FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO / EXCLUSIV Fostul finanțator din Liga 1, intervenție la GSP Live: „În aceste condiții aș putea investi la Rapid. De ce nu?”

Dan Șucu, după Rapid - Dinamo
Dan Șucu, după Rapid - Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2024 10:53 / Actualizat duminica, 08 septembrie 2024 14:31

Marian Iancu, 59 de ani, fostul patron al Politehnicii Timișoara, spune că e dispus să investească la Rapid, dacă Dan Șucu va lista clubul la bursă.

Iancu a continuat să atace dur managementul Rapidului, în principal pe acționarul majoritar Dan Șucu. Totuși, omul de afaceri nu exclude ipoteza ca în viitor să devină unul dintre finanțatorii clubului.

VIDEO. Marian Iancu: „Pot investi la Rapid dacă Șucu listează clubul la bursă”

„Înțeleg că Șucu urmărește profitabilitate și să listeze clubul la bursă. Dacă listează clubul la bursă, automat pot fi printre cei care investesc. Dacă se tranzacționează pachete de acțiuni, de ce nu?

Nu am o relație bună cu actuala conducere pentru că am încercat să-l înțeleg pe Dan Șucu, dar am ajuns la concluzia că nu e talentat deloc”, a declarat Marian Iancu la GSP Live.

Nu vin aici ca să iau bani de la Rapid. Dacă va fi un moment în care să avem profit, putem să vorbim despre un moment în care vom lista clubul la bursă. Acolo e finalitatea, dar e drum lung până acolo

- Dan Șucu, în 2023

Dan Șucu: „Persoane ca Marian Iancu, niciodată la Rapid”

Și Dan Șucu l-a contrat dur pe Marian Iancu în spațiul public de-a lungul timpului: „A cumpărat Timișoara cu bani din escrocherii și inginerii financiare”.

Mai mult, acționarul majoritar din Giulești le promitea fanilor în 2023 că Iancu nu se va apropia niciodată de Rapid: „Vreau să vă asigur pe dumneavoastră, fanii, susținătorii clubului, că niciodată persoane cu asemenea antecedente penale și cu un asemenea comportament nu se vor apropia de acționariatul clubului Rapid”.

Marian Iancu se declară un fan al Rapidului

Iancu a fost întotdeauna un simpatizant al Rapidului. În 2014, înainte de a fi condamnat, lua în calcul inclusiv varianta de a investi în Giulești: „Trebuie un proiect nou, de la zero, pentru că nu poate să moară spiritul Rapidului. Fanii vor veni după ei şi în Liga 5, Liga 4, Liga 3, nu contează. În momentul acela voi fi şi eu unul dintre cei care vor investi, în calitate de minoritar, la Rapid, sume bune”.

Marian Iancu fusese condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO, el a fost obligat să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro, împreună cu doi complici. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini.

A fost eliberat în 2022, după 8 ani petrecuți în penitenciar.

Ce înseamnă Marian Iancu pentru fotbalul românesc

Marian Iancu a făcut investiții uriașe la Poli Timișoara, a plătit salarii exorbitante unor antrenori și fotbaliști cu cotă. A făcut și performanțe, ca eliminarea lui Șahtior Donețk (0-0 și 2-2) din Liga Campionilor, 2009. În campionat însă n-a izbutit să aducă titlul mult visat. A terminat de două ori pe locul secund, în 2009 și în 2011.

  • a condus clubul Poli Timișoara mai bine de 6 ani: a preluat societatea în iarna lui 2005;
  • a investit sume colosale, însă nu a câștigat niciun trofeu: Poli a fost de două ori vicecampioană și de două ori finalistă în Cupa României;
  • în 2011, Poli n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la „masa verde”;
  • Iancu a fost ulterior condamnat la 14 ani de închisoare, în 2014, pentru comiterea mai multor infracțiuni, el ieșind abia în 2022 din spatele gratiilor.

22 de milioane de euroa fost doar cuantumul sumelor de transfer pe care Iancu le-a achitat în perioada în care a activat la Timișoara

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Superliga
Marius Șumudică a intrat în direct și a răbufnit după înfrângerea cu U Cluj: „Nu se poate așa ceva” » Furios și la conferință: „Domnul Șucu le bagă banii la ora 12, cu mine nu e loc de așa ceva”
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Superliga
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după Rapid - U Cluj! Marius Șumudică, împietrit: reacția galeriei la finalul meciului
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”
Superliga
Cristi Săpunaru, după ce Rapid a pierdut cu U Cluj: „Am făcut-o de oaie”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (4)
Copenhaga1970
Copenhaga1970  •  08 Septembrie 2024, 14:08

Nu cred că fostul pușcăriaș mai are bani pentru biletul de tramvai către Giulești. Și cum gazetăria nu-i pentru ei, gesepiștii îi dau voce.

telly
telly  •  08 Septembrie 2024, 13:52

Vă rog mult să puneți în titlu numele celui pe care îl citați că m-am săturat de click-bait. Chiar nu înțeleg de ce îl mai întrebați pe Iancu despre fotbal. Să investească la Timișoara și să se lupte cu Șucu nu să dea sfaturi ce ar face în locul lui.

81mada
81mada  •  08 Septembrie 2024, 13:51

Nu inteleg cum tot il bagati pe escrocul si puscariasul asta in seama…

Vezi toate comentariile (4)
Comentează