FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO / EXCLUSIV Pe cine transferă CFR Cluj: „Seamănă cu Politic, dar e și o diferență majoră între ei”

CFR Cluj e aproape să semneze cu Alexandru Dobre (dreapta) / foto: Imago Images
CFR Cluj e aproape să semneze cu Alexandru Dobre (dreapta) / foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2024, 13:32 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2024 13:33

CFR Cluj e aproape să semneze cu Alexandru Dobre (26 de ani, extremă dreapta), ultima dată legitimat în Portugalia, la Famalicao. Gabi Glăvan, expert în scouting și analiză, îl compară pe Dobre cu Dennis Politic și spune că „feroviarii” vor bifa un transfer bun.

Liber de contract din august, Dobre e așteptat la Cluj să efectueze vizita medicală și să semneze azi cu ardelenii.

VIDEO. Gabi Glăvan, despre transferul lui Alexandru Dobre la CFR Cluj: „Mai multe echipe ar fi trebuit să se intereseze de el”

„Alex Dobre este un jucător interesant, care a cochetat și cu echipa națională. E un jucător de bandă dreaptă, un fotbalist liniar, spre deosebire de Politic. Ambii au crescut în Anglia și se aseamănă în anumite calități: aleargă mult, sunt direcți în ceea ce fac.

Politic are un plus de fantezie, îi place să mai facă niște «biciclete» și să dribleze, pe când Dobre este mai liniar, atacă bine spațiul. E un transfer bun pentru CFR, cred că mai multe echipe ar fi trebuit să se intereseze de el, doar că probabil cerea un salariu mare, pe care doar CFR a putut să i-l ofere.

CFR a avut întotdeauna un lot numeros, așa că sperăm ca Dobre să aibă reziliența necesară pentru a se impune în Gruia”, a precizat Glăvan la GSP Live.

Dobre are minute în naționala României

Alex a debutat la naționala României în martie 2023, sub comanda lui Edi Iordănescu, fiind convocat pentru primele două meciuri din campania de calificare la Euro 2024. A prins minute atât cu Andorra, cât și cu Belarus.

Pe cine transferă CFR Cluj: „Seamănă cu Politic, dar e și o diferență majoră între ei”
Alexandru Dobre, foto: Instagram dobrealex.m

A costat-o pe Famalicao peste un milion de euro

În primă fază, Famalicao a plătit 500.000 de euro pentru a-l împrumuta de la Dijon, ca mai apoi să achite alte 600.000 de euro astfel încât mutarea să fie definitivată.

Dobre începuse promițător la Famalicao, dar sezonul 2023-2024 nu a decurs conform așteptărilor. Mijlocașul român a adunat doar 16 apariții, majoritatea din postura de rezervă, și a înscris un singur gol.

1 milion de euroe cota lui Alexandru Dobre, potrivit Transfermarkt

Alex Dobre a început fotbalul în România la școala de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” din Cluj și a ajuns în Anglia chiar după ce a împlinit vârsta de 18 ani. A evoluat 4 ani în Regat (Bournemouth U21, Bury, Rochdale, Yeovil Town, Wigan), înainte de a fi transferat de Dijon contra sumei de un milion de euro. În Franța a evoluat două sezoane și jumătate, ulterior a făcut pasul la Famalicao.

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live din 2 octombrie 2024

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona încă are focul în priviri! Calvarul s-a încheiat: PRIMA VICTORIE pentru Halep după 778 de zile!
Tenis
Simona încă are focul în priviri! Calvarul s-a încheiat: PRIMA VICTORIE pentru Halep după 778 de zile!
Ionuț Luțu, apariție rară » Cocoșat de bagajele lui Becali: imagini inedite surprinse de GSP la Salonic, înainte de PAOK - FCSB
Europa League
Ionuț Luțu, apariție rară » Cocoșat de bagajele lui Becali: imagini inedite surprinse de GSP la Salonic, înainte de PAOK - FCSB
Pedeapsa primită de Dinamo pentru scaunul aruncat spre arbitru la meciul cu FC Botoșani
Superliga
Pedeapsa primită de Dinamo pentru scaunul aruncat spre arbitru la meciul cu FC Botoșani

La câți bani a renunțat Ianis Hagi pentru a fi reprimit în lotul lui Rangers

CSA Steaua sau FCSB?! » Candidatul Mircea Geoană, reacție explozivă în studioul GSP: „Eu asta aș prefera”


Comentarii (1)
Doru.S
Doru.S  •  02 Octombrie 2024, 14:57

E altceva fata de Sava, Birligea, care au venit la 19 ani. Acest baiat are 26, probabil va fi vandabil abia peste 1 an jumate - doi ani, cand va avea 28. Nu e aceeasi reteta financiara, ca spui ca aduci tineri , ii formezi si ii vinzi bine. La 26 de ani trebuia sa confirme , sa fie vedeta la o echipa cu pretentii

Vezi toate comentariile (1)
Comentează