Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 15:54 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 15:54
Federația Română de Fotbal a publicat lista echipelor care au primit licența pentru participarea în următorul sezon al competițiilor organizate de UEFA. Doar 9 cluburi din Liga 1 au primit acest drept.
„Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în data de 21 aprilie 2022, iar Comisia de apel a pronunțat hotărârile în data de 29 aprilie 2022. Urmare a acestor pronunțări, Cluburile au putut face recurs la TAS până la data de 9 mai 2022.
Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea în competițiile UEFA/UEFA WCL pentru sezonul 2022 – 2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2021”, se arată în comunicatul Federației Române de Fotbal.
Lista echipelor care au primit licența UEFA
- Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
- Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
- Asociaţia Fotbal Club Botoşani
- Asociația Fotbal Club UTA Arad
- Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
- Fotbal Club Rapid 1923 SA
- Fotbal Club Voluntari SA
- SC Fotbal Club FCSB SA
- U Craiova 1948 Club Sportiv SA
- Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj - fotbal feminin, licență UEFA WCL
Farul Constanța nu a primit licența pentru cupele europene
Motivul este faptul că, în vara trecută, constănțenii și-au schimbat numele din „Viitorul” în „Farul”. Gică Popescu, președintele echipei, a anunțat că dobrogenii vor ataca decizia la TAS.
„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene.
Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă. Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba, mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. - schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal.
Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt, noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa”, a declarat Gică Popescu potrivit agerpres.
Citește și alte știri despre Liga 1:
Suporterii lui Dinamo au ales sigla favorită » 6.600 de voturi în plus față de locul 2
Marea iubire a lui Ion Țiriac are o afacere de succes » Cu ce se ocupă femeia: „M-a ajutat”