FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - DINAMO

LIVE DE LA 19:00 Hermannstadt - Dinamo, meciul zilei în Superligă! Echipele pregătite de Kopic și Măldărășanu: absență de marcă la „câini”

Hermannstdt și Dinamo se întâlnesc într-o confruntare din runda #14 din Superligă / FOTO: GSP
Hermannstdt și Dinamo se întâlnesc într-o confruntare din runda #14 din Superligă / FOTO: GSP

Articol de - Publicat sambata, 26 octombrie 2024, 00:42 / Actualizat sambata, 26 octombrie 2024 00:42

Hermannstadt și Dinamo se întâlnesc sâmbătă, de la ora 19:00, la Sibiu, într-o confruntare din runda #14 din Superligă. Partida, prima a „câinilor roșii” de la eșecul din derby, va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport și Prima Sport.

Rănită în orgoliu după eșecul suferit cu FCSB, Dinamo se deplasează pe terenul unei echipe la ananghie, care a încasat înfrângeri la scor în ultimele trei etape. La Sibiu s-a pus problema destituirii antrenorului Marius Măldărășanu, iar un rezultat pozitiv în fața roș-albilor e vital. Ce-i drept, nici bilanțul bucureștenilor nu e unul roz: trei egaluri consecutive și o înfrângere în ultimele patru runde.

Zeljko Kopic știe ce a greșit Dinamo cu FCSB și pune presiune pe jucători: „Gata!”
HERMANNSTADT - DINAMO
Zeljko Kopic știe ce a greșit Dinamo cu FCSB și pune presiune pe jucători: „Gata!”

Hermannstadt - Dinamo, sâmbătă, live de la 19:00

Hermannstadt - Dinamo București, echipele probabile:

Hermannstadt: (4-3-3): Căbuz - Antwi, I. Stoica (cpt.), Selimovic, Tiago Goncalves - Biceanu, R. Deaconu, Murgia - R. Popescu, Chițu, I. Stoica
Rezerve: Muțiu, I. Pop - A.Oroian, Căpușă, Găman, Bejan, Kujabi, Neguț, Dr. Iancu, Sg. Buș
Antrenor: Marius Măldărășanu
Absenți: Balaure, Ivanov (suspendați), Markovic (accidentat)

Dinamo (4-3-3): Golubovic - Sivis, Boateng, Homawoo, Opruț - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Abdallah, Selmani, Bani
Rezerve: Roșca, Licsandru, Milanov, Soro, Luna, Patriche, Caragea, Mărginean, C. Costin, P. Neagu, Rotund
Antrenor: Zeljko Kopic
Absenți: Politic (suspendat), A. Florescu, Bordușanu (accidentați)

Stadion: „Municipal”, Sibiu
Arbitru: George Rareș Vidican (Satu Mare) / A1: Daniel Mitruți (Craiova) / A2: Alexandru Ioan Corb (Satu Mare) / Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari - Ilfov) / Arbitru AVAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) / R1: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) / Observator arbitri: Ioan Onicaș (Zalău - Sălaj)

Hermannstadt - Dinamo, în cifre. Cele mai interesante detalii remarcate de statisticianul GSP Liviu Manolache

  • Trei victorii, trei remize şi o înfrângere, chiar în precedentul meci jucat acasă, 0-4 cu Sepsi OSK, este palmaresul înregistrat de sibieni pe teren propriu în acest sezon.
  • Dinamo nu a mai câştigat în deplasare pe prima scenă din 12 februarie 2024, 2-0 cu Farul. Au urmat afară opt rezultate de egalitate şi şase partide pierdute.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 12 ori, de trei ori a câştigat FC Hermannstadt, de şase ori s-a impus gruparea bucureşteană, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 25 august 2018, Dinamo-FC Hermannstadt 2-1.
  • O singură partidă s-a încheiat fără gol marcat, pe 15 mai 2019, cu FC Hermannstadt în postura de gazdă.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 7 decembrie 2019, FC Hermannstadt-Dinamo 4-2. Cea mai mare diferenţă de scor: 21 octombrie 2023, FC Hermannstadt-Dinamo 4-0.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 17 martie 2024, FC Hermannstadt-Dinamo 3-0, goluri marcate de Ianis Stoica, Raul Opruţ şi Daniel Neguţ.
  • Mediile de vârstă. FC Hermannstadt - 27 ani şi o lună; Dinamo - 25 ani şi trei luni.

Marius Măldărășanu așteaptă revirimentul cu Dinamo: „Avem nevoie de o victoire pentru a ne debloca”

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei de lângă Parcul „Sub Arini”, recunoaște că echipa sa nu traversează cea mai bună perioadă, dar așteaptă triumful care să o deblocheze.

„Nu trecem printr-o perioadă bună, este cel mai greu moment al nostru după depunctare, avem nevoie de o victorie ca să deblocăm totul, cred că este un blocaj mental.

Trebuie să fim bărbați și să trecem peste, am făcut și meciuri frumoase, cu același grup, lucrând la fel, sper ca sâmbătă, la meciul cu Dinamo, jucătorii să aibă încredere mult mai mare în ei și să eliminăm greșelile pe care le-am tot făcut.

Am suferit din toate punctele de vedere în ultimele trei meciuri. Mă îngrijorează golurile primite, jocul echipei a fost foarte bun la Buzău în prima repriză, am așteptat bine adversarul, am dus jocul în jumătatea Gloriei. Majoritatea golurilor le-am luat pe tranziție, e clar că am avut o reacție proastă pe pierderea mingii, am fost expuși, spații mari în defensivă.

Lipsa de încredere a jucătorilor este cel mai dezamăgitor fapt pentru mine: după un gol primit, după o înfrângere cad din punct de vedere mental. Asta m-a dezamăgit cel mai mult, că luăm un gol și picăm. Nu este doar vina apărătorilor, au fost expuși din cauza unor așezări greșite, a reacției după ce pierdem mingea. Cu toții suntem vinovați, și atacantul are vină când se ia gol dacă nu face ce trebuie!”, a declarat Marius Măldărășanu, conform publicației locale Ora de Sibiu.

Dinamo joacă bine toate fazele, cel mai bine în defensivă, în momentul în care marchează gol. Trebuie să ne facem jocul, să corectăm greșelile pe care le-am tot făcut, am luat goluri foarte multe, este o realitate, în contextul în care eram una din cele mai bune apărări din ultimii doi ani.

- Marius Măldărășanu, antrenor Hermannstadt

Zeljko Kopic pune presiune pe jucătorii lui Dinamo: „Aștept o reacție bună după!”

„Suntem gata de meci (cu Hermannstadt). Doar Dennis Politic este out, suspendat, pentru acest duel. Ne-am antrenat bine. Hermannstadt a avut ceva probleme, mai ales defensiv. Cunosc adversarul, cunosc antrenorul, știu că vor dori să fie foarte competitivi. Cred că Hermannstadt a jucat un fotbal foarte bun în ultimele sezoane, nu s-a întâmplat și acum, în cel din prezent. Dar are un antrenor de foarte bună calitate

Aștept reacție bună după derby, ca să mergem acolo să luăm punctele. Am fost dezamăgiți 2-3 zile, marți, miercuri, apoi am văzut ceea ce s-a întâmplat în toate situațiile meciului. Ca să avem idee ce trebuie să dezvoltăm ca să fie bine pentru viitor.

S-a întâmplat să jucăm fără 6-7 jucători în niște meciuri dificile și ne-am comportat bine, la Galați, cu Farul, dar am pierdut derby-ul. Am ratat ocazia de a fi bune în niște momente ale meciului, dar vă pot spune că echipa este în formă bună”, a declarat tehnicianul croat

Cu siguranță va fi un meci special, întrucât mă întorc acolo unde am debutat în Liga 1, am jucat 4 ani și va fi un meci special. Totodată, este un duel important pentru noi, ca echipă. Am mulți prieteni apropiați acolo, mă voi bucura să-i revăd.

Trebuie să arătăm sâmbătă că a fost doar un pas greșit cu FCSB etapa trecută. Să continuăm să arătăm lucrurile bune pe care le-am făcut înainte de FCSB, să jucăm fotbal și să câștigăm. Ne gândim la play-off, vrem să luăm meci cu meci, să vedem ce facem bine, ce nu facem bine, să ne axăm pe greșelile individuale, să le corectăm. Sunt sigur că ne vom bate la play-off până la ultima etapă

- Raul Opruț, fundaș Dinamo

PCH ia cu asalt Sibiul

Suporterii pregătsesc o deplasare numeroasă la Sibiu, unde Dinamo va evolua sâmbătă, de la ora 19:00, în compania lui Hermannstadt. Nu mai puțin de 4.000 de bilete le-au fost rezervate bucureștenilor, pe un stadion colorat în alb și roșu în ultimele ocazii.

Câinii” din București, dar și cei din zona Ardealului, plănuiec să ia cu asalt tribunele arenei de lângă Parcul „Sub Arini”. În Liga 2, când Dinamo a înfruntat-o acolo pe Șelimbăr, dar și-n sezonul anterior, în acel eșec usturător, 0-4, suporterii roș-albilor au umplut până la refuz sectorul oaspeților, ba chiar și-au achiziționat bilete și în zonele adiacente.

+22 FOTO
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
S-au luat la harță la final, sub ochii lui Dan Petrescu! „Bursucul” a intervenit imediat! Imagini incredibile din Gruia
Superliga
S-au luat la harță la final, sub ochii lui Dan Petrescu! „Bursucul” a intervenit imediat! Imagini incredibile din Gruia
Patronul din Superliga îl vrea pe jucătorul făcut praf de Gigi Becali: „L-aș lua oricând de la FCSB”
Superliga
Patronul din Superliga îl vrea pe jucătorul făcut praf de Gigi Becali: „L-aș lua oricând de la FCSB”
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”
Stiri extrasport
În plin divorț, soția lui Bogdan Vasiliu, rapidistul reținut de DNA, a transmis un mesaj neașteptat: „Mi-am făcut duș, m-am fardat...”

Cum arată un mic-dejun sănătos? O antrenoare născută în Siberia dă 3 variante simple: „Am văzut că aici nu prea se consumă”

Are peste 150 de medalii în România, dar se teme: „Mâncarea e scumpă, masajul e scump, sper să nu fiu nevoită să fac asta! Chiar cunosc pe cineva ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează