FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV El e Giovanni Becali al fotbalului din Kosovo! Impresarul lui Rrahmani și Krasniqi a dezvăluit cum a dat lovitura în România: „Așa a pornit totul”

Arjanit Kuqi (dreapta) cu ocazia prezentării lui Rrahmani la Rapid
Arjanit Kuqi (dreapta) cu ocazia prezentării lui Rrahmani la Rapid

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2024 20:24 / Actualizat marti, 10 septembrie 2024 20:55

Arjanit Kuqi, un Giovanni Becali al fotbalului kosovar, povestește cum a dat lovitura pe piața din România cu Ermal Krasniqi și Albion Rrahmani. Promite că va aduce în curând în Liga 1 alți jucători la fel de interesanți.

Dacă Liga 1 a descoperit în ultimele sezoane revelațiile din fotbalul kosovar, asta i se datorează și lui Arjanit Kuqi, un fost portar ajuns acum cel mai important impresar de la Pristina, alături de partenerul său, Kastriot Telaku. Cei doi îi au în portofoliu pe Ermal Krasniqi și pe Albion Rrahmani, atacanții care au impresionat în România și au ajuns acum în Champions League cu Sparta Praga.

- Mister Kuqi, spuneți-mi înainte de toate câteva lucruri despre dumneavoastră, de când ați început să lucrați ca agent și de când îi aveți în portofoliu pe Rrahmani și Krasniqi?
- E o agenție creată în urmă cu cinci ani de un prieten, care colaborează însă cu Krasniqi încă de la începuturile sale în fotbal. Cu Rrahmani am pornit în 2019. Am crescut și ne-am dezvoltat împreună. A fost mai întâi perioada de la o echipă mică din Kosovo, numită Malisheva. A urmat apoi experiența de la Ballkani, unde a devenit coleg cu Krasniqi.

Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB
Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB
Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB
Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB
Albion Rrahmani, celebrări la Rapid - FCSB
+5 FOTO

”Au făcut istorie pentru Kosovo”

- Și apoi, evident, Europa!
- Titlul cucerit cu Ballkani a adus prezențe în Europa, adică o șansă bună pentru a-și etala calitățile. Kosovo are jucători buni, dar infrastructura și condițiile interne nu sunt deosebite. De aceea, o ieșire în competițiile continentale a însemnat o mare oportunitate și adus un pas istoric, adică accesul în grupele Conference League, unde au jucat meciuri cu CFR Cluj, cu Slavia Praga. A fost mai ușor să-și demonstreze valoarea.

- Dan Petrescu a și spus atunci că Ballkani are jucători foarte interesanți, iar timpul i-a dat dreptate.
- Rrahmani a marcat atunci șapte goluri până în faza grupelor. Au profitat de acel moment bun și au făcut istorie pentru Kosovo. Sunt lucruri care deja inspiră alți oameni acasă.

”Krasniqi la CFR a fost primul nostru mare transfer”

- Cum ați început să lucrați cu România și care e experiența, în general, cu cluburile din Liga 1?
- Totul a pornit după meciul lui CFR cu Ballkani. Clujul s-a arătat cel mai concret în interesul pentru Krasniqi și, împreună cu un agent din Italia, am discutat posibilitatea unui transfer ulterior. Asta s-a și întâmplat, pentru că Ermal intrase în ultimele șase luni de contract. Pentru noi a fost primul transfer mare, un exemplu, o experiență din care am învățat cum se întâmplă aceste lucruri.

El e Giovanni Becali al fotbalului din Kosovo! Impresarul lui Rrahmani și Krasniqi a dezvăluit cum a dat lovitura în România: „Așa a pornit totul”
Ermal Krasniqi la CFR a fost primul transfer important al unui kosovar în România

- A început bine la CFR, dar a urmat apoi o cădere inexplicabilă, care a și dus la plecarea de la Cluj. Ce s-a întâmplat acolo?
- Nimic deosebit. După plecarea lui Dan Petrescu, noul antrenor a schimbat planurile și a trecut la un sistem 3-5-2 nefavorabil lui Krasniqi. El e o aripă clasică, dar prin acel modul i se restrângeau cumva calitățile lui ofensive. A fost contextul în care a apărut oferta Rapidului, un club care se mula pe profilul lui Ermal. L-a regăsit acolo și pe Rrahmani. Iar restul cunoașteți – e istorie!

”Albion, o investiție riscantă pentru Rapid”

- Rrahmani a fost într-adevăr un business pentru Rapid, dar mulți fani se întreabă de ce clubul a ales să-l vândă în loc să-l păstreze pentru a performa?
- Ăsta e fotbalul! Jucătorii vin și pleacă! Albion a lăsat o amprentă la Rapid. Și noi, și el suntem recunoscători clubului pentru că a avut încredere în această colaborare. Mai ales că a fost și o investiție riscantă pentru Rapid, să plătească 600.000 de euro pentru un fotbalist din Kosovo, venit dintr-o ligă mică. Daniel Niculae și Daniel Sandu au fost foarte interesați de la început, iar planul pe care ni l-au prezentat ne-a arătat cât de mult îl doreau pe Albion.

- O alegere potrivită pentru jucător, nu?
- Corect! A fost primul transfer extern al lui Rrahmani, care și-a făcut datoria la Rapid. Știau că nu-l vor putea păstra pe vecie, pentru că Albion s-a gândit de la început să ajungă pe o scenă foarte mare a Europei. Ne așteptam să vină destul de repede o ofertă care să însemne un pas înainte pentru el, iar Rapid a înțeles asta. Sunt acolo oameni care lucrează profesionist, țin la club și sunt sigur că Rapid va atinge în curând obiectivele visate.

- Cum s-a simțit Rrahmani în România?
- Excelent! L-a ajutat și faptul că a pornit cu șase goluri în trei partide, ceea ce i-a adus aprecierea fanilor, a clubului. A început să primească mesaje pozitive încă de când apăruseră doar niște zvonuri că va semna cu Rapid. S-a întâmplat apoi acea accidentare la echipa națională, dar în România a avut parte de cei mai buni medici și condiții de recuperare de top.

”Va ajunge la un mare club european”

- A apărut la un moment dat o declarație ciudată a președintelui Viorel Moldovan, care spunea că Rrahmani trebuia vândut, pentru că în ultimele luni mintea nu prea-i mai stătea la Rapid. V-a surprins abordarea asta?
- Nu am remarcat această declarație, dar cert e că Albion a dat sută la sută clubului, chiar dacă s-a întîmplat să nu prindă o zi bună la un moment dat. A avut o relație model cu Rapidul, iar toate lucrurile pe care le-am văzut în jurul clubului arată că proiectul merge într-o direcție corectă.

El e Giovanni Becali al fotbalului din Kosovo! Impresarul lui Rrahmani și Krasniqi a dezvăluit cum a dat lovitura în România: „Așa a pornit totul”
Momentul în care Albion Rrahmani a semnat cu Sparta Praga, foto: Instagram acsparta_cz

- A avut un start remarcabil și la Sparta Praga, cu o calificare în Champions League.
- E un pas excepțional în cariera lui și acesta e doar începutul. Are potențialul de a ajunge la un mare club european. Va putea evolua în Champions League, iar sezonul următor va intra cu Sparta direct în grupe, dacă vor cuceri titlul național. E o nouă șansă pentru a-și arăta valoarea la nivel înalt.

”Un nou transfer în România în curând”

- Unde i-ar plăcea să meargă? Anglia, Spania, Italia, Germania?
- Echipa favorită e Real Madrid și i-ar plăcea să aibă șansa de a juca împotriva lor în Champions League.

- Cine e următorul Rrahmani pe care-l pregătiți pentru România?
- Nu pot spune nume concrete, dar sunt convins că formațiile din România monitorizează jucătorii importanți din Kosovo. Probabil că un nou transfer se poate produce în curând.

- Este adevărat că aveți un acord mutual cu Rapid pentru a le acorda prioritate la transferuri din Kosovo?
- Nu e vorba despre niciun acord mutual. Ar fi însă fantastic să putem să mai colaborăm pentru a aduce jucători buni la Rapid, cum s-a întâmplat cu Rrahmani și Krasniqi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
Superliga
Obsesiv! Cuvântul pe care Șumudică l-a rostit de 28 de ori în 6 minute, după prima înfrângere pe banca Rapidului
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Campionate
ȘOCANT: Aici vrea UEFA să se joace la Euro 2028! Mesaj sumbru la porțile arenei: „Moartea nu este neagră, ci doar bleumarin mai închis”
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”
Superliga
Șumudică îi cere de urgență la Rapid, Moldovan îi taie elanul: „Mai trebuie să așteptați”

Real Madrid - Stuttgart, prima etapă din Liga Campionilor » Cum arată echipele probabile și cotele

Cum a apărut fiica lui Șumudică pe Giulești: „Mi se pare mie sau duduia o copiază pe Teodora Stoica?”


Comentarii (2)
Shogun01
Shogun01  •  11 Septembrie 2024, 09:43
Postat de Normal pe 10 Septembrie 2024, 22:41

Rapid devine pe zi ce trece un club foarte puternic si serios !

Daaa. Anul trecut buni rau, anul acesta au un inceput impecabil. Succesuri mai departe

Normal
Normal  •  10 Septembrie 2024, 22:41

Rapid devine pe zi ce trece un club foarte puternic si serios !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează