FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

OFICIAL Preferatul lui Becali s-a întors în Superliga: „Bine ai venit”

Mike Cesto cu numărul 92/ Foto: Imago Images
Mike Cesto cu numărul 92/ Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 august 2024 19:12 / Actualizat joi, 29 august 2024 19:22

Gloria Buzău l-a transferat oficial pe fundașul central Mike Cestor (32 de ani).

Gloria Buzău a anunțat joi, prin intermediul rețelelor sociale, că l-a transferat pe fundaș.

Mike Cestor, prezentat oficial la Gloria Buzău

În 2022, Mike Cestor s-a aflat în negocieri cu cei de la FCSB. Fundașul central a fost dorit de Gigi Becali, dar nu a mai ajuns la o înțelegere în cele din urmă și a semnat cu FC Argeș.

Mike Cestor a câștigat trei titluri de campion al României atunci când juca la CFR Cluj, în perioada 2019-2022.

Preferatul lui Becali s-a întors în Superliga: „Bine ai venit”
Mike Cestor / Sursă foto: GSP

„Gloria Buzău a ajuns la un acord cu fundaşul Mike Cestor, iar acesta a semnat un contract valabil până la finalul sezonului 2024-2025. Pe numele său complet Mike Botuli Cestor, fotbalistul congolez s-a născut în Bagneux, Franța, la data de 30 aprilie 1992.

Cariera de junior a fost împărțită între Pisa (Italia) și Leyton Orient (Marea Britanie). De altfel, la echipa britanică Mike a debutat în anul 2010, fiind primul club din cariera sa de seniori. De aici a fost împrumutat la Boreham Wood (liga a șasea, 9 meciuri / 1 gol), dar mai ales la Woking Footbal Club (liga a cincea, 104 meciuri/ 2 goluri).

A urmat un periplu la SAS Épinal (Franța, liga a treia), unde a marcat 7 goluri, în 54 de apariții în galben și albastru. Anul 2018 aduce pentru Mike Cestor primul contact cu fotbalșul românesc, o dată cu transferul la Astra Giurgiu. Aici joacă un sezon și marchează un gol în 28 de apariții, fiind apoi transferat de CFR Cluj.

Este cea mai bună perioadă a lui Mike din punct de vedere fotbalistic, încununată cu trei tiluri consecutive de campion național (2019/2020, 2020/2021, 2021/2022). După trei sezoane petrecute la Cluj, cu un gol marcat în 29 de meciuri, fundașul central ajunge la FC Argeș, unde joacă 16 jocuri.

Sezonul 2023-2024 îl găsește legitimat la echipa poloneză Radomiak Radom, unde bifează 28 de apariții. În ceea ce privește cariera de internațional, Mike Cestor a evoluat pentru echipa națională U20 a Repubicii Democratice Congo, pentru care a bifat patru prezențe.

Ca performanțe individuale, se remarcă o prezență în Echipa Sezonului din Liga 1 (2018/2019) și una în Echipa Sezonului Regulat (de asemenea, în 2018/2019). Mult succes în tricoul roş-albastru!”, a scris Gloria Buzău pe rețelele sociale.

Fundașul de 32 de ani este coasta cu 100.000 de euro pe Transfermarkt.

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează