FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV „Un atacant normal, modest!” » Golgeterul din '96 nu e impresionat de Daniel Bîrligea și-l temperează pe Becali: „Suferă la partea asta”

Daniel Bîrligea se află și în circuitul primei reprezentative / FOTO: Imago Images +50   FOTO
Daniel Bîrligea se află și în circuitul primei reprezentative / FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2024 13:40 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2024 15:54

Jean Vlădoiu, 55 de ani, fost atacant important al României, golgeterul sezonului 1995-'96, când reușea 25 de goluri în tricoul Stelei, îndeamnă la precauție după transferul lui Daniel Bîrligea la FCSB. Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor, „Charlie” l-a caracterizat pe vârful de careu de 24 de ani cumpărat de Becali, numind capitolul la care consideră că acesta ar fi încă deficitar.

Achiziția verii în fotbalul românesc nu-l impresionează deocamdată pe Jean Vlădoiu, atacantul care a evoluat pentru toți granzii campionatului în urmă cu două-trei decenii.

În timp ce Becali își faci planuri mărețe cu fotbalistul pentru care a plătit peste 2 milioane de euro, pe care-l numește deja un „călău” pentru rivalele din campionat, Vlădoiu nu se entuziasmează prea tare și explică pentru cititorii Gazetei ce nu-i place la Bîrligea.

Jean Vlădoiu, despre mutarea lui Bîrligea la FCSB: „Suferă la partea tehnică”

„Nu am o certitudine... Deocamdată, la CFR a marcat, este un marcator, dar mai are multe lucruri de pus la punct.

Ca să joci acolo, ca să fii la cerințele a ceea ce înseamnă FCSB în momentul ăsta și la nivelul la care joacă, va trebui să muncească mult! La partea tehnică, la ABC, suferă, din păcate! Mai are lucruri de pus la punct.

Are forță, e bătăios, aleargă mult, are disponibilitate la efort, dar mai are multe de pus la punct. La un atacant, dacă nu știi să deviezi, n-ai tehnică bună, nu intri în combinații, e greu să ajungi la nivelul pe care și-l doresc cei de la FCSB.

Dar mă gândesc că, atunci când au investit, s-au gândit foarte bine, s-a făcut și licitație pentru el...”, a declarat Vlădoiu, pentru GSP.ro.

Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
Daniel Bîrligea, Gigi Becali FOTO: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

„Un atacant normal, modest, cu tot respectul”

Vlădoiu a continuat să treacă prin filtrul său transferul lui Bîrligea, pe care-l numește „un atacant normal, modest”.

„Atunci când faci un transfer, trebuie să fii sigur că în următorii doi-trei ani va fi o certitudine și-l poți vinde pe mai mult. Sigur, în fotbal nu există niciodată certitudini, poți să ai un bun ca atacant, în alt an poți fi mai slab, apar accidentările.

Eu sper ca Bîrligea să confirme această licitație și tot ceea ce s-a făcut în jurul lui. Pentru mine, este un atacant normal, i-aș spune modest, cu tot respectul.

Ca să fii un atacant... Ne uităm pe afară, prin Spania, Germania, Anglia, acolo vedem ce înseamnă un atacant adevărat, de campioană. Fiindcă vorbim de FCSB, o campioană, nu? Să dea Dumnezeu ca domnul Becali să fie inspirat de data aceasta, iar Bîrligea să înscrie 25-30 de goluri și să ne închidă tuturor gura”, a punctat Vlădoiu.

Trebuia ca la un moment dat să se ajungă și la asemenea investiții, dar noi suferim la altele... Din păcate, acum se aruncă foarte ușor cu banii. Te iei după unul, asculți în stânga, în dreapta, prinzi momentul, dar se dovedește că în ultima vreme s-au făcut niște transferuri în România pe sume colosale, salarii de asemenea foarte mari, dar sunt meciuri la care nu te poți uita din minutul 1 până în minutul 90, trebuie să ai răbdare.

- Jean Vlădoiu, despre suma plătită de Becali pentru Bîrligea

Ce îi oferă Daniel Bîrligea FCSB-ului: 4 caracteristici, de la eficiență la poziționare îndoielnică

Marți, în ziua oficializării transferului, Gazeta i-a construit un portret amplu lui Daniel Bîrligea. Care sunt concluziile în ceea ce-l privește?

  1. O prezență constantă în careul advers: Bîrligea a atins balonul în suprafața adversă de pedeapsă de 24 de ori de-a lungul sezonului, în medie la fiecare 7 minute și jumătate jucate. În Superligă, doar Selmani (Dinamo), Mitriță (Craiova), Grigoryan (Farul) și Marius Coman (Sepsi) au mai multe atingeri în careul advers, dar toți într-un număr mult mai mare de minute jucate;
  2. Scoate oameni din joc. Bîrligea nu este abil doar la finalizare. El se descurcă bine cu mingea la picior și încearcă adesea să-și depășească adversarii direcți. În 180 de minute jucate în acest sezon de campionat, a încercat 18 driblinguri, 10 dintre ele (55%) reușite.
  3. Eficiență în fața porții: Bîrligea este unul dintre fotbaliștii care se laudă cu mai multe goluri decât xG-ul pe care l-au generat. În acest sezon de campionat, a punctat de două ori dintr-un xG total de 1,72. xG sau expected goals, ori numărul de goluri așteptate, reprezintă, conform Wyscout, un parametru care „alocă o anumită probabilitate fiecărui șut (în funcție de statisticile anterioare) privind posibilitatea de a înscrie din acea poziție”. Cu alte cuvinte, valoarea xG-ului ne spune cât de mari au fost ocaziile.
  4. Poziționare îndoielnică: Bîrligea este unul dintre atacanții de Superligă surprinși des în ofsaid. În acest sezon, noul vârf al FCSB-ului a provocat „tușierii” să ridice fanionul de 3 ori, în medie o dată la fiecare 60 de minute pe teren.
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Superliga
„Sandi” surâde în „orezărie” » Poli Iași a răpus-o pe Universitatea Craiova, la debutul lui Săndoi, pe un gazon imposibil
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
Campionate
Cum s-a descurcat Horațiu Moldovan la debutul pentru Sassuolo » Ce notă i-au dat italienii
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”
Superliga
SFÂȘIETOR! A plâns 11 minute la telefon când a aflat vestea morții lui Gigi Mulțescu: „Dascălul meu, tatăl meu, fratele meu! De ce te-ai dus așa curând? Eram o echipă, simt că nu mai am mâini și picioare”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (8)
tomaescu
tomaescu  •  06 Septembrie 2024, 14:20

Il defecteaza nea Jiji in primele 3 meciuri, ca pe Stefanescu. Cand te gandesti ca javra de Stefanescu se dadea lovit la meciurile cu Fcsb si akum se sterge Bekali cu el la...

Cormiz
Cormiz  •  05 Septembrie 2024, 12:41

Cine vorbește! Ce exigent, dar noi nu am uitat că la CM 1994 cu Elveția a jucat fix 3 minute, aluat roșu si a fost trimis acasă Deci, mai ușor cu băgatul de vina altora fe

legio.sud
legio.sud  •  05 Septembrie 2024, 12:36
Postat de sughibughi pe 05 Septembrie 2024, 07:43

am vazut valoarea lu Barligea la meciul cu Prafos din Cipru

A jucat contra lui Prafos ?!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează