FOTBAL  »  Superliga  »  GLORIA BUZĂU - SEPSI

FOTO Gloria Buzău - Sepsi 1-2 » Dramatism la Buzău: VAR salvator! Sepsi câștigă după un gol anulat în ultima fază

Articol de , , - Publicat luni, 22 iulie 2024 19:00 / Actualizat luni, 22 iulie 2024 23:03

Sepsi ajunge la 6 puncte din 6 în noul sezon din Superligă ♦ Formația din Sf. Gheorghe a trecut de Gloria, la Buzău, scor 2-1, după un meci jucat pe un teren inundat ♦ Oaspeții au controlat meciul timp de 85 de minute, dar au suferit pe final ♦ În minutul 90+4, Gloria a marcat golul de 2-2, dar VAR-ul a intervenit și a anulat golul pentru ofsaid.  

Cronică de Sergiu Alexandru: VAR salvator! Sepsi câștigă după un final în care a tremurat

Formația lui Bernd Storck încearcă să profite în acest debut de sezon de pașii greșiți pe care îi fac rivalele care speră la play-off și acumulează puncte. Încet și sigur. După 1-0 cu Petrolul în prima etapă, Sepsi a câștigat și partida din runda secundă. Un 2-1 la Buzău, într-un meci în care terenul inundat de ploaia care a lovit orașul înainte de startul meciului a fost principalul inamic pentru jucători. Și în care VAR-ul a fost decisiv.

Sepsi, lider în Superligă

Covăsnenii au început tare meciul, iar Gloria Buzău, aflată la primul meci în prima ligă, pe teren propriu, după 17 ani, nu a avut forța de a rezista. Prima amenințare a venit în minutul 11, când șutului lui Alimi, deviat, a lovit bara. Din cornerul rezultat, Denis Ciobotariu a făcut 1-0. Gol cu capul din 6 metri.

Golul gazdelor a cântărit greu în evoluția buzoienilor, care nu au venit cu nicio replică. Mai mult, tot Sepsi a punctat. În minutul 30, Marius Coman a majorat diferența. Atacantul adus de la Corvinul a îndeplinit o simplă formalitate. A trimis în poartă, din 6 metri, după o respingere în față a portarului Greab. Faza a fost verificată în camera VAR, Coman fiind într-o poziție suspectă de ofsaid. Dar reluările au arătat că totul a fost regulamentar. Iar după 10 minute, Kallaku putea face 3-0, dar șutul de la 12 metri i-a fost respins în corner.

Gloria s-a trezit prea târziu, Sepsi a uitat fotbalul

În partea secundă, Gloria a arătat un fotbal mai bun. A forțat, a fost echipa mai bună, însă Sepsi părea în control. Asta până în ultimele 10 minute, când victoria era să le scape printre degete covăsnenilor. Noroc cu VAR-ul!

În minutul 86, Gloria a redus din diferență. După un corner excelent al lui Benzar, Tescan, complet nemarcat, a reluat din 6 metri, cu capul. Și a reaprins speranțele fanilor.

VAR-ul o salvează pe Sepsi!

Elevii lui Prepeliță s-au aruncat în atac, iar în minutul 90+4 părea că au dat lovitura. Benzar a bătut scurt un corner, a reprimit mingea și a centrat în careu. Iar Matos a trimis din doi metri în poartă, după recentrarea lui Turda. A fost nebunie pe teren, nebunie în tribune. Doar că din camera VAR s-a întors decizia, după 3 minute de analiză: Benzar în ofsaid pentru câțiva centimetri. S-a întors decizia, iar Sepsi scapă incredibil de un rezultat rușinos.

Gloria Buzău - Sepsi 1-2 » Dramatism la Buzău: VAR salvator! Sepsi câștigă după un gol anulat în ultima fază

Gloria Buzău - Sepsi 1-2

Ce a transmis reporterul GSP de la stadion

  • După o pauză de 15 ani, „Municipalul” din Buzău respiră aer de prim eșalon, alături de o protagonistă locală. A plouat torențial cu o oră înaintea partidei, deci temperatura, pentru acest moment al verii, este îngăduitoare. 23 grade indică termometrele la startul partidei. Aproximativ 4.000 de suporteri au fost prezenți pe arena din ,,Crâng", la începutul partidei. Numărul a crescut pe parcurs
  • Înaintea partidei, la îndemnul crainicului, Bogdan Oteliță, fundașul dreapta al covăsnenilor și fost component al Gloriei, a fost aplaudat de fanii buzoieni.
  • Aproximativ 40 de fani ai covăsnenilor sunt prezenți în tribunele stadionului roș-albastru. O micuță galerie buzoiană, formată din 20 persoane și așezată la peluza dinspre Stadionul Metalul, a afișat mesajul ,,Liber să fiu ultra", devenit arhiprezent pe stadioanele din țară.
  • Gazonul este îmbibat de apă, făcând dificilă circulația balonului.
  • În minutul 16, arbitrul a oprit jocul pentru ca jucătorii să se poată hidrata
  • Cei doi tehnicieni au un comportament în antiteză. Prepeliță este agitat, dă indicații continuu, pășind și în afara zonei tehnice de mai multe ori. În schimb, Storck este liniștit, privind impasibil partida.
  • Ambele galerii, atât cea formată din suporterii deplasați de la Sfântu Gheorghe, cât și cea a buzoienilor, sunt extrem de vocale, atmosfera fiind una extrem de frumoasă.
  • În așteptarea primul gol în elita fotbalului românesc, după o pauză de 15 ani, publicul buzoian nu a digerat bine cea de-a doua reușită a câștigătoarei Cupei din 2022 și 2023. Din tribune, opinia generală era certă: ofsaid la golul lui Marius Coman, aceasta fiind însă validată de arbitrii din camera VAR.
  • Deși este aclamat la majoritatea fazelor, inexactitățile lui Budescu sunt taxate de publicul buzoian. ,,Hai, Costică! Ai uitat?!", se aude dinspre tribuna 1.
  • Deși fazele de atac ale trupei lui Andrei Prepeliță sunt sporadice, publicul buzoian exultă de fiecare dată când Gloria aduce mingea în ultima ,,treime" adversă.
  • Moment amuzant la jumătatea reprizei secunde: încercând să se ferească de o minge, Andrei Prepeliță a alunecat și a căzut.
  • Moment uluitor în Crâng: În minutul 79, Ricardo Matos a scăpat singur cu Niczuly, însă o baltă din apropierea punctului cu var l-a împiedicat să finalizeze. Atât publicul, cât și banca tehnică a buzoienilor au explodat.
  • Explozie de bucurie la Buzău. Gloria a marcat primul gol de la revenirea în Liga 1, iar atmosfera devine incandescentă în final de partidă. Dragoș Tescan este autorul reușitei.
  • În minutul 90+4, Gloria Buzău a marcat pentru 2-2, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, după verificarea VAR
+21 FOTO

Gloria Buzău - Sepsi, echipe de start:

Gloria Buzău: Greab – Scheda, Dandea, Dobrosavlevici, Turda, Sălceanu – Prejmereanu, Călin, Dumitru – Budescu, Matos
Rezerve: Răileanu, Pîrvulescu, Traore, Mihaiu, Gladun, Candija, D. Benzzar, Akhmatov, Tescan
Antrenor: Andrei Prepeliță

Sepsi: Niczuly – Ciobotariu, Ninaj, Florin Stefan - Otelita, Sota Mino, Alimi, Varga - Kallaku, C. Matei - M. Coman
Rezerve: Moldovan, Gyenge, Breij, Hajdin, Siger, Popsa, Drăghiceanu, Bardea, Neskovic
Antrenor: Bernd Storck

Stadion: Gloria
Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti). Asistenți: Slabu Stelian (Braşov), Marin Nicusor (Suseni)
Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti). Asistent VAR: Moroiță Andrei (Ploieşti)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (20)
Dan19861986
Dan19861986  •  23 Iulie 2024, 08:04
Postat de Andrei127 pe 22 Iulie 2024, 22:41

Ba e culmea ipocriziei, s-au gasit fix dinamovistii sa isi dea cu parerea, stati potailor cuminti in cusca ca mai aveti de mancat pana puteti sa emiteti prentii

Andrei nu fi disperat era clar ca mai devreme sau mai tarziu Dinamo o sa se ridice pana la urma echipele originale de traditie isi revin. Cu echipele astea fantoma e mai greu de exemplu FCSB o echipa fara fani care traieste din ambitia unui singur om astea cand pica , e gata:-)))) Oricum faptul ca te doare se vede din comentariu tau si te inteleg ce nu pricep eu din ce spui tu acolo e partea cu potaile pai cum sa iti explic as intelegi la nivel de fani Dinamo nu a cazut niciodata si cred ca si tu sti ca orice alti fani sunt la ani lumina de ce au facut fanii lui Dinamo asa ca nu poti sa te tragi cu ei de sireturi

johny2003
johny2003  •  23 Iulie 2024, 01:12

N-a fost ofsaid... VAR-ul a ramas in ofsaid....

danutcornel
danutcornel  •  23 Iulie 2024, 00:05
Postat de Andrei127 pe 22 Iulie 2024, 22:41

Ba e culmea ipocriziei, s-au gasit fix dinamovistii sa isi dea cu parerea, stati potailor cuminti in cusca ca mai aveti de mancat pana puteti sa emiteti prentii

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează