FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV „100% incompatibil!” » Fostul finanțator iese în față și numește vinovatul principal pentru blocajul de la Rapid: „Nu-l înțelege nimeni, a bulversat jucătorii! Șucu, săracul...”

Nicolae Cristescu și noul său look, la derby-ul Rapid - Dinamo / foto: Ionuț Iordache (GSP) +44   FOTO
Nicolae Cristescu și noul său look, la derby-ul Rapid - Dinamo / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 14:37 / Actualizat luni, 19 august 2024 19:01

Nicolae Cristescu, fostul finanțator al Rapidului, o apariție constantă la meciurile giuleștenilor și un susținător declarat al lui Dan Șucu, analizează într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor startul dezastruos de sezon al alb-vișiniilor. Afaceristul a găsit un singur vinovat pentru parcursul fără victorie: tehnicianul Neil Lennon.

Criza interminabilă de la Rapid nu și-a găsit soluționare nici în confruntarea orgoliilor cu Dinamo. Alb-vișiniii au obținut doar un punct din derby-ul disputat în Giulești și rămân fără victorie în noul sezon. Un bilanț neverosimil pentru o echipă cu pretențiile arhicunoscute ale Rapidului și, totodată, un val mare de incertitudine asupra viitorului lui Lennon.

Cristescu, cel care și-a făcut apariția la derby-ul cu Dinamo cu un look inedit, vopsit albastru în cap, a vorbit fără perdea despre blocajul pe care Rapid îl traversează în această vară.

Nicolae Cristescu, exigent cu Lennon: „Așteptările erau fantastice! A bulversat jucătorii”

„E incredibil ce se întâmplă, nu am nici măcar o explicație logică! Pentru că jucători sunt, investiții s-au făcut, ba chiar investiții serioase! Sunt fotbaliști de valoare, dar nu înțeleg, nu găsesc o explicație...

Nu mai vorbesc de Bergodi și acel play-off-dezastru, dar acum a venit un nou antrenor cu experiență, cu performanțe, cu campionate câștigate... Așteptările erau fantastic de mari! A venit și cu stilul ăsta de joc pe care nu-l înțelege nimeni, a bulversat și jucătorii. A revenit acum la stilul normal, să zic așa, dar nu înțeleg ce se întâmplă.

100% e incompatibil cu fotbalul românesc! Ai toată încrederea, dai mai multe șanse, dar până la urmă trebuie să se întâmple ceva (n.r. cu postul lui Lennon)”, a afirmat Cristescu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Gândește-te ce clauză are Lennon în contract! OK, lui Bergodi i-a dat 200.000, dar Lennon e în primele etape, e la început de drum, ar trebui să-i achite contractul până la sfârșit. Sunt niște sume fabuloase! Dar bănuiesc că domnul Șucu nu va mai accepta foarte mult, până la urmă sunt banii dânsului

- Nicolae Cristescu

„Cel mai rău îmi pare de Șucu! El, săracul, n-are nicio vină!”

Cristescu îl compătimește pe Dan Șucu pentru situația pe care Rapid o experimentează în sezonul în care, teoretic, ar fi trebuit să atace titlul.

„Știți care este marea mea părere de rău? În afara faptului că Rapid nu joacă nimic, au trecut șase etape și tu nu ai o victorie... Dar cel mai rău îmi pare de Șucu, pe cuvânt de onoare!

El, săracul, chiar n-are nicio vină. Am trecut și eu prin asta și știu cu ce se mănâncă. E obligația lui, ca investitor, ca patron, să creeze condiții pentru performanță. Iar aceste condiții au fost create!

Ne uităm și pe banca de rezerve, sunt jucători care în orice altă echipă din Superligă ar fi titulari de drept. Sunt jucători de valoare.... Dar antrenorul nu știe ce să le ceară, nu-mi explic!

L-am văzut pe domnul Șucu cât suferă! Pe lângă faptul că a investit o grămadă de bani, el pune suflet, că altfel n-ar fi venit! N-avea el nevoie să facă o afacere la Rapid, are afaceri serioase, nu stătea el în afacerea asta”, a mai spus Cristescu în interviul acordat luni după-amiaza Gazetei.

Așteptările sunt fantastic de mari la ce bani s-au investit la Rapid și ce condiții s-au creat aici. După părerea mea, e cel mai bun proiect din fotbalul românesc

- Nicolae Cristescu

Rapid - Dinamo
Rapid - Dinamo/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
Rapid - Dinamo/ foto: Cristi Preda (GSP)
+39 FOTO

„Ăsta-i Șumudică!”

Despre bannerele cu care galeria rapidistă a ales să-l înțepe pe Marius Șumudică duminică seara, Nicolae Cristescu s-a rezumat la a spune că: „Le-am văzut, normal că le-am văzut. Etapa trecută jucată acasă, Șumudică a stat lângă mine. Mă rog... A avut o reacție nepotrivită, dar ăsta-i Șumudică”.

Precedentul meci disputat de Rapid pe teren propriu a fost în compania lui Sepsi, pe 6 august. Atunci, Șumudică a urmărit meciul din Giulești, a scandat alături de peluză trivialități la adresa rivalei istorice a giuleștenilor și, pe deasupra, a fost implicat într-o altercație cu un spectator de la Tribuna I.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (25)
Dragon78
Dragon78  •  20 August 2024, 16:11

Eu cred ca rapidistii trebuie sa-si puna o intrebare: vor performanta pe termen lung sau vor o treaba romaneasca? Daca aleg varianta unu atunci trebuie sa termine cu “Demisia!” si scandalul. Lasa-l frate pana in iarna si analizeaza atunci situatia. Banuiesc ca e un contract facut serios, cu indicatori de performanta si clauze de actiuni in caz de neatingere a acestora. Sau…?

sorine
sorine  •  20 August 2024, 07:50

Asta este adversitatea româneasca fata de tot ce este strain. Curios este ca se manifesta numai in fotbal,acolo unde avem milioane de specialisti,care mai de care mai guraliv. A venit un antrenor strain la Rapid. Unul care prin Irlanda, Scotia sau mai stiu eu pe unde a câstigat titluri si cupe. Dar noi românii nu i le recunoastem. ,,e prost,nu are habar,ce stie asta "? Stie Sumudica care a fost dat afara de la multe echipe turcesti si arabesti! De ce? Au avut pica pe el. Asa si cu altii multi antrenori români care au schimbat echipele prin Arabia si Turcia ca altii ciorapii si chilotii. Dar in România,aia sunt Ferguson si Ancelotti,ce Lennon! Eu cred ca El stie fotbal,a dovedit-o. Chiar daca a luat un titllu sau o Cupa cu Schamlock sau Hibernians,dar a luat. De ce? Pentru ca a lucrat cu fotbalisti,cu profesionisti,cu oameni disciplinati si respectuosi nu cu fotbalisti ca la noi care isi baga si isi scot chestiile in ritm de secunde. Nu joaca Sapunaru? Ce tragedie! Dar Sapunaru e cel mai indisciplinat atât ca om cât Si ca fotbalist care trebuie sa se integreze tactic intr-o echipa. Normal ca Lennon nu are nici o sansa,asa cum nu a avut nici Daum, pentru ca nu au numai 11 adversari pe teren,ci milioane. Apropo,sunt curios cât mai rezista Stark. O fi el puternic (Stark),dar in România ti se baga pumnul in gura imediat. ,,Ce baaa,cine e ala,ce a venit el sa ne invete mersul pe jos?"" Afara cu ei,si uite asa incepe iar Caruselul antrenorilor români. Mutu,Maldarusanu

alexalex
alexalex  •  20 August 2024, 07:33
Postat de tomitan pe 19 August 2024, 21:26

Patronul in speță ,Șucu ,trebuie sa ceara explicatii de la management ul clubului ,iar V.Moldovan& Co. trebuie sa vina cu solutii.Managerii clubului au venit cu solutia sa-l aduca pe Lennon la Rapid,cred ca Șucu nici nu stia cine este .Greseala lui Sucu este ca a pornit la drum cu amatori in businessul sportiv ,manageri buni doar de bambiliciul jucat in Liga lui Iorgulescu.In legatura cu Lennon ,eu personal ma asteptam sa-l vad semnand contractul alaturi de Moldovan ,nu de Șucu. Moldovan este managerul clubului,nea Șucu e patronul ,omul cu banii ,sampania si pozele. Ii recomand "leului "Șucu să citeasca cum au ajuns miliardari Tiriac si Patriciu.Ce parteneri si manageri si-au ales cand au plecat la drum ? Patriciu l-a avut partener de afaceri un american iar manager la Petromidia un israelian ,fost comandant de tancuri petroliere.A ales oameni cu experienta in domeniul businessului in care au intrat. Greseala lui Sucu ca nu a adus sau macar sa se asocieze cu o companie de management sportiv. Ce inseamna companie de management sportiv ,a se vedea Liverpool sau Man Utd.

Patriciu a ajuns bogat pt că Adrian Năstase a șters cu pixul 600m dolari datoriile Rompetrol apoi Patriciu a vândut la kazmunai.In rest toate afacerile lui Patriciu au fost falimentare inclusiv alea din presa unde îl avea redactor sef pe Cartianu

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close