FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV „I-am spus clubului că o să retrogradeze! Înainte era Miliția, apoi a venit Cooperativa!” » Acuzații grave despre lupta din sezonul trecut în interviul din GSP: „Eu n-am tolerat blaturile!”

Clubul din Ilvov a retrogradat în primăvară, după nouă sezoane la rând pe prima scenă / Sursă foto: Facebook@ FC Voluntari
Clubul din Ilvov a retrogradat în primăvară, după nouă sezoane la rând pe prima scenă / Sursă foto: Facebook@ FC Voluntari

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2024 12:23 / Actualizat duminica, 25 august 2024 18:23

Partea a treia a interviului cu Ioan Sdrobiș. Într-o amplă serie de confesiuni făcute Gazetei Sporturilor, „Părintele” se declară dezgustat de presupusele lupte de culise din fotbalul românesc, bănuind că la vârful Ligii 1 ar exista în continuare puternice jocuri de influență. „Veteranul” de 78 de ani spune că a anticipat cu mult timp înainte cum se va termina lupta de la retrogradare din sezonul anterior.

După ce a contestat în termeni duri numărul mare de jucători străini rulați în Superligă, iar mai apoi a trecut prin filtru numirea „inamicului” Mircea Lucescu pe banca naționalei, Ioan Sdrobiș și-a îndreptat atenția spre luptele nevăzute din campionatul intern. Dezvăluind că, în urmă cu câteva luni, i-a avertizat pe oficialii lui FC Voluntari că ar exista o directivă clară ca echipa din Ilfov să ajungă în Liga 2.

Ioan Sdrobiș: „N-am tolerat incorectitudinea și blaturile! La retrogradare se face mereu o cooperativă”

„Am fost întotdeauna un tip războinic, așa am fost structurat și am avut probleme pentru asta. Eu n-am tolerat incorectitudinea, blaturile, vrăjelile astea care «bântuie» în fotbalul românesc, mai ales după Revoluție. Ferească Dumnezeu!

Înainte era Miliția, atât. Aveai meciul cu Dinamo și erau probleme, dar în rest jucai. Dar după Revoluție a ieșit la iveală Cooperativa, dom'le! Ăia pentru ăia, «pe cine mai retrogradăm anul ăsta». Voi știți sau vă faceți că nu știți? La retrogradare se face o cooperativă și se spune: «Anul ăsta pe cine mai retrogradăm?» Și gata!

Eu i-am spus unui club că retrogradează, vă dau cuvântul meu de onoare. Anul ăsta, i-am spus lui Bogdan Bălănescu (n.r. directorul general de la FC Voluntari).«Vezi că vei retrograda!», vă dau cuvântul că așa i-am spus”, a declarat Sdrobiș, în exclusivitate pentru GSP.ro.

După 10 ani neîntrerupți pe prima scenă, Voluntariul a retrogradat în primăvară, după o ultimă etapă în care jocul rezultatelor a fost în defavoarea echipei susținute de Florentin Pandele. După ce au evitat in extremis mai multe retrogradări, salvându-se mereu la limită, ilfovenii au capitulat în cele din urmă. Au picat în „B” după un sezon marcat de inconstanță și instabilitate la nivelul băncii tehnice.

De ce a revenit în fotbal la 78 de ani? „Am fost rugat să dau o mână de ajutor”

La 78 de ani și ieșit din circuit de mult timp, Ioan Sdrobiș s-a întors vara aceasta în fotbal, „Părintele” activând pe postul de director tehnic la Viitorul Onești, o formație din cea de-a treia divizie. Ce l-a împins să revină în activitate?

„Am fost rugat de patronul Mihai Fudulache să-i dau o mână de ajutor. Cu experiența pe care o am, am adus în academia de juniori un manager, în persoana lui Silviu Ion, care a pus lucrurile la punct și a făcut strategia la copii și juniori.

„I-am spus clubului că o să retrogradeze! Înainte era Miliția, apoi a venit Cooperativa!” » Acuzații grave despre lupta din sezonul trecut în interviul din GSP: „Eu n-am tolerat blaturile!”
Ioan Sdrobiș le ține un discurs jucătorilor de la Viitorul Onești/ foto: Monitorul de Trotuș

Iar la echipa mare, după două eșecuri în doi ani la rând, am adus un antrenor tânăr, pe Ovidiu Dănănae, care, într-adevăr, este o perspectivă. Vine dintr-un fotbal bun, are experiență, a fost jucător la Universitatea Craiova. Am adus un antrenor care poate să devină o certitudine în viitor.

Am adus și niște jucători buni, tineri, am completat lotul. Colaborez, discut cu Ovidiu Dănănae. La vârsta mea, n-o să mă mai vedeți în ghete, nu! Dănănae răspunde de absolut tot, eu doar îl ajut”, a spus Sdrobiș, pentru GSP.ro.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Nationala
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (8)
Redog
Redog  •  25 August 2024, 19:08

Dacă cu așa articole ne captați atenția GSP ????????????

Calin1000
Calin1000  •  25 August 2024, 18:07

”Înainte era Miliția, atât. Aveai meciul cu Dinamo și erau probleme, dar în rest jucai.” Pai cum vine asta si echipa militarilor cum facea, cu ea nu erau probleme??? Hai sa fim seriosi!

lagardere_72
lagardere_72  •  25 August 2024, 17:29
Postat de gogu_pintenogu pe 25 August 2024, 16:47

"...in rest jucai." Meciurile cu steaua erau pe bune. Nu intervenea nimeni!

Nu era nevoie. Arbitrii își făceau bine treaba. Îmi aduc aminte de debutul Otelului în 86. Prima etapă cu Steaua . Piturca îl împinge pe Anghelinei , Craciunescu nu dă fault, Lăcătuș centrează și Piturca marchează

Vezi toate comentariile (8)
Comentează