultat inimaginabil în prima ligă a Olandei » Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din ISTORIE: „Fotbalul poate fi crud”
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Tenis
Misterioasa viață de după tenis » Camila Giorgi, chemată pe 6 noiembrie la Tribunal: „Niște bârfe! Nu are motive să fugă”
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”
Superliga
Scene incredibile în Petrolul - Farul » Alibec s-a dus glonț către coechipier! Hagi a privit uimit: „Ce faci?!”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
dZ372LT
dZ372LT  •  02 Septembrie 2024, 20:46

Ce aura are Redmic in poza (:(:(:(:

mr90
mr90  •  02 Septembrie 2024, 19:01

Deci practic UTA a jucat doar primele 15min , deci pierdea oricum meciul ... Asta arata, de fapt, analiza

Vezi toate comentariile (2)
Comentează