FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Știe cauza marii probleme de la FCSB și nu se ferește s-o spună public: „Asta îi lipsește! Și nu e de ajuns doar unul”

FCSB a pierdut puncte prețioase în prelungiri / foto: Raed Krishan
FCSB a pierdut puncte prețioase în prelungiri / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 12:41 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 12:48

Ilie Poenaru (46 de ani), antrenor care s-a aflat în mai multe rânduri în atenția vicecampioanei FCSB, a dezbătut la GSP Live despre una dintre problemele roș-albaștrilor din 2023: ușurința cu care elevii lui Pintilii&Strizu au pierdut puncte ca urmare a golurilor încasate în prelungiri.

Fără punctele pierdute în prelungiri cu Farul (2-3) și Universitatea Craiova (1-1), FCSB ar fi fost pe primul loc în Superligă. În ambele situații, roș-albaștrii au clacat și s-au ales cu un singur punct din cele două derby-uri de titlu. Poenaru consideră că ceea ce îi lipsește trupei din Berceni e un lider care să mobilizeze echipa în momentele dificile.

Ilie Poenaru: „La FCSB lispește un lider, dar aici ține și de banca tehnică!”

„Sunt chestii de organizare, în acele momente crește presiunea. (...) Vrei, nu vrei, la orice club care are obiectivul de a face performanță, există o presiune. Aici intervine maturitatea jucătorilor, în primul rând.

Poate că lipsește un lider, unul care să dea un echilibru, să gestioneze anumite momente de criză. Și nu e de ajuns doar unul, trebuie ca pe lângă el să mai fie doi, trei care să facă aceste lucruri.

Au câțiva jucători cu experiență, dar n-au ajuns la maturitatea de a gestiona aceste situații de joc, mai ales finalurile de meci, în care trebuie să iei niște decizii. Aici ține și de banca tehnică, nu numai de jucători. E important ce transmiți, ce schimbări faci, ce urmărești”, a punctat Ilie Poenaru, la GSP Live. 

FCSB și prelungirile blestemate

FCSB a pierdut iar puncte prețioase în prelungiri, fiind egalată de Universitatea Craiova în primul minut suplimentar dictat de la margine în derby-ul încheiat 1-1. Ipostaza se tot repetă pentru roș-albaștri, care au ratat măcar două titluri în ultimii ani din cauza unor astfel de scăpări

Remiza de pe Arena Națională contra Universității, cauzată de gafa lui Târnovanu, n-a fost unica situație în care vicecampioana a dat cu piciorul unei victorii în prelungiri. Un calcul extrem de simplu arată că FCSB ar fi putut fi în prezent pe primul loc, peste Farul și CFR, dacă gestiona altfel trei dintre finalurile partidelor din acest sezon. 

De altfel, nu e primul sezon în care FCSB pierde puncte preţioase şi chiar trofee pe finalul meciurilor

Citește și alte știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Gigi Becali, contrazis în direct de antrenorul pe care a vrut să-l aducă la FCSB: „Eu aș juca în continuare cu ei! Ar trebui să ții cont de asta”

„Ce să plătesc, mă? Nu sunt mulțumit!” » Becali se gândește să renunțe la un titular de la FCSB: „O să vorbesc cu Pintilii”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (6)
MariaMadalina1968
MariaMadalina1968  •  24 Februarie 2023, 17:40

Mare nesimțire la uni care se cred antrenori !!!! Neagoita tb sa reamintească ca dacă nu era *** și acest bramburica la centru numit cojocarul craiolguta avea un jucător in minus ( ofsaid inventat de *** ) și nu mai ajungea la acel corner care nu a fost !!!!! De ce nu amintiți de acel gol perfect valabil anulat cu farul !!!! L a 3-1 nu mai dădea faruletul gol !!!!! Hai sa nu ne facem ca nu vedem realitatea de dragul sa ascultam aberațiile unui neica-nimeni care se vede mare antrenor !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

DoarUTAconteaza
DoarUTAconteaza  •  24 Februarie 2023, 15:05

Ne " lumineaza" Ilie Poenaru, unul care pe unde a fost, a pregatit retrogradarea si falimentul...Prea bagati in seama pe oricare..".neica nimeni " ! Poenaru " nu vede" ca... FCSB...nu are antrenori, ca antrenorul care lucreaza zilnic nu are autoritate,.. iar pe de alta parte..." datul cu parerea",..la romani...ramine...sport..national !

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  24 Februarie 2023, 14:47

Solutia ca sa nu mai piarda zecesebe in prelungiri ar fi sa se foloseasca un ceas stricat care merge inainte. Sau sa dea diriguitorii fotbalului o lege prin care sa se interzica adversarelor zecesebe sa mai treaca de centrul terenului in minutele de prelungiri

Vezi toate comentariile (6)
Comentează