FOTBAL  »  Superliga  »  DOLEANȚĂ

Helmut Duckadam, mesaj copleșitor: „Iau 18-22 de pastile pe zi!” » Suma exorbitantă pe care o plătește anual pe medicamente

Helmut Duckadam a suferit recent o intervenție pe cord deschis / Sursă foto: Facebook +50   FOTO
Helmut Duckadam a suferit recent o intervenție pe cord deschis / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 27 octombrie 2024, 18:32 / Actualizat duminica, 27 octombrie 2024 18:57

Helmut Duckadam, 65 de ani, fostul mare portar al Stelei, a trecut recent printr-o situație medicală delicată, fiind nevoit să fie supus unei intervenții pe cord deschis, peste care legenda fotbalului românesc a trecut cu bine. A fost doar o altă problemă de sănătate dintr-un șir lung cu care „Eroul de la Sevilla” a avut de-a face în ultimele decenii.

Pus la încercare încă din tinerețe, cumpenele medicale prin care a trecut fiind de notorietate, Helmut Duckadam continuă să aibă de îndurat din cauza problemelor de sănătate. Acesta a vorbit deschis despre situația sa actuală, într-un interviu răscolitor, în care a recunoscut că e nevoie să scoată anual din buzunar o sumă consistentă pentru a-și cumpăra pastile.

Mărturia teribilă făcută de Sara Carbonero, fosta soție a lui Casillas: „Ce groaznic să ți se întâmple la 35 de ani!
SPANIE
Mărturia teribilă făcută de Sara Carbonero, fosta soție a lui Casillas: „Ce groaznic să ți se întâmple la 35 de ani!"

Helmut Duckadam: „Iau 18-22 de pastile pe zi!”

Omul care a făcut posibilă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc, câştigarea, în 1986, a Cupei Campionilor Europeni cu Steaua,  a făcut dezvăluiri despre medicația pe care e nevoit s-o urmeze și restricțiile care vin la pachet. 

Eu, de 40 de ani încoace, iau 18-22 de pastile pe zi. Am 4 operaţii pe artere, iar ultima a fost pe cord deschis. A fost decontată de Casa de Asigurări.

Dar, oricum, eu cheltuiesc între 5.000 şi 8.000 de euro, anual, pe medicamente. Nu-mi este uşor, dar nu vreau să mă plâng. Acum mă aflu în perioada de recuperare, nu pot conduce nici maşina…”, a afirmat Duckadam, potrivit sportpesurse.ro.

Helmut Duckadam
Helmut Duckadam
Helmut Duckadam
Helmut Duckadam
Helmut Duckadam
+45 FOTO

Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis în septembrie

La jumătatea lunii septembrie, Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis la Spitalul Universitar de Urgență București

„Eroul de la Sevilla” a trebuit să sufere o operație de aortă, intervenția fiind un succes, astfel că Duckadam a putut să revină după câteva săptămâni la job-ul său de analist TV. Legenda Stelei a fost operat de doctorul Cătălin Badiu pentru aortă dilatată și înlocuire valvă, operatie pe cord deschis programată de mai multă vreme.

„Operația a reușit și acum are de urmat un program strict de recuperare. A fost o operație programată de luni bune care a decurs conform planului inițial. Urmează să mai vină la control periodic”, au explicat apropiații familiei, pentru GSP.ro. 

Aorta este cea mai mare arteră din organism, pleacă din ventriculul stâng al inimii și ajunge până în zona abdominală, unde se împarte în două artere mai mici (arterele iliace comune).

Operațiile lui Duckadam:

  • 1986: se afla la Arad și a alunecat pe iarbă la un foc de tabără cu prietenii. S-a sprijinit pe braţul drept, a simţit o durere mare, iar mâna i s-a învineţit. A fost dus de urgenţă la spital în Arad, unde primeşte un diagnostic crunt: un cheag de sânge îi blochează circulaţia în braţ. E adus la Bucureşti, unde e operat la Spitalul Militar de către dr. Vasile Cândea.
  • 1998: în 1986, doctorul care îl operase l-a avertizat de faptul că după 9-10 ani va avea nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală la braţ. A fost operat din nou la mână după 12 ani.
  • 2004: suportă prima operaţie la genunchi. La cel stâng, unde acumulează lichid şi e nevoit să ajungă la bisturiu.
  • 2005: celălalt genunchi are şi el nevoie de o artroscopie. Tot pentru a-i fi eliminat lichidul care i se acumulase şi care îl împiedica inclusiv să meargă normal.
  • 2009: suportă cea de-a treia intervenţie la braţ. "Mi s-a umflat mâna dreaptă, vechea mea problemă, pentru care am mai fost operat de două ori. Am fost nevoit să merg la spital şi m-am internat la Pădurea Verde, în Timişoara, mi s-a pus un stent şi sâmbătă am venit acasă. Am şi acum mâna umflată", spunea când a fost externat.
  • 2012: în septembrie 2012 i s-a întâmplat cam acelaşi lucru din vara lui 1986. Un cheag de sânge i s-a deplasat şi i-a blocat circulaţia în braţ. Se afla la Constanţa, a mers de urgenţă la spital, unde a fost operat de chirurgul Marius Militaru. "Am intervenit în bifurcaţia arterei", a explicat acesta.
  • 2012: după numai câteva zile, în urma unor analize amănunţite, află că e nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală. Care să vizeze eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial. A fost, poate, cea mai complicată şi mai complexă operaţie. A durat 9 ore şi a fost realizată de dr. Şerban Brădişteanu.
  • 2024: operație pe cord deschis la aortă

Vreo șase operații am avut doar la brațul drept. Prima, atunci, în 1986, apoi încă cinci...Mai am o proteză la picior, mai altele...Mă mai joc cu cățelul, că de dat cu piciorul în minge nu mai merge. (...) Dând la o parte aceste probleme de sănătate, am avut o viață frumoasă. Am făcut fotbal, ce mi-a plăcut, am lucrat peste 7 ani în cadrul Poliției de Frontieră. Chiar am făcut în viață tot ce mi-a plăcut.

- Helmut Duckadam, conform Fanatik

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
La fel ca Gigi Becali! Șumudică a apărut cu crucea în mână și cu outfit de 3000 de euro! » Imagini incredibile cu antrenorul Rapidului
Superliga
La fel ca Gigi Becali! Șumudică a apărut cu crucea în mână și cu outfit de 3000 de euro! » Imagini incredibile cu antrenorul Rapidului
Războiul mesajelor la Arena Națională, înainte de FCSB - Rapid: banner-ul jignitor al roș-albaștrilor și mesajul interzis al galeriei rapidiste
Superliga
Războiul mesajelor la Arena Națională, înainte de FCSB - Rapid: banner-ul jignitor al roș-albaștrilor și mesajul interzis al galeriei rapidiste
Dorinel Munteanu, la capătul puterilor: „Mă gândesc să plec! Mi-aș dori să nu fie începutul sfârșitului pentru Oțelul”
Superliga
Dorinel Munteanu, la capătul puterilor: „Mă gândesc să plec! Mi-aș dori să nu fie începutul sfârșitului pentru Oțelul”

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (2)
rav410wrc
rav410wrc  •  27 Octombrie 2024, 19:28

Respect Helmut Duckadam forever !! Multa sanatate !!

alexh
alexh  •  27 Octombrie 2024, 19:07

Sănătate Helmut! Am o fotografie împreună cu tine de la meciul Stelei cu Manchester City! Numai bine!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează