FOTBAL  »  Superliga  »  REPORTAJ

GALERIE FOTO & VIDEO GSP a vizitat muzeul lui Gică Hagi de la Academie » Tricouri de la CM 1994, trofee și un colț special dedicat Gazetei Sporturilor: „Fotbalul și familia mi-au marcat viața!”

Articol de , - Publicat joi, 05 septembrie 2024 13:09 / Actualizat joi, 05 septembrie 2024 16:44

Gică Hagi (59 de ani) a inaugurat la Ovidiu un nou corp de clădire cu facilități de top. 8 milioane de euro este suma investită de patronul Farului, iar pe lângă camerele dedicate echipei mari și loturilor de juniori, există și un muzeu dedicat lui Gheorghe Hagi.

Sunt expuse cele mai de preț lucruri dintr-o carieră extraordinară. Fanii pot face o incursiune în timp, în care vor parcurge detalii și lucruri inedite din perioada când Hagi era jucător activla Farul, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona, Galatasaray ori echipa națională.

+41 FOTO

Articol rar: documentul cu prima convocare din carieră la echipa națională!

Trofee, medalii, echipament și multe amintiri de preț pe care „Regele” le-a agonisit în cariera sa de până acum. În muzeu au fost expuse tricouri, diplome, cupe, trofee, medalii, fotografii, programe de meci, dar și articole de presa vremii.

„Fotbalul și familia sunt valorile care mi-au marcat viața!”, a spus Hagi, vizibil emoționat în mijlocul încăperii.

Dintre cele mai rare exponate prezente în muzeu sunt documentul cu prima convocare din carieră la echipa natională, primit pe numele tatălui, Iancu, în 1979, când micuțul Gică avea 14 ani. Hagi era convocat pentru mini Mondialul U16 din Franța. Lângă e carnetul primului antrenor la juniori, Bukkosi, unde sunt notate absențele și prezențele la antrenamente ale fiecărui jucător.

Mă duc spre 60 de ani, drumul se scurtează, e tot mai aproape, dar am entuziasm. Sunt cu Farul și vreau să fac cât mai multe. De aici am plecat, Farul m-a crescut, iar acum sunt acasă. Mă gândeam la început că voi ajunge departe. Ce am gândit s-a împlinit, dar e loc și de mai bine

Gheorghe Hagi, acționar majoritar Farul

Medalii, trofee, fanioane și echipamentul în care a jucat

De la Sportul Studențesc nu lipsesc medalia de vicecampion plus cele două trofee de golgheter (1985, 1986). De la Steaua avem tricoul de câștigător al primei Cupe a României, plus programe de meci și medalia de campion național.

+41 FOTO

Din perioada Real Madrid sunt expuse șortul din primul an, medalia de la Supercupa Spaniei din 1990, dar și cartea de onoare a Realului, unde are alocate două pagini.

Un loc special e perioada petrecută în Turcia, la Galatasaray. Toate trofeele oferite de presa turcă pentru cel mai bun jucător al campionatului, medaliile de campion cucerite în campionat, Cupă, Supercupă, dar și medalia și trofeul de la Supercupa Europei!

Evident că echipa națională are un colț special. Ecusoanele personale de la edițiile turneelor finale din 1984, 1990, 1994, 1998 și 2000, mai multe fanioane originale ale meciurilor cu Columbia și Argentina, dar și ghetele din meciul contra Columbiei, atunci când a reușit o adevărată bijuterie.

+41 FOTO

Sper să mai am energie să sprijin în continuare, așa cum am fost sprijinit și eu. Primul lucru pe care trebuie să îl faci, când vrei să devii cel mai bun, este să asiguri condiții de calitate. Mulțumesc, Farul, că m-a ajutat când am fost mic, restul pentru mine a fost plăcere! I-am învățat pe copii să nu aibă niciun complex de inferioritate

Gheorghe Hagi, acționar majoritar Farul

Gazeta Sporturilor are un loc special

În muzeul lui Hagi sunt expuse mai multe pagini întâi din Gazeta Sporturilor, dar și trofeele pe care antrenorul Farului le-a primit în ultimii ani. Cele mai de preț sunt cele pentru „Antrenorul anului” din 2015 și 2017. Apoi, cele pentru „Antrenorul lunii” câștigate în august și octombrie 2022, dar și în februarie, aprilie și mai 2023.

+41 FOTO

La câțiva pași sunt distincțiile oferite lui Hagi de trei dintre președinții României: Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu. În plus, decoraţia regală „Nihil Sine Deo” primită de la Casa Regală a României, în 2013.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
Superliga
Louis Munteanu, „aroganță” la microfon: „Ei doi de la FCSB n-au cum să fie inteligenți ca mine”
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Superliga
„M-ai sunat să faci mișto?” » Gigi Becali, supărat. Nu i-a convenit egalul cu CFR Cluj: „Am greșit că l-am impus pe el în echipa de start”
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit
Superliga
Trupul lui Gheorghe Mulțescu va fi depus la Muzeul CS Dinamo » Soția dezvăluie de ce nu poate să-l înmormânteze unde și-ar fi dorit

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează