FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO EXCLUSIV Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”

Articol de - Publicat vineri, 13 septembrie 2024 18:23 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2024 19:23

Impresarul Giovanni Becali (72 de ani) a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, unde a povestit mai multe episoade, plăcute sau neplăcute, petrecute cu Adrian Mutu, Vlad Chiricheș și Cristi Chivu.

Giovanni Becali a mărturisit că cea mai mare sumă de bani pe care a încasat-o în urma unui transfer a fost în 2003, când Adrian Mutu se transfera de la Parma la Chelsea. Atunci, impresarul primea un comision de două milioane de euro.

Acesta a dat de pământ cu Cristi Chivu și Vlad Chiricheș, cu care a colaborat o perioadă, dar care au ales să îl trădeze, după cum spune el. Spune că cei doi nu au fost corecți față de el, nerespectând înțelegerile pe care le-au avut.

Giovanni Becali îl face praf pe Vlad Chiricheș: „Un trădător! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”

- Dar cei mai mulți bani când i-ați câștigat? La transferul cui?
- La Mutu am luat 2 milioane de lire și un Rolls Royce.

- De la Abramovici?
- La Chelsea. Partea mea 2 milioane. Nu mai era nimeni, eram singur. După care Mateuț, Andone, Rednic, ăștia erau chilipiruri. De 100-200...

- Acum în ce relații sunteți cu Mutu?
- Ieri m-a chemat să vorbesc cu Ancelotti. Vrea să se ducă la antrenorul de la Bayer Leverkusen (n.r. Xabi Alonso). Vrea să se ducă să stea 10 zile cu el acolo să mai învețe.

- Dar cu Chivu?
- Cu Chivu, nu. Chivu pur și simplu s-a comportat ca un trădător. Nu cu mine.

- În ce sens?
- Eu am luat bani cu el. El nu mi-a plătit nici un comision, dar am luat bani de la Moratti. Moratti a fost unul dintre oamenii care m-au plătit regește.

- Voi luați bani și de la jucători, și de la club?
- Așa ar fi trebuit. Dar fiind români, noi nu avem contracte în care spunem că luăm ceva. Avem contracte unde spunem la peste un milion de euro sau dolari jucătorul trebuie să ne dea 10 la sută. Asta scrie în procură. Restul e problema mea cu clubul.

- Și Chivu nu v-a dat nimic?
- Mi-a dat două sute de mii din cele 40-50 de milioane câștigate în cariera lui. Dar problema nu e asta. Problema e că nu m-a trădat doar pe mine. Și ne-a trădat în momentul când ne-a fost rău, când nouă ni s-a întâmplat ceva. Când atunci putea să zică „Băi, sunt aici!”.

7 ania jucat Cristi Chivu la Inter, între 2007 și 2014

„Dacă Verona nu avea spital de o asemenea anvergură, până la Milano, Chivu murea!”

- Când a fost povestea cu pușcăria.
- Victor e nașul lui! Fetele lui sunt botezate de Victor. Când s-a accidentat el la Verona, Mourinho mi-a dat telefon de pe bancă. Victor a luat avion privat și s-a dus direct la spital la Verona...

- Când a avut accidentul ăla la cap?
- Da. Dacă Verona nu avea spital de o asemenea anvergură, până la Milano murea! Și Victor a fost acolo dimineața, la ora șapte dimineața.

- Și-acum nu mai vorbiți deloc?
- A venit la nunta lui Ianis. S-a pupat cu nașul, cu nașa, m-a salutat... Am dat mâna fără să mă...

- Ești supărat pe el?
- Nu mai vreau să aud de el! La modul cum s-a comportat. Pentru că ne-a trădat cu un italian care era asistentul meu, șoferul meu. Ce vrei tu?

- Pietro Chiodi?
- Unu, da... Nu-mi face plăcere să vorbesc despre Chivu. Îi doresc sănătate, să fie bine, să-și mărite fetele, să trăiască, să-și vadă de treabă! Cum ne-am comportat noi cu el...

- Și el n-a răspuns...
- Exemplar! El n-a răspuns pentru că poate a fost și greșeala mea să-l las să se viziteze mult cu Pietro Chiodi. Ăsta aștepta la cotitură.

- Dar ce v-a făcut?
- Când ne-a arestat, ne-a luat niște jucători. Pe prieteni îi vezi la nevoie.

- Dar Chiodi nu era angajatul tău?
- Era colaborator, fără acte, fără nimic. Așa, l-am luat cu noi și când stăteam cu oameni importanți la masă, el stătea mai încolo. Dar încet, încet s-a apropiat... Au trecut toate, noi suntem bine. Mulți jucători, printre care Rusescu, Tănase, Stancu, mulți jucători au fost rugați de Pietro Chiodi și n-a trădat niciunul. Chivu a trădat!

- Alții au trădat?
- Chiricheș! Alt trădător, alt trădător... Un moldovean care, nu-ți mai spun, n-a fost în stare după ce a plecat la Tottenham să-i dea un tricou nepotului meu. Un tricou! După ce nepotul meu îl ducea acasă. Și băut, și praf, și pilaf, îl ducea acasă. Ăștia sunt!

9,5 milioane de euroa costat transferul lui Vlad Chiricheș la Tottenham, în 2013

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Superliga
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit un şoc: „Nebunesc! Nu am mai văzut aşa ceva vreodată”
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Superliga
Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus
Liga Campionilor
Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

Real Madrid - Stuttgart 3-1 » Chin blanco la start! Courtois și pedigriul european o scapă pe Real Madrid de rușine

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (50)
Vardy.Party
Vardy.Party  •  15 Septembrie 2024, 15:58
Postat de maistorkokir pe 15 Septembrie 2024, 02:11

am inteles aia bree, tot Giovani mai spune de inca un transfer a lui Mutu, primul transfer, cel la Inter, "eram singur, Alban nu mai era demult, am luat eu toti banii"

Da, asa este. Pai, “am luat io toți banii” pare că era/este un fel de regulă… :)

maistorkokir
maistorkokir  •  15 Septembrie 2024, 02:11
Postat de Vardy.Party pe 13 Septembrie 2024, 19:42

Majstore, a luat când a trecut de la Parma la Chelski.

am inteles aia bree, tot Giovani mai spune de inca un transfer a lui Mutu, primul transfer, cel la Inter, "eram singur, Alban nu mai era demult, am luat eu toti banii"

mafa
mafa  •  14 Septembrie 2024, 15:28

Cum poate sa vorbeasca de tradare un intermediar !!!...omul e ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează