FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”

Adrian Mititelu
Adrian Mititelu

Articol de - Publicat miercuri, 29 mai 2024 08:34 / Actualizat miercuri, 29 mai 2024 12:43

Adrian Mititelu (56 de ani), finanțatorul lui FCU Craiova, a vorbit despre retrogradarea din sezonul recent încheiat. La două săptămâni de când a picat în „B”, vede o conspirație împotriva echipei sale.

Mititelu jonglează cu două teorii ale conspirației în încercarea de a justifica retrogradarea pe care o numește „cea mai misterioasă, cea mai de neînțeles din istoria fotbalului românesc”.

Prima se referă la un complot din interior împotriva echipei sale. Adrian Mititelu spune că a primit semnale în acest sens, că ar fi fost lucrat din vestiar de unii jucători, dar a ținut să precizeze că deocamdată nu are dovezi în acest sens.

O altă suspiciune a patronului oltean e că unii patroni au tras sfori în culise pentru ca echipa alb-albastră să se destrame, iar fotbaliști precum Bauza și Baeten să poată fi achiziționați la prețuri mai mici. Mititelu nu dă nume, dar până în prezent doar doi finanțatori din Superliga și-au exprimat interesul pentru cei doi jucători: Gigi Becali și Dan Șucu.

VIDEO Adrian Mititelu acuză o conspirație după retrogradarea FCU Craiova: „Sunt unii patroni de club care aveau impresia că-i pot cumpăra pe Bauza sau Baeten la preț de «dumping»”

„O să fie o dilemă... Rămâne cea mai misterioasă, cea mai de neînțeles retrogradare din istoria fotbalului românesc. Avem valoare de play-off. E un mare mister. Voi sta toată viața cu dilema.

Există indicii, bârfe, dar nu am dovezi (n.r.- întrebat dacă a fost lucrat din interiorul clubului). Au fost lucruri anormale în echipă. Există bănuieli asupra modului în care anumiți jucători și-au apărat șansele. Dar nu am dovezi.

S-a urmărit dezbinarea. Sunt unii patroni de club care aveau impresia că-i pot cumpăra pe Bauza sau Baeten la preț de «dumping» (n.r.- termen din economie, când un bun e cumpărat sub prețul pieței). Doar cine nu mă cunoaște crede că se poate întâmpla așa ceva. Nu se pune problema. Bauza va pleca doar pe sume importante. Dacă nu, va rămâne aici.

Ce, îi cad gradele lui Pepe Bauza dacă joacă un an în Liga 2? Eu pentru el am vrut să plece în străinătate, să câștige mai mulți bani. Dar dacă nu se întâmplă, va rămâne aici. Mai stă 3-4 sezoane aici. E printre cei mai buni din fotbalul românesc. Să nu-și mai facă griji unii și alții despre câți bani cheltuiesc eu cu salariile”, a spus Adrian Mititelu.

Dan Șucu și Gigi Becali, pe urmele lui William Baeten și Juan Bauza

Pe 14 mai, Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate că Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a pus ochii pe vedetele oltenilor. Surse GSP din anturajul grupării din Grant au transmis că Șucu s-a interesat de condițiile în care Adrian Mititelu i-ar ceda pe Bauza și Baeten, urmând să intre la masa negocierilor după ce va instala noul antrenor.

Patronul Rapidului nu e singurul din Superligă care a pus ochii pe vedetele lui Mititelu. În trecut, și Gigi Becali a vrut să-i transfere pe cei doi la FCSB.

„Doamne ferește!” » Măsuri FĂRĂ PRECEDENT la cea mai riscantă finală europeană: au înconjurat inclusiv vulturul bizantin! Avertismentul ultrașilor: „Sunteți amuzanți”
Olympiakos - Fiorentina
„Doamne ferește!” » Măsuri FĂRĂ PRECEDENT la cea mai riscantă finală europeană: au înconjurat inclusiv vulturul bizantin! Avertismentul ultrașilor: „Sunteți amuzanți”

Mititelu i-a trasat un obiectiv limpede lui Croitoru și promite: „Gata, îmi schimb comportamentul!”

Patronul oltenilor i-a trasat obiectivul noului antrenor principal, Marius Croitoru (43): promovarea în Superligă încă din primul sezon.

Marius Croitoru este antrenorul ales de Adrian Mititelu să-l succeadă pe Eugen Trică, „principalul” sub comanda căruia echipa a retrogradat în liga secundă. Numirea lui Croitoru în funcția de A1, anunțată de GSP.ro în premieră acum două săptămâni, a fost oficializată marți.

Cu această ocazie, Adrian Mititelu le-a dezvăluit fanilor care sunt obiectivele la club în perioada următoare. Finanțatorul lui FCU „nu concepe” ca echipa să nu revină în prima ligă sezonul viitor, deși se așteaptă la o luptă dură cu celelalte formații care țintesc accederea în elită. Totodată, Mititelu promite „mult mai multă autoritate” la club.

Echipa asta trăiește datorită mie. Avem o echipă puternică, trebuie să câștigăm Liga 2 și să arătăm că a fost un accident

- Adrian Mititelu

VIDEO. Adrian Mititelu, după instalarea lui Marius Croitoru: „Nici nu concep să nu promovăm din primul an!”

Nici nu se pune problema, nici nu concep să nu promovăm din primul an! Știu că este foarte greu, vom avea adversari foarte puternici, pe FC Argeș, Corvinul, Voluntari, Chiajna și alte echipe pe care nu le știu, dar sunt convins că vom avea adversari foarte buni, așa cum am avut și în sezonul 2020/2021.

Vom lupta să câștigăm Liga 2. Nu va fi ușor, vor fi și momente bune și rele, dar vom lupta să câștigăm Liga 2 și eu cred că avem șanse.

Avem un lot foarte bun, va fi un restart important. Vom schimba puțin politica, va exista mult mai multă autoritate la club de acum înainte. O să-ncerc să-mi schimb și eu comportamentul. Se pare că acolo unde există autoritate excesivă, lucrurile merg bine”, a transmis Mititelu.

Adrian Mititelu: „FCU nu doar că va continua, dar va fi și mai mare ardoarea!”

Finanțatorul alb-albaștrilor a trecut peste șocul retrogradării și privește optimist către viitor, anunțând că va continua proiectul FCU cu o „și mai mare ardoare”.

„FCU va continua! Nu că va continua, va fi și mai mare ardoarea să continuăm activitatea. Nu ne împiedicăm de un astfel de moment, care chiar dacă este dureros, nu reprezintă un motiv ca noi să abandonăm proiectul. Am cheltuit foarte mulți bani, foarte multă energie, luptăm de 20 de ani.

Am fost în situații mult mai grele. Am fost «decapitați» în 2011, nu mai aveam bani nici să trec strada, în 2013 aveam toate afacerile blocate, apoi n-am avut teren, am fost dați afară de pe «Oblemenco» ca niște câini, după ce am băgat foarte mulți bani acolo.

Iar acum, când avem o bază de 5 stele, chiar dacă neterminată, dar foarte frumoasă, o fabrică de fotbal foarte bine ancorată, să ne împiedicăm? Nu!”, afirmă finanțatorul lui FCU.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (19)
goldengoalforever
goldengoalforever  •  31 Mai 2024, 21:35

Fara dubii. Aceeasi Miorita, adversarii stiuti: FCSB, Dinamo, Rapid. Au inceput mai de demult, dar in pauza din iarna mai ales.

tictictic
tictictic  •  29 Mai 2024, 23:36

Imi cer iertare, insa Mititelu asta dovedeste nu numai ca nu se pricepe si habar n-are de fotbal, dar nici macar la afaceri sau business nu sare pragul. Bai nene, ai retrogradat in divizia B; ai cativa jucatori pe care poti sa-i vinzi ACUM pe niste bani buni, nu milioane cum visezi, dar macar cateva sute de mii de euro (Bauza, Bahasa, Baeten, etc), bani care te vor ajuta sa te finantezi in divizia B (ca acolo nu mai pupi sumele din drepturile tv). Altfel, daca-i tii pe astia un an in divizia B, platindu-le salariile actuale de prima liga (ca altfel n-ai cum), in primul rand ii distrugi definitiv si-i aduci la cota de piata zero, si in al doilea rand ajungi la fundul sacului si la faliment sigur. Mai oltene, nu uita ca e unul Chipirliu care joaca deja de 3-4 ani in divizia B la CSA Talpan si care a inscris vreo 90 de goluri pana acum... si nu-l vrea nici cea mai slaba echipa din prima liga, nici macar gratis sau liber de contract! In fine, personal mi-e mila de oltenasul asta care se crede Gigi Becali desi nu e, care s-a batut si s-a zbatut olteneste si orbeste cu sistemul, sfarsind (a cata oara?!?) in praf si pulbere...

kubaclovnpeyoutube
kubaclovnpeyoutube  •  29 Mai 2024, 16:06
Postat de kuba pe 29 Mai 2024, 11:43

Marine, nu te vei vindeca niciodata! Promisiunile tale sunt egal cu zero. Pana si propriul tau copil si-a dat seama! Esti genul de roman care daca face cateva parale in plus de cei normali se crede un zeu si torul i se cuvine! Stai linistit Marine, esti exact ca toti oamenii ,cand vei pleca , pleci asa cum ai venit : gol ! Ai reusit sa te certi cu absolut toata lumea, ai tradat Puza Sud 97 si acuma cauti scuze in teorii ale conspiratiei! O sa ajungi un fel de Irinel Columbeanu, plimband o geanta cu acte prin viitoarele studiouri TV! Stiinta a murit, Stiinta nu este nici Unica ta , nici mizeria lui Maic!

Ba da ce urat vorbesti de fostul tau sef :)) cum nu te-a mai platit sa postacesti cum l-ai atacat pe el si pe ceilalti clonati in frunte cu prietenul tau Chipeşu :)) aproape la fel de hilar cand ai spus PA ca ps i-a spus mititelului PA dar ai revenit in nici 24 de ore :)) ultras de tastatura :))))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează