FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Ianis Hagi l-a sunat pe Marius Șumudică: „Mi-a zis opțiunea lui”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de , - Publicat joi, 29 august 2024 15:29 / Actualizat vineri, 30 august 2024 02:32

Marius Șumudică (53 de ani), antrenorul lui Rapid, a susținut conferința de presă premergătoare duelului din deplasare cu Universitatea Craiova. Tehnicianul a vorbit despre situația lui Cristi Săpunaru (40 de ani), care a ieșit accidentat în meciul din deplasare cu Poli Iași. Căpitanul va fi mai mult ca sigur indisponibil pentru derby-ul cu Craiova. Ianis Hagi (25 de ani), dorit de Rapid în această vară, l-a sunat pe Marius Șumudică pentru a-i explica faptul că vrea să rămână în străinătate.

În urmă cu câteva zile, Gheorge Hagi anunțase faptul că Ianis va mai juca în România doar pentru Farul dacă va fi cazul. Fotbalistul i-a explicat lui Șumudică motivul pentru care a refuzat oferta.

VIDEO. Ianis Hagi l-a sunat pe Marius Șumudică: „Șanse minime să vină la Rapid”

„Am vorbit cu el (n.r. - cu Ianis). M-a sunat, am o relație bună cu el. Mi-a zis că opțiunea lui este de a rămâne în continuare în străinătate. Își dorește să lupte. Are o personalitate extraordinară, cu siguranță se va bate până la ultima picătură de sudoare să demonstreze că merită să joace acolo.

Sunt șanse minime spre nule să vină. Nu știu ce se va întâmpla mai departe. Este foarte greu ca el să revină în campionatul intern, dar cred că ar alege Farul”, a explicat Șumudică.

Partida cu Universitatea Craiova va fi cel de-al doilea meci al lui Șumudică pe banca Rapidului. În primul, giuleștenii au obținut întâiul succes din actualul campionat, 2-1 pe terenul celor de la Poli Iași.

Antrenorul lui Rapid a anunțat faptul că săptămâna viitoare vor sosi 2 jucători noi în Giulești. Ei vor fi străini și vor intra direct în primul „11”. Motivul pentru care Rapid nu va mai aduce jucători români în următoarea perioadă e legat de faptul că aceștia sunt foarte scumpi, aspect de care s-a plâns Șumudică la conferința de presă.

VIDEO. Marius Șumudică, declarații înainte de Craiova - Rapid: „Mergem să ne batem”

Marius Șumudică a mai explicat în cadrul conferinței de presă faptul că oltenii sunt favoriți în contextul în care ocupă locul 2 în clasament.

„Ne va aștepta o partidă dificilă. Întâlnim o echipă care ne este superioară în momentul de față din punctul de vedere al punctajului. Va fi o luptă.

Încerc să schimb mentalitatea și agresivitatea echipei, nu este ușor, dar sunt ferm convins că vom arăta din ce în ce mai bine. Plecăm cu șansa a doua, sper să ne întoarcem cu punct sau puncte.

Săpunaru este incert în momentul de față, slabe speranțe să joace. Ar fi o minune să-l readucem în primul 11, vom face sacrificii enorme, poate va juca cu injecții. Vom încerca toate posibiltățile de soluționare a acestui caz din punct de vedere medical, să-l avem măcar până în iarnă, iar atunci vom vedea.

Atmosfera e bună. La 2-0 cu Iași am avut 3-4 ocazii, Rapid n-a mai avut atâtea oportunități în acest început de campionat. Mai sunt 23 de meciuri, n-avem nimic de pierdut.

Ne dorim să aducem un jucător apropiat ca valoare de Rrahmani. Un jucător precum el se va găsi pentru campionatul României o dată la 20-30 de ani. Mai mulți oameni decid aici transferurile, iar ultimul cuvânt îl am eu.

Eu nu prea am dat greș cu transferurile de-a lungul carierei mele, dar acum suflu și-n iaurt. Este o problemă de bucătărie internă, cu siguranță vor mai veni jucători, sper să-i am săptămâna viitoare.

Sunt în contact cu domnul Șucu în fiecare zi, discutăm, analizăm. Căutăm soluții să aducem jucători care să se preteze pe stilul Giuleștiului”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă.

Jucătorii români sunt foarte scumpi. Dormim foarte puțin, vizionăm jucători. Primul criteriu atunci când transferăm este ce a făcut acel jucător în ultimii doi ani. Nu iau jucători ca să-i resuscitez, nu mai am timp acum. Trebuie să aibă ritm de joc.
Vor veni doi jucători și vor intra în primul 11. E clar că trebuie să renunțăm la doi ca să le fac loc, vom vedea, n-am luat încă decizia.

- Marius Șumudică, antrenor Rapid

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
Superliga
Egiptenii au năvălit pe pagina Rapidului după transferul lui Boupendza: „Vă vom distruge, ne vedem la FIFA”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (8)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  30 August 2024, 08:43
Postat de stefan56 pe 29 August 2024, 16:12

Marele jucator sre foarte multe optiuni, ru spun care sunt Rangers II si Farul. Sigur e la tasu prostul ala de hagi. Eu cred ca nu are un pic de creier capul e plin cu apa murdara

ai omorat limba romana!!!

Unomfoartesimplu
Unomfoartesimplu  •  29 August 2024, 19:28

Pacat ca Ianis e blocat la un club de trei parale... Cu bune si cu mai putin bune, merita sa fie intr-o constelatie mai buna.

ED_BAD
ED_BAD  •  29 August 2024, 18:11

L-a sunat Ianis în kil! Și dacă ar fi sunat, ar fi spus cel mult ca nu îl lasa tăticu sa vina si ca nu are ce face. Ce rost are minciuna?! Are, ca Sumudica incearca sa îmbrace situatia intr-o haina frumoasa, ca să mai spele imaginea ratatului. Cândva, tatal nulității va tine cont și poate oferă și el un punct la schimb, cand o fi nevoie... Deci, mai degraba a sunat tăticul ca să il roage pe Sumi sa facă declarația asta! ;)

Vezi toate comentariile (8)
Comentează